Richard
Vakantie / Vervoer Leestijd: 3 minuten
Zit jij vanwege het verplicht thuiswerken ook veel thuis en staat je bedrijfswagen voornamelijk op de parkeerplaats te verstoffen? Zonde van het geld natuurlijk, zowel voor de werknemer als voor de werkgever is dit geen ideale situatie. Lees het artikel

Wil je altijd verzekerd zijn van een auto, maar nergens aan vastzitten? Kies voor shortlease!

Leestijd: 3 minuten

Je wilt als bedrijf natuurlijk zorgen dat je mensen weer zakelijk kunnen rijden zodra dit mogelijk is, maar tegelijkertijd wil je niet onnodig lang vastzitten aan leasecontracten terwijl de auto zakelijk niet gebruikt wordt. Die kosten kun je als ondernemer of particulier er nu natuurlijk niet bij hebben! Gelukkig is hier tegenwoordig een geschikte oplossing voor, namelijk shortlease!

Wat is shortlease?

Nu zul je je wellicht afvragen, wat is shortlease dan precies? Shortlease is een soort tussenvorm van een huurovereenkomst en een standaard leasecontract. Je hebt met shortlease de flexibiliteit van een huurcontract gecombineerd met een voordelige leaseprijs. Shortlease is een verkorte versie van een reguliere leaseovereenkomst met kortere looptijden en flexibele opzegvoorwaarden. Hét antwoord voor de ondernemer die geen financiële risico’s wil lopen en niet aan jarenlange leasecontracten wil vastzitten of de particulier die een kleine tijd moet overbruggen en een leaseauto nodig heeft voor een kortere periode. Short lease dus!

Waarom is shortlease juist nu zo aantrekkelijk?

Met het coronavirus werken veel werknemers vanuit huis en wordt er een stuk minder zakelijk gereden. Vergaderingen, acquisitie en het spreken van klanten gebeurt nu hoofdzakelijk digitaal. Gelukkig is het einde in zicht van de corona crisis en trekken steeds meer bedrijven weer aan. Er worden nieuwe collega’s geworven en meer vacatures opgevuld. Deze nieuwe werknemers wil je natuurlijk ook een auto van de zaak aan kunnen bieden zonder dat het voor jou als bedrijf financiële risico’s met zich meebrengt. Een shortlease contract is dan de ideale oplossing. Ook voor nieuwe mensen die nog in de proeftijd werken of voor zelfstandigen bij wie de zakelijke opdrachten weer toe beginnen te nemen. Met shortlease kun je al kiezen voor contracten van enkele maanden met flexibele voorwaarden. Zo loop je als bedrijf of ondernemer niet het risico dat je aan een leasecontract van 4 of 5 jaar vastzit, als er weer een derde golf van het coronavirus uitbreekt bijvoorbeeld. Deze tijden van crisis schreeuwen om flexibiliteit en shortlease biedt je dat.


Heb je als ondernemer steeds korte zakelijke opdrachten waarvoor je het liefst flexibel een auto wilt leasen? Of moet je enkele maanden wachten voordat de nieuwe bedrijfsauto geleverd kan worden en wil je de tijd overbruggen om toch zakelijk te kunnen rijden? Ook in die gevallen is shortlease erg interessant. Een groot voordeel van shortlease tegenover het reguliere huren of leasen van een auto is dat de auto’s vaak per direct beschikbaar zijn en je kunt kiezen voor flexibele contracten waarbij je op ieder moment kunt opzeggen. Ideaal voor als een werknemer de proeftijd niet is doorgekomen en je daarom het leasecontract niet wilt verlengen als werkgever of juist meerdere nieuwe collega’s moet aannemen en auto’s van de zaak moet regelen op korte termijn omdat de opdrachten weer binnenstromen. En voor de ondernemer bij wie het zakelijk rijden om wat voor reden dan ook toch weer minder wordt of natuurlijk juist weer meer. De flexibiliteit van een shortlease contract zorgt ervoor dat je op alle scenario’s bent voorbereid zonder teveel te moeten betalen. Kortom, met shortlease weet je precies waar je aan toe bent.


Ben je ook geïnteresseerd geraakt in goedkope shortlease? Neem dan eens een kijkje bij Shortlease123 daar kun je al contracten vinden met slechts een maand looptijd die na een maand, per dag opzegbaar zijn. Flexibeler dan dat kan het niet!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat zou voor jou de beste reden zijn om aan shortlease te denken?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel