Richard
Vakantie / Vervoer Leestijd: 3 minuten
Alles wordt duurder. Dat merken we thuis in het huishouden heel erg, want de prijzen van de boodschappen zijn gestegen. We merken het aan de energieprijzen, maar ook aan de benzine. Tanken is geen leuk uitje meer, want je moet veel te veel geld afdragen. Er is nog maar weinig dat wel goedkoop is tegenwoordig. We zijn daarom genoodzaakt om te besparen. Dat kun je doen door je tweedehands auto te verkopen. In dit artikel bespreken we alle voordelen hiervan. Lees het artikel

Verkoop jouw tweedehands auto!

Leestijd: 3 minuten

Veel geld over

Als je nu jouw auto verkoopt, heb je ineens heel wat geld over. Wellicht wil je ervoor kiezen om een deel daarvan apart te zetten en te sparen. Het overige deel kun je dan investeren in een andere auto, die uiteraard ook tweedehands is. Een nieuwe auto is namelijk veel te duur en is in deze tijden ook echt niet meer te betalen.

Voor dat bedrag kun je vaak wel twee tweedehands auto’s kopen. Die zijn namelijk een stuk goedkoper. Dat scheelt ook enorm met onderhoud. Stel je hebt jouw auto net gekocht en er gaat toch iets kapot. Dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Dan heb je natuurlijk liever dat dat bij een tweedehands auto gebeurt, dan bij een spiksplinternieuwe. Daar heb je immers net al zo’n groot geldbedrag voor neergeteld en dan zou je er opnieuw in moeten gaan investeren.

Houd het daarom bij een 2e hands auto Die zijn betaalbaar en nog prima om in te rijden. Een auto is er immers voor gemaakt om je van A naar B te brengen. Bovendien kun je al het geld wat je er mee uitspaart, later nog investeren in onderhoud bijvoorbeeld.

Een prima vervoermiddel

Of een auto nou nieuw is of tweedehands. Dat maakt vaak helemaal geen verschil. Een nieuwe zal in het begin misschien wat lekkerder rijden, maar is dat omdat ie nieuw is? Of omdat de auto nieuw is voor jou? Wellicht dat een tweedehands auto dat gevoel ook kan creëren. Het is namelijk toch altijd wennen als je van het ene model overstapt naar het andere model. Daar hoeft de auto niet nieuw voor te zijn.

Een auto die je tweedehands koopt, is daarom een prima vervoermiddel. Het is natuurlijk wel aan te raden om jouw auto eerst te verkopen. Dit kan al onder hetzelfde dak. In dit geval maakt het ook niet uit of je al een tweedehands auto rijdt of juist een nieuwe. Zodra een auto van eigenaar wisselt, wordt deze toch automatisch tweedehands.

Een passende vervanging

Aangezien alles duurder wordt, komt er een tijd dat mensen hun auto ook niet meer kunnen betalen. De benzine is al gigantisch duur op dit moment en daar komen ook nog eens kosten bij. Denk aan je verzekering, maar ook aan de wegenbelasting. Dat zijn ook kosten die allemaal doorlopen en wellicht ook op den duur flink gaan stijgen. Natuurlijk hangt het er wel vanaf wat voor auto je rijdt. Een verzekering kan dan sterk verschillen en hetzelfde geldt voor wegenbelasting.

Het kan dan verstandig zijn om jouw huidige auto te verkopen en om een passende auto daarvoor in de plaats te zoeken. We bedoelen dan een auto waar je minder verzekering en wegenbelasting voor moet betalen. Met een beetje geluk hoef je er ook minder vaak mee te tanken. Dat zijn allemaal kosten die flink zullen gaan schelen in je portemonnee. Door jouw auto nu tweedehands te verkopen maak je echt een goede keuze. Natuurlijk moet je wel geluk hebben dat je winst maakt. Als je geld bij moet leggen voor een andere auto is het natuurlijk niet meer goedkoop. Maak voor jezelf dan ook duidelijk die afweging. Je doet er verstandig aan om eerst al rond te kijken naar de auto’s die te koop staan en daarna te vragen wat er voor jouw auto geboden kan worden. Zo weet je goed waar je aan toe bent.
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel