Vakantie / Vervoer Leestijd: 4 minuten
Hou je wel van een verrassing, of een impulsieve beslissing? Dan is last minute boeken vast helemaal jouw ding. Ook om wat centen uit te sparen is dit een perfecte manier. We verzamelden zes onmisbare tips om je last minute vakantie zo goedkoop mogelijk te boeken! Lees het artikel

6 onmisbare tips om je vakantie last minute te boeken!

Leestijd: 4 minuten

Steeds meer vakantiegangers boeken hun vakantie last minute. Ze wachten op de juiste weersverwachting of willen graag verrast worden. Maar de belangrijkste reden is toch wel de financiën. Het boeken van een last minute kan namelijk behoorlijk wat in de eindprijs schelen. Dat is natuurlijk niet altijd het geval; het boeken van een last minute is soms gecompliceerder dan je zou denken. Daarbij brengt een last minute vakantie boeking vaak ook wat vakantie stress met zich mee. Wat nou als ik geen accommodatie meer kan regelen, of wat als de vlucht niet voldoende plaatsen meer heeft. Het zoeken van een last minute is dus niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. Met deze tips wordt het een stuk gemakkelijker om de juiste last minute vakantie te boeken.

1. Zoek vanaf verschillende computers

Je hebt het misschien wel ooit gemerkt: zodra je meerdere keren naar dezelfde vlucht gezocht hebt vanaf je laptop, is die de volgende dag ineens een stuk duurder. Ze zeggen dat dit komt doordat de websites die je bezoekt de prijs stiekem wat verhogen zodra ze weten dat je interesse hebt in een specifieke vakantie. Of dit echt het geval is weten we niet, maar je kunt dit voorkomen door verschillende computers te gebruiken of incognito te surfen.

2. Laat de pakketten liggen

Kijk altijd even wat de vliegtickets en het hotel apart van elkaar kosten. Zeker binnen Europa kan dit soms best een stuk voordeliger zijn. Losse vliegtickets kosten vaak namelijk een stukje minder. Het reisbureau heeft nu eenmaal geen moeite hoeven doen om accommodatie voor je te zoeken: dit doe je namelijk zelf.

3. Boek je vluchten los van elkaar

Hetzelfde geld voor de vluchten. Je kan je hele vlucht in 1 pakket boeken, inclusief alle overstappen. Maar je kan er ook voor kiezen om al deze overstappen in aparte vluchten te boeken. Dus de KLM vlucht die vanaf Amsterdam een overstap maakt in Berlijn, en vervolgens doorvliegt naar eindstation Budapest, kan ook los geboekt worden. Met wat puzzelen, passen en meten kun je alle losse vluchten (Amsterdam naar Berlijn, Berlijn naar Budapest) zelf boeken. In veel gevallen ben je dan net wat goedkoper uit.

Let op: Houd er natuurlijk wel rekening mee dat, in het geval van een vertraging, de verantwoordelijkheid helemaal bij jezelf ligt. Een vertraging kan hierdoor fataal zijn voor het halen van de volgende vlucht.

4. Doe eens origineel

Probeer de traditionele zonlanden als Spanje, Griekenland of Turkije zoveel mogelijk te vermijden. Deze landen zijn namelijk hartstikke populair en hierdoor ook direct een stuk duurder. Een vakantie in Kroatië, Montenegro of Bulgarije kan net zo zonnig en fijn zijn. De toeristische voorzieningen zijn wellicht net wat anders dan je gewend bent, maar dat is dan ook meteen weer onderdeel van het last minute avontuur.

5. Onrustige landen

Toen er in landen als Egypte en Tunesië ooit onrust heerste, is de toeristische aantrekkingskracht van deze landen flink gedaald. De rust is inmiddels weer terug, maar het toerisme heeft wat langer nodig. Dit betekent dus ook dat de vluchten en verblijven in deze landen een stuk goedkoper zullen zijn dan het toeristische Griekenland of Spanje. Ook de lokale inwoners zullen blij zijn te zien dat er langzaam weer toeristen op bezoek komen. Je krijgt dus de volledige service en vriendelijkheid, voor een lagere prijs.

6. Vermijd de schoolvakanties

Dit is wat lastiger wanneer je kinderen hebt, maar probeer de schoolvakanties zoveel mogelijk te vermijden. Kijk dan ook vooraf even wanneer deze zijn, en probeer buiten deze periodes op zoek te gaan naar die last minute. Gedurende de schoolvakanties betaal je namelijk veel meer dan buiten deze periodes. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het hoog-, en het laagseizoen.

Dit artikel werd geschreven door Myra Kokke. Schrijven is haar ding, altijd al zo geweest. Ze werkte dan ook al snel fulltime als freelance tekstschrijver en online marketeer. Nu is het leven als eigen baas niet altijd even gemakkelijk. De stabiliteit van inkomen die je hebt als werknemer, heeft zij natuurlijk niet. Het is dan ook om die reden dat ze vaak op zoek isnaar interessante manieren om net dat beetje extra te besparen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel