Fleur
Vakantie / Reizen Leestijd: 3 minuten
De herfstvakantie komt er weer bijna aan en dat wilt zeggen dat het tijd is voor een leuk tripje. Is je spaarpot helaas niet helemaal vol dit jaar? Dat is geen probleem, want er zijn genoeg vakanties te vinden waarvoor je maar een klein budget nodig hebt. Wat dacht je namelijk van een vakantie in eigen land? Hartstikke leuk en ook nog eens budgetproof! Wij hebben een paar slimme vakantie bespaartips voor jou op een rijtje gezet. Lees het artikel

Goedkoop op vakantie tijdens de herfstvakantie

Leestijd: 3 minuten

Last minute boeken

Als je op vakantie wilt gaan, dan is zo laat mogelijk boeken het beste. Hoe later je boekt, hoe goedkoper de prijs van je verblijf zal zijn. Stel je voor dat je vanaf donderdag op vakantie wilt gaan, dan moet je pas maandag of dinsdag gaan kijken. Voor de echte waaghalzen: boek op woensdagavond of donderdagochtend. Des te later je boekt, hoe voordeliger het wordt. Dus als je een gokje durft te wagen, dan heb je hier wel profijt van. Maar je moet dan ook niet te kritisch zijn. Vaak als je laat boekt zijn de minder mooie plekjes nog beschikbaar, maar daarom betaal je ook stukken minder. En of de muur nu roze,wit of blauw is maakt niet uit toch? Zolang er maar een bed staat waar je heerlijk in kunt slapen.

Type vakantiepark

Je kunt je vakantie zo duur maken als je zelf wilt. Maar met een klein budget kun je ook prima naar een vakantiepark gaan. Het zit namelijk zo: hoe meer voorzieningen een park heeft, hoe meer je betaalt. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld grote zwembaden en gigantische speelparadijzen. Als je dus een beetje geld wilt besparen, dan is het slim om naar een vakantiepark te kijken wat maar een klein zwembad heeft en een normaal oppervlakte aan speelmogelijkheden. Als je van te voren al weet dat je veel in de omgeving bent rondom het park, dan zijn deze voorzieningen al helemaal niet nodig. Dan is het slim om een vakantiepark te zoeken met zo min mogelijk van dit soort speciale faciliteiten. Het beste is dus een vakantiepark te kiezen door ze met elkaar te vergelijken.

Een paar leuke vakantieaccomodaties in Nederland:


Waar wil je op vakantie gaan? Wil je graag in de natuur zitten of in een stad? Deze keuze moet je maken voordat je een vakantieverblijf gaat boeken. Zo is een verblijf in Amsterdam veel duurder dan een verblijf in Zeeland. Let dus ook op waar je naartoe gaat. Vaak zijn de goedkopere vakanties gelegen in rustige plekken. Maar dit vinden wij meer een voordeel dan een nadeel, aangezien je toch op vakantie gaat om de rust op te zoeken? Ontspan volledig op je vakantie en geniet even van de rust die je thuis niet hebt.

Eten en drinken

Als je op vakantie gaat wil je natuurlijk zoveel mogelijk ontspannen. Maar aangezien je met een klein budget op vakantie gaat is dit niet altijd mogelijk. Probeer zoveel mogelijk je eigen drinken en eten mee te nemen als je ergens heengaat. Ga je een dagje naar het bos of het strand? Neem dan je eigen koelbox mee met allerlei lekkers. Dit maakt de verleiding om even ergens wat te drinken ook een stuk kleiner. Natuurlijk kun je wel een keertje uit eten, maar elke avond is helemaal niet nodig. Hoe gezellig is het namelijk om in een nieuwe omgeving lekker samen te koken en te eten? Houd een pannenkoekenavond waar iedereen blij van wordt! Voordelig, makkelijk en ook nog eens super lekker!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Waar wil jij naartoe?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel