Lan
Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 2 minuten
Elektrische fietsen zijn er inmiddels al eventjes en door de enorme groei onder jong en oud is het aanbod ook enorm geworden. E-bikes zijn er dus in alle vormen, kleuren en maten. Het grote voordeel hiervan is dat je tegenwoordig al een kwalitatief goede e-bike hebt, tegen een mooi prijsje! In deze blog vertellen we waar je op moet letten bij het aanschaffen van een goedkope e-bike! Lees het artikel

Goedkope elektrische fietsen: let bij de aanschaf op de volgende punten!

Leestijd: 2 minuten

E-bikes zijn al een tijd erg populair onder jong en oud. De voordelen van elektrisch rijden zijn dan ook groot. Neem bijvoorbeeld de trapondersteuning. De accu biedt je samen met de motor een constant steuntje in de rug. Je hoeft dan dus veel minder hard te trappen om op de plaats van bestemming te komen!

Goedkoop is lang niet altijd duurkoop!

Er zijn een heleboel aanbieders en merken als het aankomt op e-bikes. Er valt dus een heleboel te kiezen. Een heleboel mensen kiezen nog altijd voor duur omdat goedkope elektrische fietsen nog altijd het imago van minder kwalitatief hebben, wat voorheen ook zo was. Inmiddels is de techniek en de e-bike zelf zo goed ontwikkelt dat je tegen een fatsoenlijke prijs al elektrisch kunt fietsen op een kwaliteits e-bike van Nederlandse bodem. Het aanschaffen van de duurste e-bike op basis van kwaliteits overwegingen is dus zonde!

Voldoet de techniek?

Echter moet je je bij het vinden van een prachtig mooi model, die echt velen malen goedkoper is dan soortgelijke modellen van andere aanbieders een aantal dingen afvragen. Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo, dus om te voorkomen dat je straks een kat in de zak koopt zijn er een aantal punten waar je op kunt letten. neem bijvoorbeeld certificering. Bij het gebruik van een e-bike krijg je te maken met de elektrische accu. Deze behoren minimaal te voldoen aan wettelijke kwaliteitsnormen. Check bij het aanschaffen van een goedkope e-bike daarom goed of alle elektronica beschikt over de benodigde certificering.

Ook is het verstandig om andere techniek zoals het versnellingsmechanisme, de motor en het remsysteem te checken op kwaliteit. Vaak zijn deze van kwaliteitsmerken zoals Shimano of Bosch. Als dit niet het geval is kun je het merk altijd even opzoeken om te achterhalen of deze te bestempelen is als kwalitatief. Wat ook goed is om te checken is wat de servicevoorwaarden inhouden!

Is het jou al gelukt om een goedkope e-bike op de kop te tikken, zónder een kat in de zak te hebben gekocht?

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Fiets jij al elektrisch?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel