Claudia
Vakantie / Reizen Leestijd: 3 minuten
We zitten nu in een hele vervelende tijd, maar ook die gaat voorbij en als dat gebeurt opent dat weer nieuwe mogelijkheden. Want ben je al eens naar de Caribbean geweest? Dat is het gebied in midden Amerika aan de oostkant. Denk aan Mexico, Cuba, Aruba, Curaçao etc. Tropische bestemmingen met geweldig weer, vriendelijke mensen en super de luxe resorts. Lees het artikel

Caribbean als ultieme vakantiebestemming

Leestijd: 3 minuten

Drie redenen om de Caribbean als je volgende vakantie te overwegen

 1. De mooiste stranden in de wereld vind je in de Caribbean. Denk aan hagelwitte stranden, azuurblauwe zee. Warm water en vol met koraal en vissen. In dit deel van de wereld kun je genieten van een adembenemende onderwaterwereld, zoals je eerder nog nooit hebt gezien.
   
 2. Een hoger luxe niveau dan wij in Europa gewend zijn. De meeste Caribische landen kijken naar de Amerikaanse standaard en die ligt heel hoog. Ze staan daarom ook bekend om hun geweldig uitgebreide resorts, met soms wel 5 restaurants, diverse zwembaden. Hoge kwaliteit en keuze aan eten en shows om je helemaal in op te laten gaan. Je komt werkelijk niets te kort.
   
 3. Veel Nederlandse vakantiegangers storen zich in Spanje en Italië aan Russische en Engelse toeristen, die zul je veel minder aantreffen in dit deel van de wereld. Simpelweg door de afstand. Als je dus relaxed en rustig vakantie wil vieren, ga je hier zeker zen terugkomen.

Kies voor slimme last minutes

Een last minute is een reis of vakantie die je kort op de vertrekdatum boekt. Doorgaans tot 8 weken voordat je gaat. Deze vakantie is vaak scherper geprijsd omdat je een kamer boekt die anders leeg zou staan. Reisorganisaties, hotels en resorts willen dat natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Want een lege kamer kost alleen maar geld. Doorgaans is de prijs het laagste zo’n 5 weken voor de vertrekdatum. Het nadeel kan zijn dat je keuze beperkt is, in je kamer, locatie en vertrektijden. Maar als je dat niet zo erg vindt, kun je zo een hele mooie reis boeken voor een bodemprijs.

Een manier om ervoor te zorgen dat een last minute zowel goedkoop als ook super is. Is door te sorteren op kwaliteitsstandaard van de hotels en resorts waar je wilt boeken. Wij adviseren 4 sterren of hoger, want dat garandeert een hoge kwaliteit en service. Precies wat je op vakantie wilt hebben.
Wil je nu al kijken naar het aanbod last minutes? Kijk dan alvast hier voor:

Tips om extra te genieten

Ga je naar een werelddeel met andere valuta. Zorg dan voor voldoende betaalmogelijkheden, vaak kun je ook daar met euro's betalen, alleen krijg je dan een hele ongunstige wisselkoers. Dollars worden ook vaak geaccepteerd, maar de slimste methode is toch vaak met je pinpas de lokale valuta pinnen. Je hebt dan maar 1 keer last van een wisselkoers en dat is degene die de bank waarbij je pint in rekening brengt. Daarna kun je gewoon de prijs betalen die gevraagd wordt, zonder gedoe. Ook de creditcard biedt uitkomst, want ook die wordt breed geaccepteerd (wederom dank aan de Amerikanen) en ook dan is je wisselkoers niet al te ongunstig.

Zaken om zeker mee te nemen

Naast de standaard zaken als je telefoonopladers, zonnebrand en je kleren. Zijn de volgende zaken aan te raden wanneer je naar het Caribische deel van de wereld gaat:

 • Muggenspray (die zijn er helaas wel een aantal)
 • Stroomomvormer (ze maken gebruik van niet Europese stopcontacten)
 • Diarree remmers (het kan voorkomen dat je hier last van krijgt)
 • Sloten voor je koffers (altijd handig om bij te hebben als je iets van waarde wilt wegstoppen)
 • Lokale valuta

Al met al ga je geen spijt krijgen van een vakantie naar midden Amerika. Geniet en kom met mooie verhalen terug naar huis!

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. En, ga jij eens de Caribbean bezoeken?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel