Fleur
Vrije Tijd / Cadeaus Leestijd: 3 minuten
Velen van jullie zullen de kerstboom al opgetuigd hebben met de meest mooie versieringen. Helaas verlopen de kerstdagen echter dit jaar wat anders door de komst van corona. Met de hele familie thuis dineren zit er niet in en daardoor moeten we naar oplossingen zoeken om de kerstdagen alsnog goed te kunnen vieren. Wij hebben een paar tips op een rijtje gezet over hoe je kerst ondanks corona op een leuke manier kunt vieren. Lees het artikel

Kerst vieren tijdens lockdown? Zo doe je dat!

Leestijd: 3 minuten

Vier kerst wat langer

In principe vieren we allemaal 1e en 2e kerstdag. Sommigen pakken kerstavond mee, maar over het algemeen wordt kerst 2 dagen gevierd. Je kunt dit jaar kerst echter ook wat langer van deze feestdagen genieten. Wie zou kerst nu niet 3 of 4 dagen lang willen vieren? Zorg ervoor dat je de feestdagen verdeeld en dat je alsnog iedereen kan zien. Door het bezoek te beperken tot 3 mensen per dag dineer je volgens de regels van de overheid en zul je alsnog iedereen gezien hebben tijdens de feestdagen.  Door met kleine groepjes kerst te vieren kun je bijvoorbeeld ook wat gemakkelijker spelletjes spelen.


Stuur een kerstkaartje


Zijn de vrienden of familie waarmee je kerst zou vieren al redelijk oud, dan kies je er misschien liever voor om het risico niet te lopen en kerst op een afstand te vieren. Steek dit jaar wat extra tijd in het maken van leuke kerstkaarten en stuur iedereen een kaartje. Schrijf er een leuk berichtje op of misschien wel een lang verhaal en geef iedereen het kerstgevoel wat hij of zij verdiend. Dit persoonlijke cadeautje vindt iedereen speciaal!


Stuur cadeautjes op


Aangezien het ontmoeten van anderen wat lastiger gaat dit jaar, is het een idee om cadeautjes op te sturen in plaats van langs te brengen. Zo kan iedereen de cadeautjes onder zijn eigen kerstboom leggen en genieten van alle cadeautjes die ze binnen krijgen. Voor het eigen gezin hoeft dit natuurlijk niet, maar voor de rest van de kenniskring of familie kun je dit wel doen. Vergeet het niet mooi in te pakken, want dit maakt het cadeautje extra leuk!

Kerst via videobellen


Nog een andere optie om kerst op afstand te vieren is door te videobellen met je familie, kennissen of vrienden. Je kunt ervoor kiezen om gezellig met elkaar te bellen en het over de feestdagen hebben of over het dagelijks leven kletsen. Maar je kunt ook een kook videobel gesprek organiseren. Zorg ervoor dat iedereen in de keuken klaar staat en kook samen een heerlijk kerstgerecht. Een ander ideetje is om te bellen tijdens het versieren van de kerstbomen. Zo zijn jullie toch een beetje samen en delen jullie de kerstsfeer.


Een lange wandeling


Een gezellige oplossing om alsnog met familie of vrienden samen te zijn is om buiten te gaan wandelen. Kerst vieren hoeft niet perse binnen, want in lekker buiten wandelen met een warme chocomel in de hand is ook heerlijk. Spreek ergens bij een parkeerplaats af en zorg ervoor dat iemand een leuke route uitgestippeld. Aangezien bijna alle restaurants gesloten zijn en niet iedereen aan afhalen doet, is het leuk om zelf warme koffie of warme chocomel mee te nemen en wat bekertjes. Zo kun je tussendoor wat lekkers drinken en zelfs ergens even zitten. Let wel op, dit mag maar met 1 persoon.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel