Lisa
Vakantie / Reizen Leestijd: 3 minuten
Wel eens gedroomd van het eilandleven? Heerlijk weer, overal strand en de geur van de zee. Je vindt het terug op Tenerife. Hier kun je heerlijk genieten van een compleet verzorgde vakantie. Je leest hier hoe je goedkoop jouw vakantie boekt! Lees het artikel

Op vakantie naar Tenerife; goedkoop all-inclusive

Leestijd: 3 minuten

Lekker genieten van een vakantie vol zon, zee en strand. Waar kan dat beter dan op een prachtig eiland? Bezoek bijvoorbeeld Tenerife, één van de prachtige Canarische Eilanden. Er is hier genoeg te doen, maar wat mag dat eigenlijk kosten? Wij hebben voor jou uitgezocht hoe je zorgeloos dit eiland kunt bezoeken.

Vlucht + hotel

Wanneer je voor een leuk prijsje op vakantie wilt, ga je zo’n beetje alle opties af. Losse vliegtickets, een retourticket, een hotel, een camping et cetera. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, maar wat is nu de goedkoopste? 

We praten in dit geval over een prijs-kwaliteitverhouding. Daarbij gaan we ervanuit dat je niet gaat kamperen op een eiland als Tenerife. Een hotel dus, of een appartement. De volgende vraag is dan; alleen logies? Halfpension? Of toch liever all-inclusive? Tja, dat hangt natuurlijk maar net van de prijs af.

Een all-inclusive op Tenerife hoeft echt geen fortuin te kosten. Als jij geen gouden kranen verwacht, kan zo’n tripje ook echt wel betaalbaar. In het hoogseizoen bezoek je Tenerife al vanaf €400. Daar zitten al jouw onkosten al in verwerkt. Je eet, drinkt en leeft hiervan. De enige extra kosten die je maakt zijn voor een kleine excursie hier en daar. Ideaal dus!

Activiteiten

 

Tenerife is prachtig en zomers. Aan het zwembad of op het strand liggen is dan ook een heerlijke “bezigheid” op dit eiland.Mocht je dit na 1 à 2 dagen wel gezien hebben, dan zijn er uiteraard genoeg andere opties. Tenerife is zeker ook een eiland voor de natuurliefhebber!

1. Vulkaan El Teide

Tenerife is net als de buureilanden van vulkanische oorsprong. Vulkaan El Teide ligt in de oude caldera van Las Cañadas. Dit maakt het landschap om de vulkaan heen al fantastisch om te zien. Met eigen auto kun je zelf de vulkaan bezoeken. Mocht je geen rijbewijs of huurauto in bezit hebben, dan zijn er genoeg tours te boeken.

2. De Atlantische Oceaan
Het zal je niet verbazen dat er op en om het water genoeg te doen is. Tenerife is immers omsingeld door water. De zee brengt een hoop leuke mogelijkheden met zich mee. Denk aan duiken, snorkelen, varen en natuurlijk allerlei soorten watersport. Toch brengt de Atlantische Oceaan nog een extra cadeautje, je kunt er namelijk walvissen en dolfijnen spotten!
Het leuke aan Tenerife, of eigenlijk de Canarische Eilanden, is dat er scholen dolfijnen en grienden een permanente woonplek hebben in de lokale wateren. Dit maakt de kans dat je ze spot tijdens een boottocht een stuk groter. Mocht je zo’n boottocht nou sportiever willen maken, dan kun je ervoor kiezen om een kajaktocht te doen waarbij je op zoek gaat naar deze magische dieren.

3. Water- en attractieparken

Voor wie een dagje waterpret of adrenaline kan gebruiken heeft Tenerife een aantal leuke parken om te bezoeken. Ben je de zee dus zat, dan kun je op zoek naar een chloorbad!

Zo heb je bijvoorbeeld Siam Park. Dit waterpark overtreft al jouw stoutste dromen. Met als topattractie de Tower of Power, voel je de adrenaline door je lichaam gieren wanneer je de eerste stap in het park zet. 

Mocht je graag op bezoek gaan bij de dieren, dan is Loro Parque echt iets voor jou. Van Orka’s tot witte tijgers, je vindt ze hier allemaal! Je kunt overigens jouw Siam Park ticket combineren met een Loro Parque ticket en zo beide parken bezoeken met korting!
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat is jouw favoriete vakantiebestemming? Laat het ons weten in de reacties!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel