Richard
Vakantie / Vervoer Leestijd: 3 minuten
Op vakantie met de caravan is natuurlijk heel fijn, omdat je al je eigen spullen mee kunt nemen en ook automatisch de auto bij hebt. Zo kun je op vakantie overal gaan en staan waar je wil. Niet helemaal letterlijk natuurlijk, want caravans hebben altijd standaard staanplaatsen. Maar, er zijn een aantal dingen die je vooraf moet weten, om de vakantie van jullie leven te hebben, maar wel op een voordelige manier. Lees het artikel

Goedkoop met de caravan op vakantie: dit moet je weten en regelen

Leestijd: 3 minuten

Maak verstandige keuzes

Het aanschaffen van een caravan is best duur. Het is een hele hoop geld dat je neer moet tellen, maar waar je wel heel lang plezier van gaat hebben. Om te besparen op de aanschaf, kun je altijd kijken naar een tweedehands model. Tweedehands kan namelijk van alles betekenen. Een caravan kan in prima staat zijn, omdat er pas een aantal jaar mee is gereden of een caravan heeft echt zichtbare gebruiksschade, omdat jij de potentiële vierde eigenaar bent. De laatste caravan zal dan ook een stuk goedkoper zijn. Let er wel op dat goedkoop ook duurkoop kan zijn. Als je op een caravan duidelijke gebruikssporen kan zien, is het wellicht niet verstandig om deze aan te schaffen. Neem bij twijfel altijd iemand mee die verstand heeft van caravans en die je leert waar je op moet letten. Het uiterlijk kan stralen, maar technisch moet een caravan natuurlijk ook in orde zijn.

Zorg voor een goede verzekering

Als je dan eindelijk een knoop hebt doorgehakt en een caravan hebt gekocht, dan moet deze ook verzekerd worden. Het is belangrijk om dit vanaf het eerste moment te doen, net zoals bij je auto. Het zal je maar net overkomen dat je caravan in de eerste paar dagen in brand wordt gestoken en je nog niet verzekerd bent. Dan zie je letterlijk een heleboel geld in rook op gaan. Zet het verzekeren van je caravan dan ook op de eerste plaats van dingen die je moet regelen, wanneer je deze aanschaft.

Een caravanverzekering vergelijken is altijd aan te raden. Verzekeringen zijn namelijk ook een behoorlijke kostenpost. Bovendien is het ook belangrijk om je niet over te verzekeren, want dan ben je een dief van je eigen portemonnee. Neem er dus de tijd voor om zo’n verzekering af te sluiten. Besparen is vergelijken, dus sla die stap zeker niet over.

Plan je vakantie

Het is natuurlijk heel aantrekkelijk om rond te trekken met de caravan, als je deze net hebt aangeschaft. Je wil flink wat kilometers maken, nu je er eindelijk een hebt aangeschaft. Dat is natuurlijk niet verstandig als je jouw vakantie zo goedkoop mogelijk wil houden. Vooral niet met de olieprijzen die nu zo hoog aan het stijgen zijn. Daarom is het verstandig om jouw reis vooraf al te plannen en uit te stippelen. Beslis van te voren op welke campings je gaat verblijven en reserveer meteen die plek. In het hoogseizoen, maar ook tijdens andere vakantieperiodes kan het druk zijn op de campings. Tegen de tijd dat jullie aankomen, kan de plek al vergeven zijn. Als je dan in het land van bestemming op zoek moet naar een nieuwe plek, gaat dat je veel benzine kosten. Dit betekent automatisch dat je reis ook duurder wordt.

Ga voorbereid op reis

Als je met je caravan op reis gaat, heb je genoeg ruimte om spullen mee te nemen. Maak daar dan ook gebruik van. Zorg dat je overal op voorbereid bent, mocht je voor verrassingen komen te staan. Neem bijvoorbeeld een reserve band mee en al het nodige gereedschap. Zorg ook voor een tent, mochten de kinderen daar in willen slapen. Het is altijd beter om te veel mee te nemen, dan wanneer je op bestemming nog van alles moet kopen. Vaak ben je dan veel duurder uit. Als je het toch thuis hebt liggen, is het zonde als je extra geld uit moet geven.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel