Richard
Vrije Tijd / Online Leestijd: 2 minuten
Heb jij een uit de hand gelopen hobby waarmee je graag het internet wil gaan bestormen? Of ben je beginnend ondernemer en nog niet actief online? Lees het artikel

Goedkope en snelle website maken doe je zo!

Leestijd: 2 minuten

Een website maken is dan een slimme zet. Een website is namelijk het visitekaartje van jouw bedrijf. Misschien denk je dat een website maken heel moeilijk of duur is, maar dat hoeft niet het geval te zijn. Je kunt zelf al heel eenvoudig een basis website maken zonder al te veel kosten te maken. 

Zelf bouwen vs. laten bouwen

Stel je bent zo ver dat je een eigen website wil gaan (laten) maken voor jouw onderneming. Ga je dit dan zelf doen of laat je de website door iemand anders maken? Het laten maken van een website kan al snel hoog in de kosten gaan lopen. Er wordt vaak gedacht dat het bouwen van een website alleen door professionals gedaan kan worden. Gelukkig is dat al lang niet meer het geval! Ook met minimale kennis kun je zelf een basis website in elkaar zetten. Het meest gebruikte programma hiervoor is Wordpress. Dit is een gratis gebruiksvriendelijke omgeving waarmee je op basis van templates eenvoudig een website kan maken. Waar je wel rekening mee moet houden, en waar ook kosten aan verbonden zijn, is het kiezen van een goede webhosting. Kies hier niet zomaar de goedkoopste optie. Vaak is de webhosting erg traag en missen er allerlei functionaliteiten wat ten nadele is voor jouw website en de ervaring van je bezoekers.

Waar te beginnen

Je kiest ervoor om zelf aan de slag te gaan met het maken van een website. Maar waar moet je dan allemaal aan denken? De eerste stap, niet geheel onbelangrijk, is het kiezen van een domeinnaam. Zonder domeinnaam is jouw website niet bereikbaar voor je bezoekers. Een domeinnaam kan van alles zijn maar hou het kort en simpel. Zorg dat het duidelijk is dat het over jouw bedrijf gaat. Naast het kiezen van een domeinnaam heb je dus ook een hostingpartij nodig. Zoals eerder aangegeven is het hierbij belangrijk om niet zomaar voor de goedkoopste optie te gaan. Hier mag je best in investeren. Ten slotte is het belangrijk om een SSL-certificaat te hebben. Dit zorgt voor extra veiligheid en het is iets wat Google erg belangrijk vindt. Nu kun je aan de slag met het bouwen van je website via bijvoorbeeld Wordpress.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel