Vakantie / Reizen Leestijd: 4 minuten
Een klein maandje en dan staat Kerstmis alweer voor de deur. Wil je voor deze tijd al een beetje van deze gezellige dagen proeven? In dit artikel geven we je 5 tips voor de leukste kerstmarkten in Nederland, waardoor jij zeker in de kerstsferen komt! Lees het artikel

Kerst komt eraan! Deze 5 kerstmarkten mag je dit jaar niet overslaan!

Leestijd: 4 minuten
‘It’s the most wonderful time of the year’. Nog een paar weken en dan is het alweer zover; Kerstmis! Dat betekent ook dat de kerstmarkten weer als paddenstoelen uit de grond schieten de komende tijd. En dat is ook niet zo gek, want het bezoeken van een kerstmarkt is de ultieme manier om in de kerstsfeer te komen. Gezelligheid met een glühwein, kraampjes en muziek; lees vooral verder en dan weet jij waar je moet zijn!

1. Kerstmarkt Valkenburg

In een van de meest zuidelijke puntjes van Nederland vindt de kerstmarkt in Valkenburg plaats. Dit is een van de meest bekende kerstmarkten van Nederland en misschien ook wel de meest bijzondere. Enkele kerstmarkten bouwen ze namelijk op in de grotten van Valkenburg. Door de stad heen proef je de kerstsfeer al, maar ook de grotten versieren ze fraai met kerstlichtjes en indrukwekkende kerstbomen. Ondergronds in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot bezoek je kerstmarkten, maar ook bovengronds hoef je je niet te vervelen. Zo trekt er de Christmas Parade, een stoet met sprookjesachtig verlichte praalwagens en dansers in kostuums, door het centrum van Valkenburg.

Wanneer: 16 november 2018 tot en met 6 januari 2019
Prijs: afhankelijk van de locatie, houd rekening met een entreeprijs van ongeveer €7 per grot.

Tip: Boek er een overnachting bij en maak er een knus kerstweekendje Valkenburg van. Hier via Voordeeluitjes boek je een kerstarrangement al vanaf €75 en dat is met ontbijt én diner!

2. Winterparadijs RAI Amsterdam

Nieuw dit jaar is de enorme kerstmarkt die wordt georganiseerd in de Amsterdam RAI. Deze kerstmarkt, genaamd het Amsterdamse Winterparadijs, zal de harten van menig kerstliefhebber harder doen kloppen. Het Winterparadijs (in- & outdoor) zal voor jong en oud een beleving zijn. Tal van kraampjes, marshmallows roosteren boven een knisperend vuurtje, klinkt goed toch? Maar je beleeft er nog veel meer! Je sjeest over een schaatsbaan van zo’n 700 vierkante meter, maakt een ritje in een reuzenrad van 50 meter hoog, geniet er van optredens van bekende artiesten, pikt er een filmpje mee en speelt er een potje curling. En zijn nog niet alle activiteiten. Reden genoeg dus om een bezoekje te brengen aan de RAI.

Wanneer: 21 december 2018 tot en met 30 december 2018
Prijs: €17,50 voor een Regular Ticket. Met dit ticket kun je aan alle activiteiten deelnemen.
Voor een Entrance Only Ticket betaal je €5 en hiermee kun je alleen naar binnen.

3. Kerstmarkt Dordrecht

Je verwacht het misschien niet, maar de grootste kerstmarkt van Nederland vind je in Dordrecht! Drie dagen lang, vanaf 14 december, geniet je van een knusse kerstmarkt middenin het centrum van Dordrecht. De honderden monumenten en iconische binnenhavens vormen een sfeervol decor voor een route van gezellige kraampjes. Op deze 2,5 kilometer lange route staan ongeveer 200 kraampjes en verschillende attracties opgesteld. Daar ben je dus wel even zoet mee! Naast de kerstmarkt is de Kerktuin in Dordrecht ook een bezoekje waard. Deze is tijdens de kerstmarkt sensationeel aangekleed.

Wanneer: 14 tot en met 16 december 2018
Prijs: gratis

Gouden tip van Goedkoop.nl

Genoemde kerstmarkten in Nederland zijn zeker het bezoeken waard. Wil je het echter een keer echt groots aanpakken? Denk dan eens aan een dagje kerstmarkt in bijvoorbeeld Londen,Parijs of Duitsland. Via ActievandeDag.nl boek je je vervoer naar zo'n kerstmarkt met veel korting!

Naar kerstmarkt

4. Den Haag

Dit jaar is er ook in Den Haag weer een kerstmarkt; De Royal Christmas Fair. Honderden twinkelende lichtjes, lekker eten en drinken, kerstkoren, kerstvuren, op de foto met de kerstman en nog veel meer is er te beleven. Als je na een bezoekje aan de kerstmarkt in Den Haag niet in winterse kerstsferen bent gekomen, weten wij het ook niet meer!

Wanneer: 14 tot en met 23 december 
Prijs: gratis

5. Magisch Maastricht

De kerstmarkt in magisch Maastricht is een intense beleving waar je de kerstsfeer goed op kunt snuiven. De nostalgische kerstchalets worden voorzien van rode daken met schitterende guirlandes waardoor de bezoekers de kerstsfeer echt kunnen proeven. Op het Vrijthof in het centrum van Maastricht staan kraampjes, waar onder andere opgewarmd kan worden met glühwein en oliebollen. Ook kan er op het Vrijthof geschaatst worden op een schaatsbaan van maar liefst 1000(!) vierkante kilometer, en voor degene die niet bang zijn van hoogtes: aanschouw het prachtige uitzicht door een ritje te maken in het 45 meter hoge reuzenrad.

Wanneer: 1 december 2018 tot en met 31 december 2018
Prijs: gratis


Gezellig langs de kraampjes slenteren, opwarmen met een drankje bij een knisperend vuurtje; het is mogelijk bij alle bovengenoemde kerstmarkten.Trommel vrienden, familie of je geliefde op en maak er een gemoedelijk dagje uit van. Goedkoop.nl wenst je alvast fijne feestdagen en een voorspoedig 2019!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welke van deze kerstmarkten wil jij graag eens bezoeken? Of ontbreekt er volgens jou nog een aan dit lijstje? Wij zijn benieuwd!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel