Lan
Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 3 minuten
Door het coronavirus verloopt zomer 2020 voor velen net iets anders dan andere zomers. Heb jij vakantiedagen opgenomen, maar geen concrete vakantieplannen? Niet getreurd! Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Door thuis te blijven bespaar je bovendien veel geld. Dit kun je alvast opzij leggen voor een reisje in de toekomst. En met deze tips beleef jij een geweldige staycation. Lees het artikel

15x tips voor een geweldige staycation

Leestijd: 3 minuten

1. Kampeer in de tuin
Zijn alle campings en vakantieparken al volgeboekt? Geen probleem! Zet de tent op in de tuin, hang wat sfeerlichtjes op, maak een klein vuurtje (als dat veilig kan) en genieten maar.

2. Organiseer een thema-avond
Kan je niet naar je favoriete vakantieland? Dan haal je het toch gewoon naar jou toe? Pak uit met muziek, drankjes en lekker eten van de gekozen bestemming.

3. Droom weg met een goed boek
Lezen is de ultieme vorm van ontspanning. Veel mensen lezen meer tijdens een vakantie, dus sla ook thuis een boekje open.

boek lezen

4. Geef een mini tropical party in eigen tuin
Stijgen de temperaturen in ons kikkerlandje? Bij mooi weer haal je het strandgevoel gewoon naar je eigen tuin. Hang decoratie op, maak lekkere cocktails, zet een zomerse playlist aan en je beleeft een geweldig avond.

5. Trakteer jezelf op een hotelwaardig ontbijtje
Vind jij het ook zo heerlijk om uitgebreid te ontbijten? Maak dan voor jezelf ontbijtjes die hotelwaardig zijn. Denk aan lekkere broodjes, eggs benedict en smoothies.

6. Maak een bucket list
Er zijn vast nog wel dingen die je heel graag wilt doen of plekken die je wilt bezoeken. Maak een bucket-list en begin met afstrepen

7. Investeer in een opblaaszwembad
Een opblaaszwembad kost vaak slechts een paar tientjes dus waarom niet? Handig voor als er een hittegolf komt.

8. Leer hoe je specialiteiten uit andere landen kookt
Reizen en nieuwe gerechten proeven zijn onlosmakelijk van elkaar verbonden. Heb jij tijdens een van je eerdere vakanties iets gegeten waar je dol op was? Probeer het dan zelf te maken. Online kun je vast het recept of zelfs een video met kookinstructies vinden.

9. Maak zelf ijsjes
Veel ijsjes eten is in de zomer een echte must-do! Je kunt natuurlijk de vriezer vullen met ijs van de supermarkt, maar ze zelf maken is leuker. Het enige wat je nodig heeft zijn ijsvormpjes en ingrediënten die je lekker vindt. Bovendien kun je het op deze manier ook gezond houden door bijvoorbeeld yoghurt en veel fruit te gebruiken.

ijsjes maken

10. Begin aan DIY-projecten
Staat jouw Pinterest vol met DIY-projecten die je ooit hebt opgeslagen, maar nooit aan bent toegekomen? Hoog tijd om hier verandering in te brengen en lekker aan de slag te gaan.

11. Stap op de fiets
Nederland is een fietsland bij uitstek. Je fiets waarschijnlijk al vrijwel dagelijks, maar neem je ook weleens tijd op een lange fietstocht te maken? Dit is toch een geheel andere beleving dan eventjes trappen naar het werk, de sportschool of de supermarkt. Vrijwel overal zijn wel mooie fietsroutes te vinden die je wellicht nog niet eerder hebt ontdekt. Dit is je kans om je eigen omgeving beter te leren kennen!

12. Hang de toerist uit in eigen land
Wil je toch even de deur uit? Maak dan een dagtripje. Er zijn vast steden of natuurgebieden waar je nog nooit bent geweest. Of spendeer de dag in een attractiepark of de dierentuin.

13. Geniet ook van lekker niks doen
Wanneer je op vakantie bent, staat ontspanning vaak centraal. Voel je dus niet gedwongen om elke dag iets productiefs te doen. Lekker luieren hoort erbij!

14. Plan momenten in voor huishoudelijke klusjes
Op vakantie maak je ook niet elke dag schoon en wordt de was ook een paar dagen niet gedaan. Plan dus momenten in om dit te doen en laat het dan liggen. Gun jezelf de rustmomenten en maak tijd voor leuke dingen.

15. Slaap lekker uit
Een staycation is ook de ideale gelegenheid om wat bij te slapen. Laat de wekker dus voor wat het is en blijf zo lang mogelijk in bed liggen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat zijn jouw vakantieplannen?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel