Joseph
Vakantie / Vervoer Leestijd: 3 minuten
Op het eerste gezicht lijkt een hybride wagen natuurlijk best een uitgave. Ze zijn redelijk nieuw en de prijzen zijn daarom ook erg scherp. Durf alleen eens verder te kijken dan alleen de aanschafwaarde. Bij een auto komen namelijk nog veel meer kosten kijken. Denk bijvoorbeeld aan de benzine, die steeds duurder wordt. Dat zou een reden kunnen zijn om voortaan hybride te gaan rijden. In dit artikel noemen we nog wat redenen en leggen we uit waarom deze wagens zo voordelig zijn. Lees het artikel

De 3 redenen om voor een hybride wagen te kiezen!

Leestijd: 3 minuten

Een milieubewuste keuze

Een hybride wagen is voorzien van een benzine én elektrische motor. Bovendien hebben ze een hoogspanningsbatterij pack. Deze is op te laden door die in te pluggen in een stopcontact in de buurt. Door de combinatie van twee motoren, heeft de auto ook een extra vermogen. Dit zorgt automatisch voor meer rijplezier.

Bovendien is de wagen voorzien van genoeg elektrische actieradius om de afstand tussen jouw woning en werk te overbruggen. Dit betekent dat je jouw brandstofverbruik ontzettend verminderd, wat dus ook zorgt dat de CO2-uitstoot minder wordt. Door voor een hybride wagen te kiezen, rijd je dus veel milieubewuster. Dat kan een groot voordeel zijn, in een wereld waar duurzaamheid langzaam de boventoon begint te voeren.

Nooit meer hoge kosten

Hybride wagens zorgen ervoor dat je een hele poos op elektriciteit kunt rijden, zonder ook maar een druppel benzine te verbruiken. Dit is dus een groot voordeel, want dit scheelt in kosten. De benzineprijzen schommelen op dit moment heel erg en er wordt verwacht dat dit nog wel een poos zo blijft. Bovendien stijgen alle prijzen, dus ook die van brandstof.

Het is daarom niet alleen een milieubewuste keuze om voor een hybride wagen te kiezen, je doet jezelf er ook een voordeel mee. Je hoeft namelijk aanzienlijk minder benzine te tanken, wat maandelijks een heleboel kan gaan schelen op jouw vaste lasten. Dat zijn meevallers die je natuurlijk wel kunt gebruiken.

De energieprijzen zijn tegenwoordig natuurlijk ook niet mals, maar ook daar zijn oplossingen voor te bedenken. Door de aanschaf van zonnepanelen bijvoorbeeld, hoef je lang niet zoveel te betalen voor de energie.

Hoe je het ook wendt of keert, met of zonder zonnepanelen zul je altijd goedkoper uit zijn, dan wanneer je een benzineauto rijdt. Voornamelijk in de stad komt een hybride wagen veel meer tot z’n recht en zul je de voordelen ervan merken. Dit betekent dat je tot wel 55% minder brandstof kan gebruiken in de stad in vergelijking met een benzineauto.

Nog meer voordelen

Hybride wagens zijn natuurlijk nog niet zo lang op de markt en daardoor nog redelijk nieuw. Dit betekent dat ze ook zijn uitgerust met de nieuwste technologieën. Zo zijn deze auto’s bijvoorbeeld veel sneller voorzien van een stille wegligging en intense acceleraties. Daarnaast zijn de design’s verbeterd door de jaren heen. Een hybride wagen is vaak voorzien van dynamische lijnen en unieke accenten. En wat dacht je bijvoorbeeld van full-LED koplampen? Deze zorgen ervoor dat je altijd de weg kunt vinden.

Andere technologieën waar je van kunt profiteren zijn bijvoorbeeld de dodehoeksensor, de parkeerassistent en de rijstrookdetectie. Het zijn allemaal technologieën die luxe uitstralen, maar die tegenwoordig in het verkeer wel flink van pas komen.

Naast de milieubewust en goedkope keuze is een hybride wagen dus ook veel veiliger op de weg. Er zijn een hele hoop voordelen te bedenken, maar eigenlijk moet je het gewoon zelf ervaren. Boek een proefrit bij een van de dichtstbijzijnde dealers in de buurt en laat jezelf verliefd worden op een van de hybride wagens. We vertellen jou, dit zijn wagens van de toekomst.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel