Richard
Vrije Tijd / Cadeaus Leestijd: 3 minuten
De kerstperiode is een erg gezellige tijd door de vele lichtjes, vrolijke muziek en mooie versiering. Toch kunnen de feestdagen stressvol zijn als je het financieel gezien niet breed hebt. Daarom delen wij in deze blog een aantal tips voor hoe jij de periode rond de feestdagen kunt doorbrengen, zonder dat je daarmee financieel in de knel komt te zitten. Lees het artikel

Budgetproof genieten van de kerstperiode: zo doe je dat

Leestijd: 3 minuten

Sinterklaas is namelijk net geweest en als je een gezin hebt, zul je dat ongetwijfeld vieren met cadeautjes en lekker eten. De kosten van de kerst en de voorbereiding hiervan, kunnen dan ook erg oplopen. Zo moet je denken aan het kerstdiner, maar ook aan cadeaus en decoratie. Het zou zonde zijn als dit in de weg zou zitten van je kerstvreugde, je wilt er natuurlijk wel een gezellige periode van maken. 

Kerstinkopen

Als je aan kerst denkt, denk je waarschijnlijk aan cadeaus en gezelligheid. Als je kerst uitgebreid viert, kan het kopen van kerstcadeaus erg prijzig uitpakken. Je wilt natuurlijk wel een uniek cadeau en iets wat de ontvanger waardeert. Daarom kun je wel eens de neiging hebben om voor een erg duur cadeau te gaan, maar dit is helemaal niet nodig. Het geven van cadeaus tijdens de kerst is namelijk meer een teken van waardering. Je laat hiermee zien dat je om de ander geeft, en daarvoor hoef je niet veel geld uit te geven. Je kunt zelf een cadeau in elkaar knutselen voor een echt persoonlijk cadeau. Maak bijvoorbeeld een gepersonaliseerde geurkaars of zelfgebakken koekjes. Of bereid je vroeg van tevoren voor op de feestdagen, door kortingen in de gaten te houden en cadeaus te kopen tijdens Black Friday.

Voordelige kerstactiviteiten

De kerstperiode draait naast cadeaus, dus vooral om gezelligheid en samenzijn. Plan daarom een gezellige dag in met dierbaren waarop je allerlei kerstgerelateerde activiteiten doet. Bezoek een kerstmarkt dicht bij huis, of ga naar de kerstmarkt in Keulen vlak over de grens. Als je met een grote groep gaat en de kosten split, hoeft dit helemaal niet duur te zijn. En je kunt er ook voor kiezen om het echt te zien als een uitje, waardoor je alleen geld hoeft te betalen voor de reis er naartoe. Het is namelijk al hartstikke leuk om de sfeer te proeven en rond te lopen tussen de kraampjes en door de verlichte en versierde stad. Sluit de dag af met een filmavond met jullie favoriete kerstfilm, onder het genot van een beker warme chocolademelk met slagroom.

Kerstdecoratie

Hoewel sommige kerstdecoratie erg mooi is, is kerstdecoratie vaak zeker niet goedkoop. Wist je dat je decoratie dan ook heel eenvoudig zelf kunt maken? Als je bijvoorbeeld naar de kerstmarkt in Antwerpen bent geweest, zul je vast veel inspiratie hebben opgedaan voor hoe jij je huis kan versieren voor de feestdagen. Naast dat het goedkoper is, is het ook een onwijs leuke activiteit om samen te doen met je gezin of met je vrienden. Bovendien geeft het echt een uniek detail aan jouw huis, omdat niemand anders deze decoratie heeft. Met een beetje creativiteit kun je je huis helemaal in de kerstsfeer brengen, zonder dat je hier veel geld voor hoeft uit te geven.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel