Shanice
Vakantie / Reizen Leestijd: 4 minuten
Op vakantie gaan is een leuke en fijne ervaring, maar het is niet zo makkelijk om naar elk land te reizen. Voor sommige landen heb je een visum nodig en daar hangt een aanvraagprocedure aan vast. Wij leggen je uit hoe deze procedure voor Turkije in z'n werk gaat. Lees het artikel

Een goedkoop visum aanvragen voor Turkije

Leestijd: 4 minuten

Ben je van plan om Turkije, Oman of Egypte binnenkort te bezoeken als vakantie of voor een zakenreis? Zorg dan wel dat je over een geldig visum beschikt, anders kan jouw welverdiende vakantie niet doorgaan, omdat je wellicht geweigerd wordt door de immigratiedienst op de luchthaven. In dit artikel staat Turkije centraal en geven we je alle informatie met betrekking tot het aanvragen van een visum.

Wie hebben een visum voor Turkije nodig?

Alle toeristische en zakelijke reizigers met Nederlandse of Belgische nationaliteit moeten verplicht over een visum beschikken als zij naar Turkije willen reizen. Voor minderjarige kinderen geldt hetzelfde, ook zij moeten in het bezit zijn van een geldig visum. Zonder een geldige reistoestemming kom je niet door de paspoortcontrole in Turkije, want je wordt door de Turkse immigratiedienst tegengehouden. Het is dus erg belangrijk om dit document in bezit te hebben als je Turkije betreedt. Voor Turkije visum aanvragen kost € 39,95 per persoon en 5 minuten van je tijd. Dit bedrag kan online worden voldaan. Vervolgens ontvangt je, jouw e-visum in jouw mailbox.

Aan welke voorwaarden moet je als reiziger voldoen?

- De reis naar Turkije moet van zakelijke of toeristische aard zijn
- Je reist met een Nederlandse of Belgische paspoort of ID kaart. En jouw paspoort moet geldig zijn tot 150 dagen na aankomst.
- Tijdens jouw verblijf in Turkije mag je niet werken bij een Turkse werkgever
- Tijdens jouw verblijf in Turkije mag je niet studeren aan een Turkse onderwijsinstelling

Wanneer heb je geen Turks visum nodig?

Je hoeft geen visum aan te vragen voor Turkije als je via een cruiseschip reist en niet langer dan 72 uur aan wal blijft. Ook bij een overstap op de luchthaven van Turkije heb je geen reistoestemming nodig. Echter, je moet wel op de luchthaven verblijven om te wachten op je volgende vlucht. Vrachtwagenchauffeurs, documentairemakers en archeologen kunnen alleen een sticker visum aanvragen, wat via het Turkse consulaat loopt. Een paspoort sticker moet aangevraagd worden door met je eigen paspoort naar het consulaat te gaan, om het Turkse visum te verkrijgen. Deze procedure heeft een langere levertijd, moeilijkere aanvraagprocedure en is de duurdere variant van een e-visum. Omdat je een sticker in je paspoort krijgt, wordt het ook wel een sticker visum genoemd. Als je niet aan bovenstaande voorwaarden voldoet, kom je ook niet in aanmerking voor een e-visum en moet je je melden bij het consulaat.

Voor welke landen heb je ook een visum nodig?

Het kan voorkomen dat je een visum nodig hebt voor landen die je in de toekomst wil bezoeken. Hier is een greep uit de populairste reisbestemmingen waar je in ieder geval een geldige reistoestemming voor nodig hebt: Vietnam, Noord-Amerika en Canada, China, India, Indonesië, Rusland, Cuba, Australië, Nieuw-Zeeland, Egypte, Sri Lanka, Thailand, Suriname, Ghana, Tanzania. Oman en Zuid-Afrika. Dit betekent dat je geen visum nodig hebt voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied of het Caribisch deel van het Koninkrijk. Echter heb je voor het Caribisch deel wel een verblijfsvergunning nodig, als je langer dan 180 dagen daar wil verblijven. Je kunt er hier meer informatie over vinden.

Voor welke landen zijn visa het goedkoopst?

Niet alleen voor Turkije heb je een visum nodig om het land te betreden. Voor Cuba, Vietnam en Nieuw-Zeeland zijn de kosten voor een geldige reistoestemming hetzelfde als voor Turkije. Er zijn echter bestemmingen die goedkoper zijn, zo betaal je voor Oman en Egypte €34,95 per visumaanvraag. Een reistoestemming voor de Verenigde Staten bedraagt €29,95 en voor een Canadees visum betaal je €19,95. De goedkoopste visa heb je nodig voor een reis naar Australië en Sri Lanka. De kosten voor zo’n reistoestemming zijn maar liefst €14,95. Heb jij een reis naar een van deze bestemmingen op de planning staan? Let er dan op dat je ver van te voren je visumaanvraag voltooid.

Hoelang duurt een aanvraag?

Het aanvragen van alle visa duurt 5 minuten en kun je 24 uur per dag en 7 dagen in de week online doen. De leveringstijd van je visum is afhankelijk van het land wat je bezoekt. Bij een aanvraag voor Turkije duurt het 72 uur voordat je jouw e-visum in je mail ontvangt. Ga je morgen al naar Turkije? Geen paniek, je kunt ook een spoedaanvraag doen. Dan krijg je jouw visum binnen 14 minuten in je mailbox. Zorg ervoor dat je het document hebt uitgeprint of digitaal kunt laten zien op jouw telefoon of tablet. Je bent nu klaar om te reizen naar Turkije. Het is alleen wel raadzaam om te controleren of het gebied waar jij heen gaat enige veiligheidsrisico’s heeft, zodat je daar rekening mee kunt houden.

1 Reactie
  1. wowap wowap

    Помогите разобраться с марафоном WOW!UP
    Наткнулась в инете на Инфу, что проект дарит в обмен на вредные привычки крутые призы от путешествий до авто.
    Какие условия и как играть в нее? Нашла пока только соц сети, но они запущены только что, а отзывы читаю что кто-то уже играл и выиграл. https://t.me/+P8XRYGcaVMMzYzhi вот их телега.

Reageer ook op dit artikel