Claudia
Vrije Tijd / Online Leestijd: 4 minuten
Vanwege de crisis zijn we allemaal genoodzaakt om thuis te blijven. Veel reden om even naar de lokale winkels in het centrum te gaan, is er niet. Uit veiligheid voor anderen en voor jezelf is het beter om zo veel mogelijk thuis te blijven en contact met anderen te beperken. Hierdoor verschuift het fysiek winkelen naar online shoppen. Maar wat is er door de crisis zoal veranderd aan het online winkelen? Lees het artikel

Online winkelen tijdens de crisis

Leestijd: 4 minuten

Vanwege de crisis zijn we allemaal genoodzaakt om thuis te blijven. Veel reden om even naar de lokale winkels in het centrum te gaan, is er niet. Uit veiligheid voor anderen en voor jezelf is het beter om zo veel mogelijk thuis te blijven en contact met anderen te beperken. Hierdoor verschuift het fysiek winkelen naar online shoppen. Spullen die je sowieso al nodig had, bestel je nu online. Kleding koop je niet meer aan de kassa, maar via een online winkelmand. Daardoor zijn er nu veel online kortingscodes beschikbaar voor kleding, zoals de kortingscode About You. Maar de coronacrisis heeft er ook voor gezorgd dat er een hele run is op bepaalde producten die je in eerste instantie niet nodig zou hebben. Mensen hebben minder werk of liggen helemaal stil. Hierdoor heeft men veel tijd te doden in huis, dus kan je net zo goed jezelf maar goed bezighouden om de verveling en irritaties aan elkaar tegen te gaan. Maar wat is er door de crisis zoal veranderd aan het online winkelen?

Run op producten

Het zou je verbazen hoeveel mensen er nu producten aanschaffen die ze hoogstwaarschijnlijk niet hadden aangeschaft als de hele crisis niet had bestaan. Zelf ben ik er ook schuldig aan door skeelers te bestellen, die ik anders ook niet had gekocht. Misschien kan jij je eigen voorbeeld ook wel bedenken.
Velen hebben bijvoorbeeld een hond of kat gekocht of hebben veel meer tijd voor hun huisdieren. Dieren zelf zijn in deze crisis erg populair, omdat mensen er veel meer tijd voor hebben. Andere redenen om een huisdier juist nu te nemen zijn om het ‘gezelliger’ te maken in huis en om eenzaamheid tegen te gaan. Huisdier gerelateerde producten zijn daardoor erg in trek, waardoor een kortingscode Zooplus beschikbaar is.
 Verder doen de artikelen rondom (ver)bouwen en klussen het erg goed. Die ene deur die opnieuw geverfd moest worden? Dat tuinhuis dat je verder wilde inrichten? De kozijnen die wel weer eens opgeknapt mochten worden? Geen probleem, door deze crisis heeft je huis er nog nooit zo goed bij gelegen.

De industrie omtrent cosmetica en lichaamsverzorging mag ook niet klagen. Vanwege het sluiten van alle contactberoepen, zoals kappers, stylisten en schoonheidsspecialisten, worden er dagelijks honderden haartrimmers, nagellakken en gezichtsreinigers aangeschaft. Ondanks dat bijna niemand je ziet in quarantaine, voelt het stiekem toch een beetje goed om er fris en fruitig bij te lopen.

Bezorgen

Het massaal aankopen doen van online artikelen heeft uiteraard invloed op alles wat te maken heeft met de bezorging van je bestelling. De druk is enorm opgevoerd voor leveranciers. Allereerst is het goed om te weten dat de kans op het overdragen van het virus via de post miniem is. Zolang we ons allen houden aan de 1,5 meter afstand en het regelmatig wassen van de handen, is er geen probleem met het geven en ontvangen van een pakketje. Het online bestellen is immers een veiligere en gemakkelijkere manier van producten in huis halen dan fysiek naar de winkels gaan.
Bij het bestellen van producten staat er meestal aan aangegeven hoe lang de verzending gaat duren. Bij de meeste bedrijven is de levertijd niet anders dan normaal. Vaak staat er wel al aangegeven dat men rekening moet houden met een vertraging van de bezorging. In 98% van de gevallen wordt je bestelling op tijd bezorgd. Vanwege de enorme toename van bestellingen kan het wel eens zijn dat je pakket een dag of twee dagen later komt. PostNL vraagt hiervoor begrip.
 Het is moeilijk om een goed beeld te krijgen van de producten die je wilt hebben als je ze alleen maar via een beeldscherm kunt bekijken. Dat geldt vooral voor kleding, schoenen en sportartikelen. Je weet wel je eigen maten, maar je weet nooit of ze in het echt ook zo uitvallen. De meeste online kledingwinkels of sportwinkels geven een maattabel aan, zodat klanten weten welke maat bij hun figuur/lichaam past. Ook wordt er vaak al aangeraden om een maat groter of kleiner te bestellen dan dat je bent gewend, bijvoorbeeld bij skeelers of hardloopschoenen. Mocht je bestelling toch niet bevallen als die binnen is gekomen, kan je altijd je pakket retourneren. Hiervoor moet je echter wel naar een PostNL-punt gaan. Je kan online al aangeven welke producten je retourneert en door een label op je pakket te plakken is het klaar voor verzending. Bij de PostNL-punten wordt uiteraard rekening gehouden met de 1,5 meter afstand.

Online meer korting

Doordat bijna alles nu online verloopt, zijn er ook aardig wat kortingscodes vrijgekomen. Dit geldt vooral voor producten die veel worden gekocht. Er zijn dus voornamelijk kortingscodes beschikbaar voor kleding, huis-tuin-en-keuken artikelen en wenskaarten.

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Shop jij ook veel (meer) online tijdens de coronacrisis?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel