Lisa
Vakantie / Overnachten Leestijd: 4 minuten
Elk jaar trekken we eropuit, op zoek naar de mooiste plekjes op de wereld. We boeken een hotel, camping of hostel. Maar, heb je wel eens nagedacht over een alternatief? Bij Airbnb vind je ruim 6 miljoen unieke accommodaties. Ga dit jaar voor een unieke ervaring, met onze code ontvang je ook nog eens € 33 korting! Lees het artikel

Voordelig overnachten met Airbnb

Leestijd: 4 minuten

De basis van een goede vakantie is een goede basis. Of je nu kiest voor een hotel, bed & breakfast, hostel of camping; je moet je er prettig voelen. Dit is waar Airbnb je een handje gaat helpen en wij leggen uit hoe!

Wat is Airbnb?

Airbnb is een online platform opgericht in 2008. Via de website of app van het bedrijf kun je een vakantieverblijf boeken òf zelf aanbieden. Doordat alle accommodaties door locals worden aangeboden, is het aanbod enorm gevarieerd. Van appartementen tot gedeelde woningen, alles is er te vinden. Vaak heb je net als in een hotel een gedeelde tuin, balkon of zwembad.

Het voordeel van Airbnb is het aantal accommodaties dat wordt aangeboden. Dit maakt namelijk dat er voor elk budget wat te vinden is. Kies voor een simpele goedkopere kamer of pak uit met een luxe uitgebreide villa.

Hoe werkt het?

Je kunt je geheel gratis aanbieden op de website of via de app. Vervolgens maak je gebruik van de zoekmachine. Op basis van jouw wensen gaat de zoekmachine op zoek naar jouw perfecte verblijf. Maak gebruik van de chatfunctie om in contact te komen met de host. Zo kun je van tevoren alvast wat vragen stellen en kijken of er een klik is.

Dankzij het contact met de host, kun je ook last-minute nog een plekje vinden. Alle hosts staan je graag te woord en heten je graag welkom in hun accommodatie. Met behulp van Airbnb biedt je jezelf net dat beetje extra. Je staat direct al in contact met een local en kunt de host alles vragen over de plaats van bestemming!

Hoeveel kost het?

Een overnachting via Airbnb is over het algemeen voordeliger dan wanneer je een reguliere hotelkamer boekt. Een kamer à € 15 per nacht is geen uitzondering op dit platform. Voor dit bedrag heb je vaak ook nog eens een keuken tot je beschikking, dit maakt de deal nog aantrekkelijker. Mocht je meer luxe wensen, dan betaal je uiteraard een hoger bedrag. De keuze hierin is aan jou.

Om het boeken van jouw vakantie nòg een beetje leuker te maken, hebben wij een extraatje voor je. Met onze speciale Airbnb link, ontvang je namelijk € 33 korting op jouw eerste boeking! Mocht je al eerder gebruik hebben gemaakt van Airbnb, creëer dan een nieuw account, met een ander e-mailadres. Op deze manier kun je wel gebruik maken van de korting. Na inschrijving is de korting nog een jaar geldig, dus je hoeft niet direct te boeken!

Is het veilig?

Airbnb bestaat enkel uit locals die mensen een slaapplaats aanbieden. Dit maakt dat je een unieke ervaring opdoet. Toch zul je jezelf afvragen, of het dan wel veilig is? We kunnen je gerust stellen. Airbnb is inmiddels zo groot, dat ze elke host en bezoeker controleren. De medewerkers van Airbnb werken hard aan een veilig ervaring voor jou.

Zo wordt ook jouw betaling gevolgd door de medewerkers. De betaling vindt altijd plaats via Airbnb. Mocht er een probleem ontstaan, dan kun je 24/7 contact opnemen met de medewerkers van Airbnb. Zo kun je rekenen op een zorgeloze ervaring! Wij wensen je alvast een hele fijne vakantie.

Bijzondere accommodaties

 

Naast dat Airbnb je een groot aanbod aan voordelige verblijfplaatsen biedt, vind je er ook hele bijzondere stulpjes. Om je een idee te geven van wat voor speciaals er op het menu staat. Hebben we een twee voorbeelden voor je.

Tiny Home, Saint Vincent

 

Zo vind je deze Tiny Home op het kleine eiland Saint Vincent, ten noorden van Zuid-Amerika. Wat het zo bijzonder maakt? Dit mini huisje staat in een prachtige tuin, omringd door enkel natuur. Daarnaast is het opgebouwd uit onder andere lege glazen flessen en hoornschelpen. Je verblijft hier al vanaf € 35 per nacht!

Treinstel, Pennsylvania

 
In Pennsylvania staat een ander, wel heel bijzondere, Airbnb. Je kunt hier verblijven in een ouderwets treinstel. In het treinstel vind je twee tweepersoonsbedden, een kleine keuken en mini badkamer. Vanaf slechts € 67 per nacht kun je in dit unieke verblijf vertoeven.


Dome in de woestijn, Texas

 

Misschien wel de meest bijzondere is deze dome in de woestijn in Texas. Alles draait hier op zonne-energie. ‘S nachts geniet je van uitzicht op de melkweg onder het genot van een drankje. Verblijf hier vanaf € 78 per nacht. Iets aan de hogere kant, maar dan heb je ook wel een fantastische ervaring!

 

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij ervaring met Airbnb? Laat het ons weten in de reacties!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel