Claudia
Vrije Tijd / Cadeaus Leestijd: 3 minuten
Gefeliciteerd! Je kind is jarig en je wilt natuurlijk een leuk kinderfeestje geven. Tegenwoordig lopen de prijzen hiervan al aardig op. Denk aan het vervoer, de entree voor een speelpark of zwembad, dan nog eens het eten en drinken. Dit kan natuurlijk ook veel goedkoper. In deze tijden van corona is het dan ook veel beter om een kinderfeestje thuis te geven of om er plaatselijk op uit te gaan, denk hierbij aan een park of bos in de buurt. Lees het artikel

Goedkoop een kinderfeestje geven

Leestijd: 3 minuten

Thuis

Zoals eerder aangegeven is het natuurlijk veel goedkoper om thuis een kinderfeestje vieren. Je kunt verschillende activiteiten bedenken, zoals een speurtocht, schminken of een ander leuk spel. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Bak bijvoorbeeld zelf eerst een lekkere taart en begin hiermee. De kinderen kunnen dan de kadootjes geven aan de jarige, een liedje zingen en lekker een stukje taart eten. Je kunt natuurlijk ook zelf een workshop geven in cupcakes versieren of taarten bakken en dat de kinderen daarna hun eigen versierde cupcake kunnen eten.

Buiten

Als het lekker weer is kun je er ook voor kiezen om naar buiten te gaan en bijvoorbeeld een speurtocht te organiseren. Of bedenk gewoon een aantal leuke spelletjes om te spelen. Als je niet naar een zwembad kunt gaan, kun je natuurlijk wel zelf een kleiner zwembad opzetten in de tuin. Op deze manier organiseer je een poolparty in je eigen tuin! Koop dan bijvoorbeeld opblaasbare strandballen en luchtbedden of zelfs opblaasbare palmbomen! Hierbij kun je je kind ook vragen om ideeën. Wat vind hij of zij leuk om op zijn of haar verjaardag te doen?

Themafeest

Als je er dan voor kiest om thuis een verjaardagsfeestje te geven is het natuurlijk wel leuk om het thuis uitgebreid te versieren. Hier kun je dan ook een thema aan koppelen. Je kind kan dan verkleed in dit thema en eventueel de andere kinderen die op het feestje komen ook. Denk hierbij aan een thema als unicorn voor een meisje. Je kunt er hierbij voor kiezen om alles in pastelkleuren te versieren. Maar je kunt ook een stoer jongensfeest organiseren met als thema cowboy. Hierbij kun je bijvoorbeeld leuke ‘wanted’-posters ophangen en als activiteit een parcour op een stokpaard afleggen. Natuurlijk kun je ook voor een kleur kiezen als thema, bijvoorbeeld de favoriete kleur van je kind. Of is je kind helemaal gek van een bepaald tv-serie of film? Hier kun je het thema natuurlijk ook op aanpassen. Probeer het zo persoonlijk mogelijk te maken, zodat je kind het gevoel heeft dat het echt zijn of haar dag is.

Door een themafeest te geven hangt er een feestelijke sfeer en heeft je kind 100% het gevoel dat het zijn of haar verjaardagsfeest is zonder dat je de deur uit hoeft. Je hoeft namelijk niet eens de deur uit om spullen voor het themafeest van je kind te kopen, want deze kun je gemakkelijk online bestellen.

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij een zoon en/of dochter die binnenkort jarig is?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel