Richard
Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 3 minuten
Een verjaardag, een jubileum of om een diplomering te vieren: er zijn talloze redenen op te noemen om een feestje te geven. Feestjes zijn gezellig, je leert nieuwe mensen kennen en er staan natuurlijk altijd lekkere hapjes en drankjes klaar. Een nadeel van een feestje kan zijn dat het nogal in de kosten op kan lopen. Toch kun je het zo duur óf goedkoop maken zoals je zelf wil. Hieronder staan vijf manieren op een rij waarmee je alsnog goedkoop feest kunt vieren. Lees het artikel

5 manieren om goedkoop te feesten

Leestijd: 3 minuten

1. Denk na over de locatie

Een zaaltje afhuren of een feestje organiseren in een café is altijd gezellig. Je hebt genoeg ruimte voor al jouw gasten en je hoeft niet bang te zijn dat jouw huis vies wordt. Maar over het budget gesproken, is het misschien zo’n gek idee nog niet om het feestje thuis te vieren. Dat scheelt je een boel kosten. Vier het feestje in de tuin of in het tuinhuisje. Kleed de tuin gezellig aan en je hebt een toplocatie geregeld voor het feest. Heb je zelf geen grote tuin? Vraag dan aan een vriend of familielid of je daar het feestje mag organiseren.

2. Koop snacks in de aanbieding

Snacks mogen op het feestje niet ontbreken. Denk daarbij aan taart, bittergarnituur, nootjes en een hapjesschaal. Toch kunnen de snacks behoorlijk in de kosten oplopen. Een manier om deze kosten te ontlopen, is door de snacks in de aanbieding te kopen. Houd daarom de aanbiedingen van de supermarkt in de gaten of ga aan het einde van de dag op zoek naar producten die zijn afgeprijsd, die anders worden weggegooid. Bovendien kun je ook zelf een hapjesschaal in elkaar flansen. Denk aan plakjes worst, kaas en toastjes en voilà: hapjesschaal ook weer geregeld.

Bovendien kun je ook speuren op het internet naar goedkope snacks of op zoek gaan naar andere magische producten die een toevoeging kunnen zijn aan het feest. Zo kun je bijvoorbeeld truffels kopen die het feestje naar een andere dimensie brengen. Je kunt zelfs je eigen paddo’s laten groeien met een paddo growkit. Let er wel op dat je altijd de productinformatie doorleest voordat je dit gaat nuttigen.

3. Laat mensen hun eigen drinken meenemen

De een wil een rode wijn, de ander wil een colaatje en de ander wil aan de sterke drank: helaas kun je niet met iedereen rekening houden. Een manier om dit op te lossen én waarmee je ook nog geld bespaart, is door iedereen hun eigen drinken mee te laten nemen. Hierdoor kan iedereen drinken wat diegene zelf wil zonder dat jij daarvoor hoeft te zorgen. Ideaal, toch?

4. Wees zelf de dj

Naast snacks en drinken, mist er nog een belangrijk ingrediënt, en dat is de muziek. Je kunt hiervoor een dj inhuren die het feestje op stelten zet, maar je kunt ook zelf de dj zijn. En hiervoor hoef je natuurlijk niet continu achter de draaitafel te staan. Je kunt ook gewoon van tevoren een afspeellijst maken en deze afspelen. En om ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar favoriete nummers een keer voorbijkomen, kun je een gezamenlijke afspeellijst maken.

5. Low budget versiering

Om de locatie in de feestsferen om te toveren is versiering van groot belang. Gelukkig hoef je hiervoor niet veel geld uit te geven. Je kunt namelijk heel eenvoudig de tuin versieren met spullen die je waarschijnlijk al in huis hebt. Denk daarbij aan kerstverlichting die je over de schutting kunt draperen, of hang witte lakens op waarbij je een Ibiza-sfeer creëert. Laat vooral de leuke bekers, rietjes en tafelkleden achterwege maar houd het simpel. Dit zal je bovendien ook nog eens heel wat geld besparen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij wel eens nagedacht om Paddo's te Kopen?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel