Joseph
Vakantie / Reizen Leestijd: 3 minuten
De Duitse spoorwegen hebben deze zomer wel een hele leuke actie. Zo kun je van 1 juni tot en met 31 augustus 2022 voor nog geen tien euro door heel Duitsland reizen met de trein. Geniet van een voordelige treinreis van slechts 9 euro tijdens de zomermaanden. Wil jij ook gebruikmaken van deze goedkope treinreis door Duitsland? Lees dan snel verder. Lees het artikel

Reis deze zomer door heel Duitsland voor 9 euro

Leestijd: 3 minuten

De Duitse spoorwegen hebben deze zomer wel een hele leuke actie. Zo kun je van 1 juni tot en met 31 augustus 2022 voor nog geen tien euro door heel Duitsland reizen met de trein. Geniet van een voordelige treinreis van slechts 9 euro tijdens de zomermaanden. Voor dit vaste tarief kun je gedurende een maand onbeperkt reizen met lokale en regionale vervoersdiensten binnen Duitsland. Kortom, je kunt gebruik maken van alle vormen van lokaal en regionaal openbaar vervoer.

Koop je Deutsche Bahn treinticket gemakkelijk online

De kaartjes gingen eind mei in de verkoop en zijn geldig voor de maanden juni, juli en augustus van 2022. Eén kaartje staat gelijk aan één maand. Als je dus een kaartje in juli koopt dan kun je deze vanaf de eerste tot de laatste dag van de maand gebruiken. Je kunt de kaartjes bij de kaartautomaat op stations kopen, via de website van Deutsche Bahn of de DB Navigator app. Je hoeft overigens geen inwoner van Duitsland te zijn om een ticket te kopen. Via de website van Deutsche Bahn kunnen wij als Nederlands namelijk gewoon gebruik maken van deze leuke kortingsactie. Je kunt je ticket via je mobiele telefoon bij je dragen zodat je het altijd bij de hand hebt.

De voordelen van het reizen met het openbaar vervoer

Reizen met de bus of trein heeft een aantal voordelen. Zo is het beter voor het milieu en je portemonnee. En zeg nou zelf, is het niet heerlijk om gewoon te gaan zitten en je geen zorgen te hoeven maken over file en onbekende wegen. Zeg maar gedag tegen navigatiesystemen die niet up-to-date zijn en uren achter elkaar rijden terwijl je bijrijders liggen te slapen. Je stapt in de trein en hebt alle tijd voor om een goed boek te lezen, een spelletje zoals online gokkasten te spelen of gewoon om uit het raam te turen. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om tijdens hun vakantie met het openbaar vervoer te reizen in plaats van met de auto.

Voor welke vormen van het openbaar vervoer geldt het ticket?

Dit spotgoedkope ticket geldt voor alle vormen van het openbaar vervoer in Duitsland. Dit betekent dat je met de bus, trein, tram, metro, sneltrein en lightrail mag reizen. Daarbij zijn een aantal veerboten tussen Berlijn en Hamburg ook inbegrepen. Genoeg mogelijkheden dus om elk hoekje van Duitsland te ontdekken.

Waarom zijn de treinkaartjes zo goedkoop?

Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe het kan dat de treinkaartjes zo goedkoop zijn. De kortingsactie is een initiatief van de Duitse regering om mensen aan te moedigen om vaker met de trein te reizen. De actie komt als geroepen want de stijgende brandstofprijzen maken het autorijden niet aantrekkelijker. Daarbij is reizen met de trein een mooie optie om de chaos op Schiphol te ontlopen. Redenen genoeg dus om eens rond te kijken in ons buurland.

Vermijd drukte en haal het beste uit je vakantie

Houd er wel rekening mee dat de treinen tussen Nederland en Duitsland niet in de prijs zijn inbegrepen. Voor deze intercity’s betaal je het reguliere tarief. Ook betekent deze kortingsactie dat meer mensen zullen overwegen om het openbaar vervoer te gebruiken. Daarom is het goed om vooral tussen daluren te reizen en het weekend te vermijden. Met name populaire en toeristische bestemmingen zullen veel publiek trekken tijdens de zomermaanden. Met een beetje planning zorg jij ervoor dat je de hotspots van Duitsland kunt bezoeken zonder al te veel last te hebben van de drukte. Kies er bijvoorbeeld voor om al vroeg in de ochtend bezienswaardigheden te bekijken of ga alleen op rustige doordeweekse dagen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel