Desmond
Vakantie / Vervoer Leestijd: 3 minuten
Zorgeloos rijden in een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Dat klinkt natuurlijk onwijs mooi, maar is tegenwoordig ook net zo realistisch! Bekijk welke mogelijkheden er zijn voor jou en profiteer van alle voordelen van private leasen. Lees het artikel

Zo vind je de goedkoopste private lease auto

Leestijd: 3 minuten

Ze zeggen wel eens; goedkoop is duurkoop. Maar betekent dit ook dat het onmogelijk is om een goede private lease te krijgen voor weinig? Zeker niet! Het is echter wel belangrijk om te weten waar je op moet letten. Zo kun je de kosten zo laag mogelijk houden en zo kom je later niet voor verrassingen te staan. We leggen je in dit artikel precies uit waar je rekening mee dient te houden. Goedkoop een auto leasen is namelijk ook voor jou mogelijk!

Wat zijn de voordelen?

Het vaste maandbedrag is uiteraard als één van de voornaamste voordelen te benoemen. Je krijgt hiermee betere inzicht in de kosten voor je auto, waarmee je ook een stuk eenvoudiger je persoonlijke financiële boekhouding kunt onderhouden.

Je zult dus niet te maken krijgen met verdere onverwachte kosten. Moet de wagen opgehaald worden en naar de garage worden gebracht voor een reparatie? Geen probleem. Deze kosten zijn allen inbegrepen in je leasecontract. In de tussentijd ontvang je ook nog eens een vervangende auto, zodat jij altijd zorgeloos kunt blijven doorrijden.

Daarnaast mag je bij een private lease altijd een gloednieuwe auto komen ophalen. Zo kun je genieten van een 'new car smell' wanneer jij de autosleutels hebt ontvangen bij de dealer. Alle onderdelen zijn nog volledig nieuw, waardoor het nog heerlijker rijden zal zijn dan normaal gesproken.

Heb je niet genoeg spaargeld om een nieuwe auto te kopen? Een private lease vereist daarentegen geen spaargeld. Wanneer je een vast contract hebt kom je direct in aanmerking. Voor tijdelijke contracten worden er ook mogelijkheden geboden. Echter, gelden hier vaak wel bijkomende vereisten. Desbetreffend leasebedrijf zal je hierbij uiteraard begeleiden.

Wat zijn de nadelen?

Je tekent een contract voor een vooraf vastgestelde periode. Het eerder willen beëindigen van het contract leidt daarbij wel vaak tot een opzeggingsvergoeding. De hoogte van deze vergoeding wordt bepaald door de verhouding van de resterende looptijd met de totale looptijd te berekenen.

Het aangaan van een leasecontract zal voor een gedeelte worden meegenomen bij je maandelijks woonlasten wanneer je een hypotheek wilt aanvragen. Dit kan de hoogte van je maximale hypotheek doen beïnvloeden.

De maandelijkse kosten zullen ook doorlopen wanneer je de auto een tijd niet of minder gebruikt. Als je op vakantie gaat (zonder de auto), zul je dus niet minder kosten hebben dan normaal gesproken. Het enige waar je wel op zult besparen zijn uiteraard de brandstofkosten.

 

Hoe kan ik goedkoop leasen?

Private leasen is vaak al mogelijk vanaf € 150. Hierbij krijg je dan vaak wel een standaard auto zonder extra opties. Je maximaal aantal kilometers per jaar ligt daarbij dan ook bepaald op 10.000 km, de auto is handgeschakeld en je gaat een termijn aan van 60 maanden. Wel zijn onderhoud, verzekering en wegenbelasting meegenomen in de prijs.

Kies je voor extra opties, niet handgeschakeld maar automaat rijden en een korter termijn van het contract? Dan zullen de kosten natuurlijk ook evenredig meegroeien. Zo kun je een leasecontract samenstellen die precies past binnen jouw persoonlijk budget. Houd er wel rekening mee dat je de kosten moet kunnen dragen voor de gehele contractperiode. Denk van tevoren dus goed na of je besteedbaar budget voor meerdere jaren toepasbaar zal zijn.

Zoals je merkt; een private lease is nagenoeg voor iedereen mogelijk! Dit is ook te merken aan de stijgende populariteit onder deze vorm van leasen. Hopelijk ben je met deze informatie nu in staat om de goedkoopste auto private lease voor jezelf te kunnen uitzoeken. Doe veel onderzoek naar diverse aanbieders en kijk welk aanbod het beste aansluit op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Veel succes toegewenst.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Rijd jij al een private lease auto?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel