Richard
Vrije Tijd / Online Leestijd: 3 minuten
Het kan zijn dat je er weleens over gehoord hebt. We hebben het dan over de paysafecard. De naam van het product geeft al veel weg over de werking van zo’n kaart. Alleen waar kun je zo’n kaart bijvoorbeeld voor gebruiken? Wat heb je aan een paysafecard en wat zijn nou eigenlijk de voordelen? Genoeg vragen, die we graag beantwoorden in deze blog. Hier kom je erachter waar je vandaag nog een paysafecard wil aanschaffen! Lees het artikel

Wat zijn de voordelen van een paysafecard?

Leestijd: 3 minuten

Voordeel 1: Een veilig betaalmiddel

De naam van het product zegt het eigenlijk al. De paysafecard is een kaart waar je veilig mee kunt betalen. Het is dus een betaalmiddel, net zoals je pinpas en creditcard. Wat deze kaart zo veilig maakt is dat je geen persoonlijke gegevens hoeft in te vullen om er gebruik van te maken. Ideaal dus in de tijd van nu waarin veel bedrijven het risico lopen gehackt te worden.

Met een paysafecard loop je dus zelf niet het risico dat je gegevens op straat belanden. Dat kan wel altijd gebeuren als je met een creditcard betaalt. Je moet immers je creditcardgegevens invullen om de aankoop te voltooien. Met een paysafecard vul je alleen de code in die op de kaart staat. Heel simpel én vooral heel veilig betaalmiddel.

Voordeel 2: Ideaal als cadeau

Veiligheid bij het overmaken van geld staat natuurlijk voorop. Zelf ben je dan ook wel overtuigd van de voordelen van een paysafecard. Hoe leuk is het om daar nog meer mensen enthousiast over te maken? Je wil natuurlijk niet dat de gegevens van een familielid of een van je vrienden op straat komen te liggen. Dat kan wel gebeuren als mensen klakkeloos met hun pinpas of creditcard blijven afrekenen bij elke willekeurige webshop.

Een paysafecard kopen als verjaardagscadeau is daarom een heel goed idee. Zo kun je de voordelen van deze kaart toelichten en uitleggen dat dit het veiligste betaalmiddel is. Om het makkelijk te maken kun je deze kaart vergelijken met een prepaid creditcard. Je hebt dezelfde voordelen ervan.

Een van die voordelen is dat je ermee in een PlayStation en Xbox Store mee kunt betalen. Heb je dus een neefje of broertje die graag een spelletje speelt op zijn spelcomputer en wil je die eens verrassen? Koop dan zo’n paysafecard voor hem, zodat hij dingen kan kopen in zijn spel. Dit is dus een super fijn cadeau voor een bepaalde leeftijdsgroep. Een nieuw spel kopen is vaak veel te duur en past niet in het budget. Maar juist geld geven om aan het spel te spenderen is een super leuk én goedkoop cadeau. Zo’n kaart kunnen ze meteen gebruiken en is ook veel leuker om cadeau te doen dan een envelop vol met geld.

Voordeel 3: Erkend betaalmiddel

De paysafecard is een erkend betaalmiddel. Daarmee bedoelen we te zeggen dat je met deze kaart op veel plekken kunt betalen. Er zijn duizenden webshops die deze kaart accepteren als betaalmiddel. Er zijn niet bepaalde branches uitgesloten. Daardoor kun je er zowel muziek, films, kleding en abonnementen aanschaffen met deze kaart.

Zoals eerder gezegd kun je dit betaalmiddel vergelijken met een prepaid creditcard. Alle webshops die de prepaid creditcard accepteren, accepteren ook een paysafecard. Gelukkig zijn er veel plekken die deze kaart als betaalmiddel erkennen, waardoor je alleen maar veiliger kunt winkelen.

Voelt het voor jou dus niet goed om steeds je creditcardgegevens te delen met een bedrijf? Zorg er dan voor dat je ook een paysafecard aanschaft. Dan loop je niet meer het risico dat je betaalgegevens op straat kunnen belanden. Het wordt namelijk steeds moeilijker om een website te beveiligen voor hackers.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel