Richard
Vrije Tijd / Online Leestijd: 2 minuten
De cryptocurrency wekt veel interesse op bij de mensen. De banken vragen tegenwoordig geld wanneer je het geld op de bank zet om te gaan sparen. Het sparen zit er eigenlijk niet meer in; je wordt in ieder geval niet gestimuleerd. Je kunt het geld dus beter gaan beleggen. Lees snel verder en ontdek meer. Lees het artikel

Cryptocurrency, alles wat je er maar over wilt weten.

Leestijd: 2 minuten

De cryptocurrency en met name de Bitcoin zie je veelal voorkomen in het nieuws. De overige cryptomunten leven mee op het nieuws rondom de cryptocurrency. Aangezien het razend populair wordt, maar weinig mensen de exacte voor- en nadelen weten, zetten wij ze graag voor jou op een rijtje. 

Informatievoorziening

De informatievoorziening van de cryptocurrency is volledig transparant. Vele mensen hechten tegenwoordig waarde aan transparantie omtrent hun financiën. Wanneer je gebruik maakt van de Blockchain, dan kun je je informatievoorziening transparant maken. Alle definitief gemaakte transacties worden op deze manier inzichtelijk gemaakt voor het publiek. De privacy blijft hierbij uiteraard hoog in het vaandel staan. Het wallet adres is bijvoorbeeld wel zichtbaar in het openbare grootboek, maar je inloggegevens vanzelfsprekend niet.

Transactiekosten

Een transactie brengt kosten met zich mee. De kosten van de transactie liggen bij de cryptocurrencies vrij laag; dit is dan ook één van de grootste voordelen. Wanneer je de cryptomunten vergelijkt met andere vormen van obligatie- of aandelenhandel, dan is de cryptomunt aanzienlijk goedkoper. Voor het betalen met cryptocurrency worden verder geen kosten in rekening gebracht.

Volatiel

De volatiliteit is de bewegende koers; dit is een nadeel, maar ook zeker een voordeel. De volatiliteit komt voort uit het beperkte aanbod aan cryptomunten, in combinatie met een sterk toenemende vraag. Wanneer je ervoor kiest om te beleggen met deze munteenheden en vervolgens een specifieke cryptovaluta lang in je bezit wilt houden, dan kan de volatiliteit ook zeker als nadeel worden gezien.

Nieuwe ervaringen

Het handelen in de cryptovaluta is een recentelijke uitkomst. De ontwikkeling van allerlei nieuwe functies, tools en services is hedendaags nog steeds volledig bezig. Wanneer je interesse hebt in het handelen van de cryptovaluta, dan is het belangrijk om je vooraf goed te verdiepen, zodat je eventuele fouten kunt voorkomen. Verzamel vooraf voldoende informatie en je kans op succes neemt enorm toe. Ethereum is een bekende cryptocurrency; je kunt hier etheruem kopen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel