Fleur
Vrije Tijd / Cadeaus Leestijd: 3 minuten
De kerstdagen komen er weer aan! De wintertijd is een heerlijke periode vol met geschenken en de mooiste cadeautjes. Al dit inpakpapier is niet bepaald duurzaam om te gebruiken. Wij hebben een lijst gemaakt met andere mogelijkheden waarmee jij je cadeautjes net zo feestelijk kan maken! De volgende opties zijn de beste en duurzaamste alternatieven voor inpakpapier. Lees het artikel

Beste alternatieven voor inpakpapier

Leestijd: 3 minuten

Opgepimpte schoenendoos


Je hebt vast nog wel wat oude schoenendozen in de kast staan en deze kun je nu mooi gebruiken. Als je geen schoenendozen in de kast hebt staan, dan kun langs een schoenenwinkel gaan en vragen of je er een paar dozen mag hebben, vaak is dit geen probleem. Pak je knutselspullen thuis uit de kast en versier de dozen. Vervolgens kun je de cadeautjes in een doos stoppen en er een strik omheen doen.


Geschenktasjes


Een andere leuke optie is het gebruiken van tasjes. Het is zowel handig als leuk, aangezien je het cadeau gemakkelijk kan dragen en overal mee naartoe kan nemen. Ook bespaart het een hoop inpaktijd. Je kunt de verpakking nog iets leuker maken door aan het tasje een kaartje of een lijntje te hangen.


Cadeaudoosje


Je kunt in sommige winkels ontzettend leuke cadeau doosjes kopen. Een winkel zoals de HEMA verkoopt voor kleine prijsjes leuke verpakkingen. Het voordeel van deze verpakkingen zijn dat je allerlei soorten producten kunt inpakken zonder moeite te hoeven doen over de vorm van het product. De doosjes kunnen hergebruikt worden door de ontvanger, zowel voor andere cadeautjes of als bijvoorbeeld opbergdoos.


Gerecycled cadeaupapier


Zodra je zelf cadeautjes ontvangt kun je er voor kiezen om het inpakpapier te bewaren en te hergebruiken. Vergeet dan niet voortaan je cadeautjes voorzichtig uit te pakken in plaats van het papier er meteen af te scheuren. Vervolgens kun je het papier opvrolijken met een leuk lintje of wat stickertjes.


Cadeauzakje


Je zult vast wel eens snoepjes in een organza zakjes kopen of presentjes van anderen in deze verpakking krijgen. Hergebruik dit zakje en doe er een leuke strik omheen. Doorzichtige verpakkingen zijn vooral leuk als je cadeautjes hebt die een leuk pakketje vormen.

 

Envelop


Als je een heel klein en plat cadeautje hebt, dan kun je ervoor kiezen om het te versturen via de brievenbus. Je kunt het natuurlijk ook altijd zelf geven. Doe je cadeautje in een envelop. Dit kan zowel een hergebruikte envelop zijn als een nieuwe. De meeste mensen vinden het ook nog eens super leuk om een cadeau te krijgen in een envelop. Lekker op de ouderwetse manier!


Shopper


Je zult vast wel eens boodschappen gaan doen zonder tassen, waardoor je aan de kassa bijna verplicht bent om een shopper te kopen zodat je alles naar huis kunt dragen. Je kunt deze tassen mooi hergebruiken voor de volgende keer boodschappen, maar als je er heel veel hebt kun je er natuurlijk best een paar voor andere doeleinden gebruik. Gebruik de tas als verpakking voor een cadeautje en klaar is kees!


Hangertje of lintje


Een cadeau hoeft niet altijd perse ingepakt te worden. Het geven van een cadeau is ook leuk zonder verpakking en alleen wat kleine accessoires. Plak een leuke sticker op het product of bind er een leuk lintje om en je cadeautje is klaar om weg te geven.


Tekeningen


Een erg leuk persoonlijk cadeautje moet natuurlijk ook een persoonlijke verpakking hebben. Laat je kinderen een mooie tekening kleuren of pak een oude tekening uit de kast en pak hiermee je cadeautje in. Je hebt alleen nog wat plakband nodig en het cadeautje is ready to go!


Kranten


Nog een leuke manier om je cadeautjes in te pakken is met krantenpapier. Dit geeft een ontzettend gave uitstraling! Kies natuurlijk geen grote ramp als pagina, maar een wat neutralere nieuwspagina.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel