Richard
Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 3 minuten
Heb je binnenkort een verjaardag die eraan komt, een diploma behaald of een andere reden om een feestje te vieren? Geen paniek, met dit stappenplan helpen we je de perfecte party te organiseren. Eentje die je niet snel zult vergeten! Lees het artikel

In deze 5 stappen organiseer jij het perfecte (kinder-)feestje!

Leestijd: 3 minuten

Stap 1: kies een thema

Nu zul je wellicht denken, waar moet ik beginnen? Al het goede partyplanning begint bij een thema. Vanuit daar kun je verder met het afstemmen van de decoratie, aankleding, de perfecte outfit enzovoort. Zorg daarom dat je eerst weet in welk thema je het feest wilt geven. Wordt het een discofeest, 1000-en-1-nacht of maak je er een spannend Halloween thema van? Alles mag en alles kan.

Stap 2: de uitnodiging

Thema check? Dan kun je verder met de uitnodiging. Tegenwoordig is de manier van uitnodigen een zwaar onderschat onderdeel van het plannen van een feestje. Maar hoe leuk is het om met de post een uitnodiging te krijgen voor een feestje? Verras daarom je gasten met een speciale uitnodiging, natuurlijk helemaal afgestemd op het door jou uitgekozen thema. Heb je een krap budget? Een handgemaakt kaartje is misschien nog wel veel leuker om te krijgen! En je hebt vast wel een handige vriend of vriendin die je daarbij wilt komen helpen. Laat de voorpret maar alvast beginnen.

Stap 3: maak een playlist

Muziek maakt of breekt het feestje, dus zorg dat je vooraf al nagedacht hebt over welke muziek je wilt draaien. Of je nu voor Top-40 muziek wilt gaan, spannende filmmuziek wilt aanzetten of golden oldies wilt draaien, het is handig om voor het feestje alvast een playlist samen te stellen. Dan hoef je daar tenminste niet meer naar om te kijken en kun je al je aandacht richten op je gasten.

Stap 4: de aankleding!

Misschien wel het leukste onderdeel van het plannen van het feestje is de decoratie en versiering regelen. Want, geen feestje zonder versiering toch? Ballonnen zijn een absolute klassieker op het gebied van feesten. Je hebt ze tegenwoordig in alle vormen en maten. Gaat het om een verjaardagsfeestje? Kies dan voor ballonnen in de vorm van je leeftijd! En wil je er echt een knalfuif van maken? Dan mag de confetti natuurlijk niet ontbreken.

Stap 5: eten en drinken

Dit is de laatste en tegelijkertijd meest smakelijke stap waar je aan moet denken bij het plannen van het feestje. Namelijk, wat ga je aan je gasten serveren? Het leukste is natuurlijk om ook het eten en het drinken af te stemmen op je thema. Ga je bijvoorbeeld voor een Mexican Party? Dan mogen de nacho’s met salsa en lekkere kleurrijke cocktails natuurlijk niet ontbreken! Ook een kinderfeestje maak je extra feestelijk met champagnelimonade en cupcakes in de vorm van eenhoorns op een unicorn-party! Op een Halloweenfeest kun je ‘bloederige’ hapjes en drankjes serveren door het gebruik van ketchup en tomatensap en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Wees creatief en pak lekker uit, je gasten zullen ervan smullen!

Feestje op afstand? Geen probleem!

Ook zonder veel genodigden kun je een prima feestje neerzetten. Dan moet je gewoon zelf de slingers ophangen! Versier je woonkamer extra feestelijk, schenk een heerlijk glaasje (alcoholvrije) bubbels voor jezelf in en zet die discomuziek maar flink hard aan. Doe eens gek en daag je lief of huisgenoot eens uit voor een echte dancebattle! Ook kun je digitaal contact houden met je vrienden en allemaal in je eigen huiskamer een feestje bouwen. Hou bijvoorbeeld een silent disco op afstand waarbij iedereen met een koptelefoon op zijn eigen favoriete muziek beluistert. Er mag gedanst worden! Gegarandeerd plezier, dus waar wacht je nog op?

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Waar ga jij je carnavals outfit huren?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel