Richard
Vakantie / Reizen Leestijd: 2 minuten
Hoewel het soms lijkt alsof het boeken van een vakantie ontzettend veel kost, hoeft dit niet het geval te zijn. Heerlijk er even tussen uit gaan voor niet te veel geld, is zeker mogelijk. Zo kan makkelijk geld bespaard worden op grote kostenposten zoals de reis, accommodatie, eten en activiteiten. Zo blijven vakanties voor iedereen betaalbaar. Lees het artikel

Weg voor weinig: hoe houd je je vakantie goedkoop?

Leestijd: 2 minuten

1)  Mooiste Nederlandse plekken ontdekken

Allereerst is een van de grootste kostenposten natuurlijk de reis. Een vliegticket naar een verre bestemming kost natuurlijk snel een aantal honderden euro’s. Maar wie zegt dat je altijd ver hoeft te reizen voor een toffe vakantie? Zo zijn er verschillende plekken in Nederland waar genoeg moois te ontdekken valt. Zo heeft Nederland verschillende prachtige plekken waar je je als toerist uit eigen land prima kunt vermaken. Zo zijn er verschillende authentieke steden zoals Amersfoort, Deventer of Haarlem die genoeg te bieden hebben. Andere mogelijkheden zijn het ontdekken van de natuur op de Veluwe of juist genieten van een strandwandeling.

2)  Over de grens maar toch dichtbij

Net iets verder weg zijn ook genoeg mogelijkheden om met een kleiner budget op vakantie te gaan. Zo zijn o.a. Duitsland, Frankrijk en België leuke bestemmingen voor een kort of lang verblijf. Wanneer je op zoek bent naar een cultureel tripje zijn steden als Antwerpen, Parijs of Düsseldorf perfecte opties. Maar voor de natuurliefhebbers is er ook genoeg te ontdekken. De Eifel – een gebied in Duitsland – maar ook de Ardennen heeft genoeg te bieden qua natuur. Zowel de Nederlandse bestemmingen als de Duitse, Belgische en Franse locaties kunnen makkelijk af worden gereisd per auto of trein. Omdat dit niet al te ver is, kunnen kosten bespaard worden.

3)  Goedkopere accommodatie

Naast de reis naar de bestemming, is de accommodatie ook een grote kostenpost. Dure hotels, appartementen en huizen zorgen er al snel voor dat een vakantie onbetaalbaar wordt. Goedkope hotels of appartementen zijn dus de ultieme oplossing om met een kleiner budget op vakantie te gaan! Dit aanbod is groot genoeg om aan verschillende wensen te voldoen. Zo zijn er niet alleen geschikte opties in Nederland maar ook daarbuiten.

4)  Kosten besparen bij activiteiten

Tot slot zijn er genoeg uitjes die geen geld kosten. Wat dacht je van een (stads)wandeling aan zee, zwemmen of fietsen? Ook activiteiten zoals kanoën of puzzeltochten zijn vaak goedkopere alternatieven voor dure uitjes. Verder gelden er vaak kortingen bij o.a. musea wanneer je student of 65+ bent. Dit scheelt uiteraard erg qua prijs. Ook zijn er soms groepskortingen: ideaal om een goedkope vakantie met een groep te organiseren.

Genoeg mogelijkheden om budget proof van jouw vakantie te kunnen genieten!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel