Vrije Tijd / Cadeaus Leestijd: 5 minuten
Het is natuurlijk altijd leuk om verrast te worden met een cadeautje. Maar soms is het cadeau iets waar je niet helemaal op gehoopt had. Iets waar je ook niet zoveel mee kunt. Je kunt denken dat het om het gebaar gaat, het in de kast leggen en niet meer naar omkijken. Je kan er echter ook meer uithalen. Wij geven je hier enkele handige tips; dit is wat je kunt doen met een fout kerstcadeau! Lees het artikel

HOHOHO... dit doe je met je foute kerstcadeau!

Leestijd: 5 minuten
December: de laatste en gezelligste maand van het jaar. December staat garant voor veel gezelligheid, lekker eten en natuurlijk ook kerstcadeaus. We hebben het allemaal weleens meegemaakt: je scheurt vol verwachting het pakpapier open en ziet vervolgens een cadeautje waar je niet bepaald blij mee bent.

 
Wat dacht je van die tante die je ieder jaar weer een afzichtelijke kersttrui cadeau doet, of je moeder die je een boek geeft dat je al lang gelezen hebt. Je wilt de gulle gever natuurlijk niet beledigen en daarom zeg je er maar niets van. Maar eenmaal thuis aangekomen blijf jij weer zitten met een huis vol foute kerstcadeaus. Speciaal voor diegenen die een familie hebben die dol is op het geven van suffe en onnodige kerstcadeaus, zijn wij op zoek gegaan naar goede opties om deze foute kerstcadeaus kwijt te raken.
 

Re-giften

Natuurlijk kun je het cadeau gewoon doorgeven aan een ander. Misschien wordt een vriend, vriendin of collega wel heel blij van een foute kersttrui of heeft een ander familielid het door jou gekregen boek nog niet gelezen. In Amerika wordt dit zo vaak gedaan dat ze er zelfs een special term voor hebben bedacht: re-gifting. Let hierbij wel op aan wie je het cadeau doorgeeft. Je kunt het cadeau het beste in een andere vriendenkring of buiten de familie doorgeven om te voorkomen dat de gever ervan op de hoogte raakt en beledigd wordt. Ook is het belangrijk om te zorgen dat het cadeau in goede staat blijft. Houd daarom het verpakkingsmateriaal netjes en doe er weer nieuw cadeaupapier omheen.

Wisselen en swappen

Wil je het cadeau liever ruilen voor iets anders? Je bent gelukkig niet de enige die weleens foute (kerst)cadeaus krijgt. Daarom zijn er speciaal voor het fenomeen van foute cadeaus speciale websites uit de grond gestampt, zoals Wissel.nl en Swoppa. Bij Swoppa kun je alle mogelijke artikelen ruilen voor iets anders. Je plaatst een advertentie en zegt er eventueel bij waarvoor je het cadeau wilt ruilen. Vervolgens kunnen anderen hierop reageren en kun je je cadeau ruilen voor iets dat beter bij je past. Wissel.nl is een website waarop je cadeaubonnen kunt inwisselen voor geld. Ideaal als je een cadeaubon hebt gekregen voor een winkel waar jij nooit komt. Plaats je cadeaubon en wacht af op het beste bod: zo maak je jezelf en een ander blij.

Gouden tip van Goedkoop.nl

Soms is het ook best wel lastig om een perfect kerstcadeau uit te zoeken. Vooral voor mannen lijkt het vaak moeilijk te zijn. Om er zeker van te zijn dat je volgend jaar niet zelf een fout kerstcadeau geeft, hebben we een lijstje opgesteld met cadeau tips voor hem. Van leuke gadgets tot sport... Je ontdekt het lijstje hier!

Cadeaus voor hem

Ruilparty

Hebben jij en je vrienden allemaal het zelfde probleem? Organiseer dan eens een leuke ruilparty! Hierbij neemt iedereen zijn of haar ongewenste cadeaus mee en kun je naar hartenlust met elkaar ruilen. Zo hebben jullie allemaal een gezellige avond én keer je achteraf huiswaarts met een cadeau waar je wel blij van wordt. Ook hierbij is het natuurlijk wel weer van belang om je goed te bedenken van wie je het cadeau hebt gekregen. Je wilt natuurlijk niet dat je tante ineens je zus tegen het lijf loopt, vrolijk rondwandelend in de kersttrui die eigenlijk voor jou bedoeld was..

TIP: Wil je zelf niet diegene zijn die met een fout kerstcadeau op de proppen komt volgend jaar? En moet je op zoek naar een cadeau voor iemand die alles al heeft? Geef hem of haar een belevenis cadeau. Lekker dineren, een high tea, een weekendje weg of gezellige of sportieve acitviteit, daar kun je bijna niet mis mee gaan. Hier bij GiftForYou hebben ze volop keuze uit belevenisbonnen. Kies je voor de Ultimate Choice bon dan kan de ontvanger zelfs een activiteit naar wens uitkiezen! Dan weet je bijna zeker dat je goed zit!

Verkopen of weggeven aan een goed doel

Kun je niemand vinden die met je wil ruilen en weet je écht niet aan wie je het presentje cadeau kunt doen? Dan heb je natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om het cadeau door te verkopen. Je kunt dit doen op websites als Marktplaats, Ebay, Speurders of Tweedehands.nl. Hier plaats je een advertentie waarna geïnteresseerden een bod kunnen plaatsen of contact met jou kunnen opnemen. Wie helemaal in de kerstgedachten wil blijven kan ook overwegen om zijn of haar cadeau aan een goed doel te schenken. Vaak zijn er genoeg mensen die jouw cadeau wel heel hard nodig hebben. Overbodige kleding kun je bijvoorbeeld schenken aan een vluchtelingenorganisatie. Andere producten zoals boeken, accessoires of huishoudartikelen kun je aanbieden via de Weggeefwinkel: een soort van spullen-variant van de voedselbank. Ook kun je online een oproepje plaatsen, bijvoorbeeld in een Facebookgroep voor gratis op te halen artikelen. Zo maak je minderbedeelden blij én raak je jouw ongewenste cadeaus in een mum van tijd kwijt.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij ooit iets gekregen waar je helemaal niks mee kon? En heb je daar nog iets mee gedaan? Wij zijn benieuwd!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel