Lisa
Vakantie / Reizen Leestijd: 3 minuten
Steeds meer mensen gaan op vakantie buiten Europa. Het maken van reizen wordt steeds gewoner en dat is natuurlijk hartstikke gaaf! De Big Five spotten in Afrika, koala’s knuffelen in Australië en met de camper de Canadese bossen in. Het is allemaal ongelooflijk bijzonder, maar we moeten oppassen dat we het mooie Europa niet passeren. Ook op ons continent is namelijk heel veel moois te vinden. Om je daar nog even aan te herinneren; een lijstje met must-see landen en bezienswaardigheden in Europa. Lees het artikel

5 bezienswaardigheden in Europa die je gezien moet hebben!

Leestijd: 3 minuten

1. IJsland

Het is misschien wel één van de mooiste landen dat je kunt vinden in Europa, of nouja, bij Europa. Het is dan geen onderdeel van het vaste land, maar maakt zeker onderdeel uit van het werelddeel. IJsland heeft ontzettend mooie must-sees, die je in je leven gezien wilt hebben! Denk aan het Noorderlicht, de geisers en de prachtige natuur. Dompel je onder in de Secret Lagoon en vind ultieme ontspanning.

2. Zweden 

Nog zo’n pareltje in het noorden is Zweden. Opnieuw een land vol met adembenemende natuurverschijnselen. Ook hier kun je de Aurora (Noorderlicht) ‘s nachts spotten. Wilde dieren als elanden, beren en de lynx. Daarnaast ligt de oorsprong van Pippi Langkous en ABBA in dit Scandinavische land. Bezoek het ABBA museum, het museum voor sterke drank, of leer alles over Vikingen in het Vikingaliv.

3. Spanje

Het is geen geheim; de Sagrada Familia is een absolute must-see in Spanje. Het magische bouwwerk ontworpen door Gaudí is een architectonisch meesterwerk. Niet alleen deze bijzondere basiliek is niet de enige handtekening van Gaudí die in deze stad te vinden is. Op meerdere plaatsen kom je zijn bijzondere architectuur tegen, alleen dit maakt de stad al de moeite waard om te bezoeken.

Barcelona is echter niet het enige dat het spaanse koninkrijk te bieden heeft. Voor de reiziger die absoluut niet in minder dan een uur vliegen op plaats van bestemming wil zijn is er gelukkig nog een optie; de Spaanse eilandengroep; Islas Canarias. Zo kun je op bijvoorbeeld Tenerife de prachtige vulkaan El Teide bezoeken. Een fantastische plek om tevens de sterren te bekijken!

4. Frankrijk

Ook Frankrijk heeft een aantal pareltjes, waar je wellicht niet zo snel naartoe zou gaan. Neem als voorbeeld de Abdij van Mont Saint Michel. De gotische bouwstijl maakt het filmisch om hier rond te lopen. Dit eilandje maakt onderdeel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst en is dus absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Naast dit bijzondere eilandje heeft Frankrijk natuurlijk nog veel meer te bieden. Parijs is zo’n stad, ontzettend toeristisch, maar niet te missen in het reisboekje van een fervent toerist. Laten we eerlijk zijn, de Eiffeltoren willen we allemaal gezien hebben.

5. Vaticaanstad

De kleinste stad ter wereld is ook te vinden in “ons Europa”. Vaticaanstad, te vinden in Rome, maar een officiële staat op zichzelf. Uiteraard bekend vanwege de St. Pietersbasiliek waar de Paus wekelijks zijn volgelingen toespreekt. Tevens liggen alle eerdere pausen hier begraven. In de geschiedenis van de Katholieke kerk zal de St. Pieter een belangrijke plaats hebben, een bezoekje wanneer je in Rome bent kan dus niet uitblijven.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat is jouw favoriete bestemming in Europa? Laat het ons weten in de reacties!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel