Vrije Tijd / Online Leestijd: 3 minuten
Van 23 tot en met 26 november is het Black Friday, Cyber Monday / Cyber Weekend. Dat betekent vier dagen lang enorme kortingen. En daar kun je niet vroeg genoeg bij zijn! Daarom geven we je alvast wat tips om in het achterhoofd te houden tijdens deze uitzonderlijke dagen vol korting. Lees het artikel

Niet te missen.. Megakortingen tijdens Black Friday en Cyber Monday!

Leestijd: 3 minuten

Ondertussen heb je er wellicht al van gehoord: Black Friday, Cyber Monday en Cyber Weekend. Tijdens deze vier dagen – 23 tot en met 26 november 2018 - scoor jij enorm veel korting bij tal van winkels. Graag vertellen we je meer over dit bijzondere shopping event.

De geschiedenis van Black Friday

Black Friday en het gehele gebeuren eromheen komt oorspronkelijk uit Amerika en is ondertussen overgewaaid naar tal van landen, waaronder Nederland. Black Friday luidt het begin van de eindejaarsinkopen in. Het shopping event begint altijd op de dag ná Thanksgiving, wat elke vierde donderdag van november plaatsvindt. De meeste Amerikanen zijn die dag erna vrij. Tijd om te shoppen dus!

De kortingen vliegen je om de oren tijdens deze bijzondere dag. Winkels doen er alles aan om de beste promo’s voor je klaar te zetten. In Amerika uit zich dit in enthousiaste shoppers die winkels bestormen en in de rekken graaien. Sommige winkels gaan zelfs ’s nachts al open en er zijn enthousiastelingen die vóór openingstijd al voor de ingang van hun favoriete shop wachten!

In Nederland gaat het er gelukkig iets rustiger aan toe, maar dat neemt niet weg dat de kortingen gigantisch zijn. Bovendien wordt Black Friday steeds populairder in Nederland, de kortingen lopen tijdens deze dag op tot wel 80%. Kortom, een dag om niet te missen.

Cyber Weekend en Cyber Monday

Als gevolg van de populariteit van het event én de opkomst van online shoppen, werden Cyber Weekend en Cyber Monday in het leven geroepen. Tijdens deze drie opvolgende dagen shop je naar hartenlust bij al je favoriete webwinkels, ook nog steeds met korting. Deze korting kan zelfs hoger oplopen dan tijdens Black Friday! Het risico is dan weer wel dat veel producten al uitverkocht zijn. Schat dus je kansen in en beslis welke items je tijdens Black Friday koopt en welke erna.

Dat de winkels veelal bestormd worden betekent overigens niet dat je niet online kunt shoppen tijdens Black Friday, online shoppen kan alle dagen! En dat is dan ook de beste tip, want zo voorkom je geduw en getrek in de winkels. Neem lekker plaats op de bank, pak je laptop erbij en sla je slag.

Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn!

Niet alleen in Amerika en Nederland, maar ook in tal van andere landen wint het shopping event aan populariteit. Canada, Groot-Brittannië, China, Japan, Colombia, Duitsland, België… Waar ook ter wereld rijzen de kortingen de pan uit.

Wij geven je alvast als tip om rekening te houden met deze aankomende dagen vol promoties, want een goede voorbereiding is het halve werk. Bereid je voor…

  • Zorg ten eerste dat je minimaal enkele uren vrij plant om te kunnen shoppen!
  • Maak vooraf een lijstje met je favoriete 'Black Friday winkels' en noteer welke items je allemaal wilt kopen, zo kun je gericht op zoek gaan en vergeet je zeker niets.
  • Shop bij voorkeur online om de drukte in de winkels te mijden.
  • Voor de échte koopjesjagers: shop vrijdagochtend voor het grootste aanbod.
  • Zelf op zoek gaan naar alle promoties is niet nodig. Er zijn genoeg sites die ze voor jou overzichtelijk op een rijtje zetten.

Benieuwd naar alle promo’s van Black Friday? Je vindt ze hier!... Veel shopplezier!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat ga jij shoppen tijdens Black Friday, Cyber Monday / Cyber Weekend?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel