Desmond
Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 3 minuten
Het hebben van een hobby is voor veel mensen een zeer belangrijk onderdeel in het leven. Voornamelijk, omdat het ze een invulling geeft aan hun vrije tijd, maar ook, omdat het de mogelijkheid geeft om zich verder te ontwikkelen en te kunnen ontspannen. Bovendien kan het een belangrijke bron van sociaal contact zijn. Maar hoe mooi zou het zijn als je ook nog eens geld kunt verdienen met je favoriete hobby? We leggen je uit hoe je dit realiteit kunt maken! Lees het artikel

6 hobby's waar je eenvoudig geld mee kunt verdienen

Leestijd: 3 minuten

1. Een eigen vlog starten

Tegenwoordig lijkt het wel alsof iedereen om ons heen een vlog start en dus ook te zien is op YouTube... Starten met vloggen is ook zo laagdrempelig geworden dat je alleen nog maar een camera nodig hebt en wat creativiteit om een eigen vlog te kunnen starten. De meeste mobiele telefoons hebben tegenwoordig al een extreem goede camera ingebouwd, die je prima kunt gebruiken voor het starten van je eigen vlog. Upload je video vervolgens naar YouTube en verdien ook nog eens aan de advertenties die worden weergegeven bij je filmpje!


 

2. Schrijven en verkopen van een eigen boek (e-book)

Lijkt het je leuk om een eigen boek te schrijven? Of het nu een roman is, een leerzaam boek of een boek vol met je mooiste reisverhalen... tegenwoordig is het heel eenvoudig om zelf een boek uit te brengen zonder uitgever! Online zijn er namelijk diverse aanbieders waarbij je dit gehele proces kunt uitbesteden.
Jij hoeft alleen maar een PDF te uploaden met de tekst voor in je boek en een online uitgever print een boek wanneer je een order ontvangt via hun netwerk van aanbieders. Deze methode wordt POD (Print On Demand) genoemd, waarmee je dus pas kosten zult maken voor het printen van je boek wanneer de inkomsten van een binnengekomen order al zijn ontvangen. De online uitgever pakt daarentegen wel een klein percentage van de opbrengsten, ter compensatie van het verspreiden van je boek onder haar netwerk van aanbieders (zoals bij bol.com etc).


 

3. Sporten en personal trainer worden

Ben jij ook een echte sportfanaat? Dan is personal trainer worden wellicht wel de ideale betaalde hobby voor jou! Tegenwoordig is calisthenics helemaal hip en happening, waarbij je fysieke lichaamsgewichtoefeningen buiten uitvoert met behulp van bijvoorbeeld klimrekken en dergelijke... Je traint dus zonder behulp van gewichten. Zo heb je geen eigen materiaal nodig en hoef je ook geen samenwerking aan te gaan met een sportschool. Je kunt dus direct starten met wat vrienden en het dan steeds verder gaan uitbouwen. Zo verdien je nog een lekker zakcentje bij ook!

 

4. Fotograferen verkopen als stockfoto's

De mobiele telefoons van tegenwoordig zijn van zulke hoogwaardige kwaliteit dat ze bijna niet meer onderdoen voor een professionele fotocamera. Heb jij een paar mooie kiekjes waar je ontzettend trots op bent? Dan kun je ze online gaan verkopen als stockfoto, waarbij mensen betalen om jouw foto te mogen gebruiken. Deze vorm van passief inkomen zorgt er voor dat je geld verdient nadat de werkzaamheden al zijn uitgevoerd. Vanuit je luie stoel geld verdienen dus!


 

5. Design maken voor T-shirts

Ben jij een fervent tekenaar of designer? Wat is er dan leuker om jouw ontwerp terug te zien op bijvoorbeeld een T-shirt, een vest of baseballcap? Er zijn namelijk tal van mogelijkheden bij online drukkerijen om je designs te uploaden en vervolgens op producten te laten bedrukken. Zo worden jouw producten met eigen design aangeboden in hun webshop en ontvang jij vervolgens commissie wanneer er een order is geplaatst met jouw unieke ontwerp.

 

6. Online cursus maken en je kennis delen via video

Heb jij veel kennis en ervaring over een specifiek onderwerp? Grote kans dat andere mensen heel erg geïnteresseerd zijn wanneer jij deze kennis met ze wilt delen. Begin bijvoorbeeld een eigen video-cursus via een platform dat online cursussen aanbiedt. Zij zorgen vervolgens voor de klanten en geven je uiteraard de mogelijkheid om je cursus op hun website te plaatsen. Je deelt dan samen de opbrengsten wanneer iemand de cursus op de website heeft gekocht. Prima deal toch?

 

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij een unieke hobby waar je ook geld aan verdient?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel