Richard
Vakantie / Vervoer Leestijd: 4 minuten
In dit artikel vertellen wij meer over het parkeren bij de luchthaven van Schiphol. De parkeermogelijkheden, het regelen van een parkeerplaats en de bijbehorende parkeertarieven komen hierbij aan bod. Lees het artikel

Zo voordelig mogelijk parkeren bij Schiphol

Leestijd: 4 minuten

Je kent het wel, de vakantieperiode is aangebroken en je gaat op zoek naar de ideale vakantie zonder hierbij teveel te betalen. Dit is vaak lastiger gezegd dan gedaan, je zal toch afwegingen moeten maken op basis van hetgeen wat je wilt en hetgeen wat financieel gezien binnen handbereik ligt.

Besparen op jouw vakantie is echter wellicht makkelijker dan je denkt en dit begint al bij de reis naar de luchthaven van vertrek. Je kunt de luchthaven bereiken op verschillende manieren, denk aan een taxi, het openbaar vervoer of met de auto. Op de laatstgenoemde optie kan je enorm makkelijk besparen.

In dit artikel vertellen wij meer over het parkeren bij de luchthaven van Schiphol. De parkeermogelijkheden, het regelen van een parkeerplaats en de bijbehorende parkeertarieven komen hierbij aan bod.

Meer info over de parkeermogelijkheden

Het zal je wellicht niet verbazen dat er rondom een luchthaven als Schiphol enorm veel parkeermogelijkheden zijn. Jaarlijks gebruiken tientallen miljoenen reizigers deze luchthaven en dit moet natuurlijk ook adequaat opgevangen kunnen worden, voor gezien het feit dat de auto de favoriete manier van vervoer is. Rondom Schiphol Airport kan je je auto parkeren aan de hand van drie verschillende parkeervormen; shuttle parkeren, valet parkeren en parkeren op loopafstand.

Shuttle parkeren

Parkeren met een shuttleservice is rondom nagenoeg iedere luchthaven de meest voordelige manier van parkeren. Het proces is eenvoudig, je dient echter wel wat extra tijd in te plannen voor het parkeren.

Op de dag van je vlucht rij je namelijk naar het gekozen parkeerterrein en hier parkeer je jouw auto. Je wordt vervolgens zo snel mogelijk naar de luchthaven gebracht middels de shuttleservice van de parking. Bij terugkomst wordt je weer opgehaald, teruggebracht naar het parkeerterrein en klaar is kees!

Valet parkeren

Parkeren met een valetservice is doorgaans wat prijziger maar daarentegen weinig tijdsintensief. Het is te vergelijken met een valetservice die ook aan wordt geboden bij de luxere hotels en restaurants. Let op dat een reservering verplicht is bij deze methode van parkeren.

Op de dag van aankomst rij je naar de luchthaven, je dient 20 minuten voor aankomst telefonisch contact op te nemen met de parking. Bij aankomst staat een chauffeur op je te wachten. Deze chauffeur neemt je auto over en parkeert deze op het parkeerterrein. Bij terugkomst wordt de auto weer teruggebracht en je kan je reis vervolgen.

Parkeren op loopafstand

Waar de vorige parkeermethodes wellicht uitleg nodig hadden spreekt hier de naam voor zich. Dergelijke parkeerplaatsen zijn zowel inclusief als exclusief reservering te gebruiken. Wanneer je een reservering hebt gemaakt dan betreedt je het terrein middels een inrijcode of kentekenherkenning. Heb je niet gereserveerd? Dan betaal je bij terugkomst simpelweg bij een betaalautomaat.

Het vergelijken en reserveren van de parkeermogelijkheden

Nu ben je wellicht wel aan het denken; “maar waar kan ik deze parkeerplaatsen vinden?”. Dit is bijna net zo makkelijk gezegd als gedaan. Via een boekingsplatform als Vliegen en Parkeren kan je de parkeermogelijkheden bij onder andere Schiphol vergelijken. Voor Nederlandse reizigers vindt je parkeeraanbod bij alle relevante luchthavens, dus ook luchthavens als die van Düsseldorf of Brussel.

Wil jij goedkoop parkeren bij Schiphol Airport? Dan bezoek je de website, selecteer je Schiphol en jouw reisdata. Vervolgens toont Vliegen en Parkeren het beschikbare parkeeraanbod, dit staat standaard gesorteerd op prijs. Je kan echter de sortering en de filtering aanpassen om eenvoudig jouw wensen inzichtelijk te maken.

Heb je de gewenste parkeerplaats gevonden? Dan voer je jouw gegevens in, je betaalt online en je bent voorzien van een parkeerplaats. Vooraf reserveren is vele malen voordeliger, je gaat dus voorbereid op reis én je bespaart op de parkeerkosten.

Meer info over de parkeertarieven

Zoals gezegd kan je door vooraf te reserveren enorm besparen op de parkeerkosten. De officiële parkeerplaatsen van Schiphol kunnen zonder reservering ruim 2 maal zo duur zijn ten opzichte van wanneer je wél vooraf reserveert.

Tevens zijn er naast de officiële parkeerterreinen nog tal van alternatieve opties die je kunnen voorzien van een parkeerplaats middels een shuttle- of valetservice.

Goed om te weten is dat je al vanaf € 30,00 á € 40,00 een week kunt parkeren, ook tijdens het hoogseizoen. Dit wetende kan je eenvoudig berekenen wat je kan besparen ten opzichte van je gebruikelijke parkeertarieven. Bezoek de website (of een alternatief) en kom er zelf achter wat jij kan besparen. Zo kan je jouw welverdiende centen aan belangrijkere zaken uitgeven!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Waar parkeer jij de auto als je gaat vliegen?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel