Lan
Vakantie / Reizen Leestijd: 3 minuten
Wat is dit jaar toch vreemd gelopen, vind je ook niet? Door het coronavirus zijn veel plannen in het water gevallen en veel minder mensen gaan naar het buitenland deze zomer. Blijf jij voorlopig ook het liefst dicht bij huis? Dan is deze staycation de ideale gelegenheid om je eigen omgeving en de rest van ons kikkerlandje eens goed te verkennen. In dit artikel delen we tips voor een goedkope vakantie in Nederland. Lees het artikel

Goedkoop op vakantie in Nederland

Leestijd: 3 minuten

1) Kamperen in Costa del Tuin

Voor een budgetvakantie hoef je niet veel moeite te doen. Maak de tuin extra gezellig met lampjes of fakkels en zet een tent op. Vooral voor kinderen is kamperen een geweldige ervaring, ook al is het in de achtertuin. Voor het ultieme vakantiegevoel kun je elkaar uitdagen om alleen naar binnen te gaan als het echt nodig is! Eet dus ook lekker buiten en maak ‘s avonds een klein kampvuurtje als het kan. Zo kun je optimaal van het zonnetje, de buitenlucht en van elkaars gezelschap genieten.

kamperen in de tuin

2) Huisje ruilen

In de populaire film ‘The Holiday’ ruilen de personages van Cameron Diaz en Kate Winslet van huis tijdens de vakantie. Dit pakt voor beiden goed uit! Laat je hierdoor inspireren en neem contact op met familie of vrienden die iets verderop wonen. Als ze er ook voor openstaan, kun je afspreken om een paar dagen van huis te ruilen. Dit is natuurlijk het leukst als je kan ruilen met iemand die in een gebied woont waar je zelf niet vaak komt. Zo ben je niets kwijt aan accommodatiekosten en kun je een geheel andere omgeving beter leren kennen. Ken je niemand waarmee je van huis wilt ruilen? Dan zijn er ook genoeg websites met een ruim aanbod waar je je kan aanmelden.

3) Kies voor kleinschalig toerisme

Grote hotelaanbieders en vakantieparken vragen vaak meer in het hoogseizoen. Niet geheel verrassend natuurlijk. Je kunt goedkoper uit zijn door te kiezen voor kleine hotels, pension, B&B’s en minder bekende vakantieparken. Dit is vaak ook een stuk rustiger en knusser dan verblijven bij ketens.

4) Kook zelf tijdens je vakantie

Uit eten gaan is heerlijk, maar het is uiteindelijk altijd duurder dan zelf koken. Het is dus aan te raden om een verblijf te zoeken met een keuken. Pak de kookboeken er dus bij of struin het internet af voor inspiratie. Tijdens een vakantie kun je eindelijk recepten uitproberen waar je eerst nooit tijd voor had. Vind je dat restaurants ontdekken een belangrijk onderdeel is van de vakantie? Overweeg dan om het fiftyfifty te doen. Je kunt bijvoorbeeld al besparen door bijvoorbeeld zelf je ontbijt en lunch te maken en alleen in de avonden uit eten te gaan.

5) Boek een last-minute

Besluit je in Nederland te blijven? Dan is een last-minute tripje een stuk makkelijker. Een rit naar het vliegveld en een vlucht kun je namelijk overslaan. Je kunt van tevoren al wel alvast bepalen wanneer je wilt gaan, zodat je al kan beginnen met inpakken. De dag van tevoren of zelfs op dezelfde dag kun je dan iets boeken en profiteren van last-minute prijzen. Wie weet scoor je voor een spotprijs wel een vakantiehuis in de natuur van Nederland. Het enige wat je hoeft te doen, is de auto inladen en gaan. Aangezien Nederland klein is, ben je snel op elke bestemming.

vakantiehuis nederland

6) Vier vakantie in minder toeristische streken

Onze hoofdstad, de kustgebieden en Texel zijn zonder twijfel ook dit jaar erg populair. En waar veel toeristen komen, heb je vaker te maken met toeristenprijzen. De verblijven zijn duurder, terrassen is duurder en uit eten gaan is vaak duurder. Overweeg daarom om vakantie te vieren in rustige streken. Hierbij kun je denken aan de Achterhoek, de Loosdrechtse Plassen, Drenthe, de Veluwe, Zuid-Limburg of een van de andere Waddeneilanden. Nederland heeft veel verborgen pareltjes om te ontdekken!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Waar ga jij dit jaar vakantie vieren?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel