Desmond
Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 3 minuten
Ben je het thuiszitten ook zo zat? Maak deze saaie periode dan een stuk aangenamer met het volgen van een interessante gratis online cursus. Zo kom jij dadelijk wellicht de lockdown uit met een heleboel nieuwe kennis en vaardigheden! Lees het artikel

4 online platforms waar jij direct een gratis cursus kunt volgen

Leestijd: 3 minuten

Nu we zeeën van tijd hebben en soms van gekkigheid niet meer weten hoe we onze vrije tijd moeten besteden, kan een nieuwe hobby vinden zeker geen kwaad! Het is daarbij helemaal mooi als je ook nog eens kennis kan opdoen en je algemene kennis kunt verbreden. Daarom zijn online cursussen dé manier om je quarantaine eenvoudig door te komen de komende tijd... Wij hebben alvast de research voor je gedaan en enkele zeer bruikbare en bovendien vaak gratis platforms voor je verzameld.

Udemy

Udemy online cursussen
Dit platform kenmerkt zich doordat gebruikers zelf de mogelijkheid hebben een cursus samen te stellen en deze vervolgens op het Udemy-platform aan te bieden. Of je nu een nieuwe taal wilt leren, je kookkunsten wil uitbreiden, een jaarrekening lezen of handig worden met Photoshop; je vindt het hier allemaal. De cursussen zijn echter niet gratis, maar kosten meestal rond de 11/12 euro. Een groot voordeel is wel dat je eenvoudig je geld terug kunt krijgen wanneer de cursus toch niet helemaal aansluit op je verwachtingen.

edX

Het edX platform is voortgekomen uit een samenwerking tussen Massachusetts Institute of Technology universiteit (MIT) en Harvard University. Deze prominente Amerikaanse universiteiten bieden daarbij massive open online courses (MOOC) aan. Dit zijn korte gratis cursussen op universitair niveau. Deze cursussen zijn dus voor iedereen toegankelijk, ook als je in het verleden niet eerder hebt gestudeerd. Heb je interesse in de Amerikaanse geschiedenis, of in natuurkunde, wiskunde of de Tweede Wereldoorlog? Kleine kans dat je niet een cursus zult vinden waar je geen interesse hebt.

Coursera

Coursera online cursussen
Hier zul je voornamelijk cursussen vinden die gericht zijn op IT en business. In vergelijking met edX heeft Coursera ook een veel groter cursusaanbod die het beschikbaar stelt aan haar studenten. Het verschil lijkt 'm dan ook vooral te liggen in de persoonlijke smaak van de leerling. Het platform kent net even een andere look & feel, waarbij persoonlijke voorkeuren het verschil maken. Voor een klein bedrag kun je de cursus afsluiten met een officieel certificaat van een gerenommeerde universiteit met internationale naamsbekendheid. Dat staat natuurlijk hartstikke goed op je LinkedIn!

Learnit

Naast alle Engelstalige platforms is er ook zeker nog een oer-Hollands platform in dit overzicht te vinden. Learnit biedt een heel breed aanbod aan interessante cursussen, zoals een cursus assertiviteit, werken met Excel, adverteren in Facebook of leidinggeven aan teams. Het lesmateriaal kun je naar eigen tijd indelen en er wordt geen toetsing afgenomen om de module af te ronden. Zo studeer je wanneer je wilt en heb je voor de rest geen enkele verplichting. Zoals je merkt; jij hoeft je de komende weken zeker niet te vervelen! Doe eens een rondje langs alle websites en kijk welk platform het beste bij jou past. Realiseer je ook dat je nergens aan vast zit en dus zonder moeite een cursus ook weer kan stoppen wanneer je er geen interesse meer in hebt. Ideaal toch? Alvast veel succes gewenst en hopelijk steek je er nog een heleboel van op en kom je nog intelligenter de lockdown uit!
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welke cursus zou jij graag willen starten?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel