Claudia
Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 3 minuten
Is de ontspanning bij jouw thuis nu moeilijk te vinden doordat je jouw huis in een werkplaats hebt omgetoverd? Of hangen de kids nu voortdurend aan jouw benen? In deze gevallen verlang je naar wat rust en genot. En hoe kan dit nou beter dan thuis van een goedkoop dagje wellness te genieten?! Wij leggen je uit hoe. Lees het artikel

Geniet thuis van een goedkoop dagje wellness

Leestijd: 3 minuten

Is de ontspanning bij jouw thuis nu moeilijk te vinden doordat je jouw huis in een werkplaats hebt omgetoverd? Of hangen de kids nu voortdurend aan jouw benen? In deze gevallen verlang je naar wat rust en genot. En hoe kan dit nou beter dan thuis van een goedkoop dagje wellness te genieten?! Wij leggen je uit hoe.

Breng de luxe in huis

Vaak wordt er niet veel geld besteedt aan basisbenodigdheden zoals badtextiel. Gek eigenlijk, want waar je gemakkelijk geld uitgeeft aan een gadget die je niet per se nodig hebt, houd je het zo voordelig nodig wat betreft handdoeken. Dit zijn nu juist de producten waar je in zou moeten investeren, want deze gebruik je sowieso al op een dagelijkse basis. Schaf een paar verse handdoeken, gastendoeken en washandjes aan en je hele wasritueel voelt onmiddellijk een stuk luxer aan.

Bereid je voor

Wat is ‘s werelds slechtste combinatie? Juist, rust en jouw mobiel en/of laptop. Zet al deze apparaten dus uit voordat je begint. Zo kun jij ongestoord relaxen. Zet een ontspannen muziekje op (geen radio!) en maak de badkamer klaar. Denk aan geurkaarsjes of stokjes, geurende douchegel of badschuim en laat je badjas alvast opwarmen over de verwarming.

Tijd voor ontspanning

Zijn de lichten gedimd en ruikt het overal heerlijk? Dan is het tijd om te beginnen met een uitgebreide warme douche of bad. Dit is dé manier om je poriën open te laten staan en je huid doen glanzen. Het is mooi meegenomen als je ook scrub in huis hebt liggen (of die nog van plan bent te gaan halen). Na het schoon scrubben van je hele lichaam voel je je als herboren! Trakteer jezelf vervolgens op een luxe douchegel of bruisbal, en smeer die maskertjes maar heerlijk in. Nu is het tijd om de boel te laten intrekken en half in slaap te dommelen. Wát een ontspannen gevoel en dat gewoon in je eigen badkamer!

Voorzie jezelf van hapjes en drankjes

Het is natuurlijk belangrijk om gehydrateerd te blijven tijdens zo'n heet bad. Zorg daarom dat je bijvoorbeeld heerlijk citroenwater klaar hebt staan. Andere fruitsoorten kun je trouwens ook prima door je water heen gooien. Het is maar net wat je zelf het lekkerst vindt! Thee is ook een goede optie. Ontspan jij normaal helemaal door wijn? Dan pak je er gewoon een glaasje wijn bij. Proost! Voor wie van plan is all out te gaan, kan ook van tevoren nog zelfgemaakte, gezonde hapjes klaarmaken. Denk aan crackers met dipsausjes, olijven, enz. Leg een kommetje druiven binnen handbereik. Zo voel je je een echte prins(es)!

Spoelen maar

Na een tijdje is het (helaas) zover om de gezichts- en/of haarmaskers af te spoelen. Reinig vooral de huid extra grondig tijdens dit ritueel. Vervolgens smeer je je lichaam in met goede bodylotion en spring je in je warme badjas. Nu ben je helemaal schoon en ontspannen. Als finishing touch kun je er ook nog voor kiezen om je nagels te verzorgen. Zo kan jij er weer een tijdje tegenaan!

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoe ontspan jij thuis in deze tijden?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel