Richard
Vakantie / Citytrip Leestijd: 3 minuten
Ben jij verzot op citytrips in ons eigen kikkerlandje? Dan zal je vast en zeker al eens een bezoekje gebracht hebben aan Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Den Haag. Maar heb je ook al eens een bezoekje gebracht aan Utrecht? Zowel de stad als de provincie hebben prachtige plekken, een rijke geschiedenis en de mooiste natuur. Maar wat moet je nu allemaal bezoeken als je in Utrecht bent? Wij zetten alle hoogtepunten even op een rijtje. Lees het artikel

Ontdek het mooiste van Utrecht

Leestijd: 3 minuten

1. De stad Utrecht

Als eerste draait de provincie Utrecht natuurlijk om de gelijknamige stad. Deze is bekend van de prachtige grachten die door de stad stromen. Neem zeker eens je tijd om de binnenstad rustig over het water te verkennen. Je kan hier rustig ontspannen en hebt van hieruit een fantastisch uitzicht over de Domtoren. Utrecht staat ook bekend als een hippe stad om te gaan shoppen en waar je ook nog eens lekker uit eten kan gaan. Aan restaurants heb je hier geen gebrek! Bovendien kan je de binnenstad makkelijk bereiken. Je hebt vanuit heel Nederland goede treinverbindingen naar Utrecht en ook met de auto kan je hier makkelijk komen. Parkeren in Utrecht  is namelijk geen enkel probleem.

2. De Utrechtse Heuvelrug

Ook de provincie Utrecht heeft tal van culturele en natuurlijke hoogtepunten. Wat je zeker niet mag overslaan is de Utrechtse Heuvelrug. Dit National Park is een bosrijk gebied vol mooie wandel- en fietsroutes. Je hebt hier uren wandelplezier in een gevarieerde omgeving. De mooiste heuvels, heide, bossen en oevers, je zal ze hier allemaal aantreffen. Neem gerust je hond of paard mee, in dit gebied hebben ze speciale paden aangelegd voor je favoriete viervoeter. Ontdek je dit gebied liever met de mountainbike? Ideaal, de mooiste off-road routes van Nederland vind je hier!  Ook op cultureel vlak is de Utrechtse Heuvelrug een toplocatie om te bezoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Pyramide van Austerlitz? Dit is namelijk de grootste piramide van Europa, gemaakt van aarde en graszoden, en werd gebouwd als eerbetoon aan Napoleon.

De Utrechtse Heuvelrug

3. Kaapse Bossen

Een heel andere soort natuurgebied dan de Heuvelrug maar zeker niet minder mooi. Deze omgeving is zoals de naam doet vermoeden, een uitgestrekt bosgebied. Ontdek hier zeker de hoogtepunten route. Deze 9 km lange wandeling neemt je mee langs de meest bijzondere plekken in het bos, waaronder de stenen tafel. Tijdens je wandeling passeer je ook een 26 meter hoge uitkijktoren. Van hierop heb je een adembenemend uitzicht over het hele gebied. Op een mooie zomerdag kan je van hieruit zelfs de Domtoren in hartje Utrecht zien.

4. Kasteel de Haar

Kasteel de Haar, bekend als het grootste kasteel in Nederland, ligt eveneens in de provincie Utrecht. Tegenwoordig heb je hier overnachtingsmogelijkheden, maar je kan het ook een dagje bezoeken. Het kasteel is zeker een aanrader en vergeet zeker niet om een kijkje te nemen in de prachtige kasteeltuin.

Kasteel de Haar

5. Nieuwe Hollandse Waterlinie

Deze waterlinie staat bekend als één van Nederlands meest bekende verdedigingswerken. Deze linie diende als verdediging van de grote steden in het Westen en telt verschillende forten. Idealiter maak je een fietstocht die alle forten met elkaar verbindt.

6. Kaasmarkt Woerden

Waar staat Nederland meer bekend om als zijn verrukkelijke kazen? In Woerden hebben ze een eigen gespecialiseerde kaasmarkt. Iedere zomerse zaterdagochtend gaan ze hier verder op hun eeuwenoude traditie, het verhandelen van echte boerenkaas. Deze markt is minder toeristisch dan de kaasmarkt in Gouda of Alkmaar, en daarom net des te gezelliger!

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel overtuigd van provincie Utrecht, want het is echt een bezoekje waard!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wanneer ben jij voor het laatst in Utrecht geweest?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel