Claudia
Vrije Tijd / Online Leestijd: 3 minuten
Ook dit jaar verloopt Koningsdag anders dan we gewend zijn. Maar dat betekent niet dat het er minder leuk op wordt. Vervelen hoef je je zeker niet, want het feest kan gewoon doorgaan vanuit jouw woonkamer! Wij hebben de leukste activiteiten voor je uitgezocht. Lees het artikel

Koningsdag 2021: wat te doen? (corona-proof)

Leestijd: 3 minuten

Vandaag is oranje

Ben je van plan om van deze dag een feestje te bouwen in plaats van weer eens avondje bankhangen en Netflixen? Geen enkel feestje is compleet zonder fantastische, opgepepte locatie. In dit geval gaat dit gewoon de woonkamer zijn, dus maak er een oranje feestje van! Denk aan slingers, ballonnen en mogen de oranje tompoucen en een lekker drankje niet ontbreken. Zo ben je in één klap in de feeststemming.

Oranje Buiten

De landelijke marktjes gaan niet door, maar ook de jongsten hoeven zich niet te vervelen. Wellicht vinden ze dit zelfs nog wel leuker dan de hele dag op de markt te staan: Oranje Buiten! Alle kinderen worden opgeroepen om tussen 10:00 en 11:00 ‘s ochtends massaal buiten te spelen. Dit klinkt misschien wat onverantwoordelijk tijdens deze tijd, maar er is goed overzicht bij de speeltuinen en schoolpleinen. Zo kunnen ze de pandemie eventjes vergeten en lekker buiten spelen met elkaar.

Het Wilhelmus zingen

Om toch nog een gevoel van samenhorigheid te creëren tijdens Koningsdag is er wat leuks bedacht. Ben jij er al van op de hoogte en sta jij morgenvroeg in jouw eigen deuropening? Zo nee, dan lichten we je even snel in. Vanaf 9:30 ‘s ochtends verzamelt het hele land zich, maar dan wel in hun eigen deuropening, balkon of achtertuin, om diverse liedjes samen te zingen. Denk aan André Hazes en Bløf. Alles komt voorbij! Om 10:00 uur precies zal het Wilhelmus klinken vanaf honderden kerktorens. Zing zeker mee, want zo is iedereen toch nog een beetje bij elkaar op een veilige afstand.

Proost op de Nationale Toost

Zoals we eerder al zeiden: een drankje mag niet ontbreken. Of je nou voor een biertje, wijntje of gezonde smoothie gaat, vergeet niet om het glas te heffen om 16:30. Er vindt namelijk weer een Nationale Toost plaats. Via een speciale uitzending is dit ook live te volgen via Omroep Max. Zorg dus dat je dit speciale moment niet mist. Proost alvast!

Woon een online concert bij

Een festival in levende lijve gaat het niet worden. Ook al zouden we het liefst allemaal samen op een plein staan te springen. Maar niet getreurd, want er zijn (hele leuke!) alternatieven. Onze favoriet is het online concert van The Streamers. Zij spelen als officiële afsluiter van de feestdag live vanuit Paleis Noordeinde in Den Haag. Topartiesten zoals Guus Meeuwis, Maan en Kraantje Pappie staan dan te shinen in oranje. Feest jij met ze mee? De tickets zijn geheel kosteloos te bestellen via hun website.

Online feestje met je vrienden

Je zult helaas niet met al je vrienden kunnen afspreken tijdens Koningsdag. Om je toch nog wat dichterbij elkaar te voelen, kun je prima een online (party) meeting houden via Zoom, Skype, Facetime of waar dan maar ook. Zet jullie favoriete party playlist op, speel wat spelletjes en klets en dans de sterren van de hemel. Of jullie wonen natuurlijk samen zo’n online concert bij. In ieder geval kan jullie 27 april zo niet stuk! Alvast veel plezier.

 

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat ga jij doen tijdens Woningsdag?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel