Vakantie / Overnachten Leestijd: 4 minuten
Iedereen houdt eigenlijk wel van vakantie, helaas is op vakantie gaan vaak een duur grapje. Toch hoeft dat helemaal niet zo te zijn, in dit artikel ontdek je namelijk vijf tips om tijdens je vakantie helemaal gratis te overnachten! Lees het artikel

Voordelig op vakantie? Boek je overnachting voor nop!

Leestijd: 4 minuten

Een super luxe appartement aan het strand, een mooi hotel in het midden van de stad of een leuk vakantiehuisje, daar hangt al snel een aardig prijskaartje aan. Zit je alweer met je handen in het haar over hoe je je volgende vakantie moet bekostigen? Wat zou het heerlijk zijn als je voor de overnachtingen niets, maar dan ook echt niets hoeft te betalen. Dat klinkt toch te mooi om waar te zijn, of niet? Dan heeft Goedkoop.nl goed nieuws voor je: aan je overnachting hoef je geen bakken met geld kwijt te zijn! Sterker nog, het kan zelfs helemaal gratis. Een beetje avontuurlijk moet je er wel voor zijn. Maar hé... dat zorgt toch voor de mooiste vakantieverhalen!

Hieronder vind je de beste tips om je overnachting voor nop te regelen:

Couchsurfing

Couchsurfing is helemaal hip tegenwoordig. Het idee is simpel: zoals de naam al zegt, slaap je bij iemand thuis op de bank. Dit hoeft natuurlijk niet letterlijk op een bank te zijn, het kan ook een logeerbed, matje of net wat je adres je te bieden heeft. Enorm voordeel van couchsurfing is dat je direct in contact staat met de echte locals en zo de leukste tips voor je vakantiebestemming kan krijgen. Er zijn verschillende websites die dit aanbieden. Couchsurfing.com is de bekendste community en heeft ruim 3 miljoen leden. Relatief veilig is deze website ook. Doordat mensen een beoordeling achterlaten van het overnachtingsadres, verdwijnen de slechte aanbieders al snel van de site.

Wildkamperen

Hoef je geen luxe en vind je kamperen helemaal geweldig? Dan is er nog een goedkoper alternatief dan een plekje uitzoeken op de camping: wildkamperen. Let wel op: dit is niet overal toegestaan. Het handigst is om afhankelijk van je bestemming even te controleren waar het is toegestaan en waar niet. Zo voorkom je veel gedoe! De belangrijkste regel van wildkamperen is dat je geen rotzooi achterlaat. Zeg nu zelf, dat is toch weinig gevraagd voor een gratis vakantie?

Wil je niet helemaal in het wild kamperen, maar nog steeds niet betalen voor je slaapplek? Dan zijn er ook opties om bij een boer in de tuin te kamperen. Hier heb je vaak wel enkele faciliteiten als een wc waar je gebruik van mag maken. Als je geluk hebt, krijg je ook een vers eitje bij het ontbijt. Dit begint al bijna op een luxueuze vakantie te lijken.

Werken voor je verblijf!

Het aloude heitje voor karweitje werkt tegenwoordig nog steeds. In plaats van dat je een kwartje verdient voor het onkruid wieden van de tuin van de buren, ontvang je nu een gratis slaapplek in ruil voor een paar uurtjes werk per dag. Daarnaast geniet je vaak ook nog van een gratis avondmaal en ontbijt. De meest gangbare opties zijn om te werken op een boerderij, maar er zijn ook mogelijkheden om te helpen bij bijvoorbeeld een Bed & Breakfast of schoon te maken in een hotel.

Pas op iemand zijn huis

Vind je het niet erg om de plantjes af en toe water te geven, de kat eten te geven en voor bepaalde periode op een plek te zitten? Dan is housesitting een goede optie voor een voordelige vakantie! Vaak kan je helemaal gratis genieten van je vakantie en hoef je alleen op het huis te letten. Sommige ‘verhuurders’ vragen een kleine onkostenvergoeding voor het gas-, water- en lichtverbruik tijdens je verblijf. Duur zal het dus niet worden.

Trekken door de bergen? Overnacht in gratis trekkershutten

Is jouw droomvakantie om een paar dagen door de natuur te wandelen? Dan is een trekvakantie misschien iets voor jou. Het voordeel: dit is echt super goedkoop. In bepaalde natuurparken kun je gratis overnachten in de zogenaamde trekkershutten. Deze hutten hebben meestal weinig tot geen faciliteiten als warm water en verwarming en deel je met andere reizigers. Het is dus wel primitief en afgelegen in de natuur, dus daar moet je wel van houden!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoe ga jij deze zomer het avontuur aan en besparen op je vakantie?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel