Richard
Vakantie / Reizen Leestijd: 2 minuten
Het vakantiegeld is weer in aantocht. Veel Nederlanders zullen deze of volgende maand een leuk extra bedrag op hun rekening ontvangen. Een extraatje voor de vakantie. Hoe je dit geld gebruikt is helemaal aan jou. Je kunt het geld inderdaad zien als leuk extraatje om financieel eens wat ruimer te zitten. In dit artikel leggen we uit waarom op vakantie gaan zo belangrijk is. Lees het artikel

Vakantiegeld in aantocht: dit is waarom regelmatig op vakantie gaan zo belangrijk is!

Leestijd: 2 minuten

Er zijn altijd mensen die het zonde vinden om veel geld uit te geven aan een vakantie. Waarom zou je zoveel geld in iets stoppen wat na een week of twee alweer voorbij is? Simpel: op vakantie gaan doet ons goed. Het biedt tal van voordelen, en daarom is het dus zeker een goed idee om die accomodatie bij La Masia te boeken.

Kom volledig tot rust

Nederlanders zijn een druk volkje. We zijn eigenlijk altijd wel bezig. Is het niet met ons werk, dan is het wel met een studie of het gezin. Daarnaast leven we echt volgens de klok. Er is weinig ruimte om te ontspannen, even helemaal niets te doen. Als je vakantiedagen opneemt en vervolgens gewoon thuisblijft, dan is de kans groot dat je toch weer volgens de klok gaat leven. Je blijft in je oude routine steken en je blijft afspraken maken en volgen. Dat kan gelukkig ook anders. Als je er echt helemaal uit gaat, bijvoorbeeld een camping aan de Costa Brava boekt, dan hoef je die periode echt even helemaal niets. Niet leven volgens de Nederlandse routine, even een paar dagen of weken geen wekker en loskomen van alle verplichtingen en de sleur van de alledaagse dag. Dat moet een mens goed.

Betere gesprekken met je partner

Het is in de alledaagse drukte vaak lastig om ruimte te vinden voor een goed gesprek. Je merkt toch al snel als partners dat je meer langs elkaar heen begint te leven. Er wordt wel gesproken, maar vooral over alledaagse onderwerpen. Echt diepgang is er niet. Daar is simpelweg de ruimte niet voor. Op vakantie is er meer tijd, voelen jullie je meer relaxt en is er dus meer mogelijkheid om goede gesprekken te voeren samen. Dit zorgt voor een boost binnen jullie relatie en maakt misschien ook dat er eindelijk belangrijke knopen kunnen worden doorgehakt.

Je eigen dagritme bepalen

Mensen hebben behoefte aan autonomie. Helaas kan dat niet altijd. Je komt niet altijd onder verplichtingen uit. Op vakantie ligt dat anders. Natuurlijk moet je ook met je reisgenoten overleggen welke activiteiten er op een dag worden ondernomen, maar je hebt veel meer opties. Kies je ervoor om in alle vroegte op te staan en de zon op te zien komen op het strand? Ga je lekker wandelen? Of hang je de hele dag gewoon wat rond op de camping? De keus is volledig aan jou! Dit werkt ontzettend heilzaam en rustgevend.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel