Claudia
Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 3 minuten
Wil je al tijden een cursus volgen waarvoor je je maar niet inschrijft vanwege jouw (tekort aan) motivatie en/of geld? Wil je dat ene diploma toch nog op zak hebben en zodoende effectief werken aan jouw toekomst? Of heb je simpelweg moeite met een begin maken qua wat dan maar ook? Motivatie is het enige wat tussen jou en jouw beste zelf staat. Het begin is altijd het lastigste, maar de volgende tips geven je een flinke voorsprong! Lees het artikel

Cursussen: Hoe blijf je gemotiveerd?

Leestijd: 3 minuten

Kies een doel dat voor jou belangrijk is

Vraag je goed af welk einddoel voor jou de moeite waard is. Het wordt namelijk erg lastig om gemotiveerd te blijven als jouw doel je niet inspireert. Wil je al tijden een vreemde taal leren? Of lijkt het je geweldig om je eigen beauty & wellness te beginnen? Laat jouw werk jouw hobby zijn. Zo krijg je er altijd positieve energie van, en zul je er zeker naar uitkijken.

Stop met multitasken

Er is niets mis met klein beginnen. Integendeel: het is juist een slimme zet. Als je al moeite hebt met beginnen, maak het jezelf dan wat gemakkelijker. Hoe groter de taak, hoe lastiger het begin. Start daarom met het afwerken van minder veeleisende en makkelijkere taken, en laat de rest even liggen voor later. Dit werkt voor velen, omdat dit je een zelfverzekerd gevoel kan geven. Je zult snel genoeg in de flow zitten en pakt dan grotere taken aan. Multitasken werkt juist niet, omdat je dan switcht tussen de ene naar de andere opdracht. Dit is tijdrovend en je raakt er natuurlijk erg moe door. Neem vooral de tijd die jij nodig hebt, want beter laat dan nooit!

Ga voor een fijne werkomgeving

Kies een plek waar jij je op je gemak voelt. Ken jij iemand die het fijn vindt om in een overvolle zaal vol schreeuwende kinderen een opdracht uit te voeren of iets te leren? Juist, wij ook niet. De perfecte optie is toch echt in jouw eigen vertrouwde omgeving: thuis. Hier is het lekker rustig en krijg je het meeste werk gedaan. Je hoeft dus niet eens de deur uit om een leerzame cursus te volgen of zelfs een diploma te behalen. Als dit jou interessant lijkt, overweeg dan zeker eens een thuiscursus.

Tank bij wanneer nodig

Wanneer je auto leeg is, tank je ‘m toch ook bij? Je wilt tenslotte niet dat ‘ie zomaar stil blijft staan. Zo werkt het ook met motivatie en positief denken. Tank eventjes bij wanneer je het niet meer ziet zitten. Dit doe je door jezelf de tijd te geven om ook leuke activiteiten te ondernemen. Of je nou blij wordt van een goed gesprek, een lange wandeling of eventjes sporten: ga ervoor en tank jezelf bij. Je zult merken dat blijdschap je enorm veel energie zal geven.

Vier successen

Uiteindelijk is het erg belangrijk (en wel zo plezierig) om je mijlpalen te vieren. Dit gaat  zowel om de kleine tussenstapjes als het bereiken van jouw eindstation. Heb je eindelijk een beroepsopleiding volbracht? Of jouw hobbycursus volledig gevolgd? Dan heb je het recht om trots op jezelf te zijn! Ook al lijkt het soms een erg lange weg, vergeet niet waarom je begonnen bent. Iets nieuws leren en/of een opleiding volbrengen is het meer dan waard. Doe wat jij nodig hebt om jouw doelen te bereiken en blijf er bovenal plezier in hebben.

 

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Op welke manier blijf jij gemotiveerd?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel