Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 5 minuten
Lekkere beats, een berg gezelligheid en een drankje in de hand... Het festivalseizoen is geopend! Doe jij ook een dansje op een festival of sla je er zelfs je tentje op? Maak er een geslaagd feestje van en ontdek hier dé tips voor een perfecte voorbereiding! Lees het artikel

Onmisbare tips voor een geslaagd festivalavontuur!

Leestijd: 5 minuten

Lekkere beats, een drankje in de hand, en als het even kan, een zonnetje op de bol… Heerlijk, het festivalseizoen is weer begonnen! Doe jij straks een dansje op de festivalweide? Logeer je een paar nachtjes op de tijdelijke camping? Als je nog niet tot de doorgewinterde festivalgangers behoort, lees snel verder en ontdek hier enkele onmisbare tips.

Logeerpartijtje

Meestal logeer je maar een nachtje of twee/drie op de festivalcamping. Een complete kampeeruitrusting meenemen is dus zeker niet nodig. Je maakt het jezelf alleen maar lastiger. Hou het compact en wees inventief. Het zal je verbazen hoeveel je nog kunt doen met alleen de basismiddelen.

Wat wel meesjouwen:

Een pop-up tentje
Geen gedoe met tentstokken, even opgooien en klaar is kees. Het feestje kan beginnen. Kijk je zo deze dagen eens bij een winkel als de Lidl, Aldi of de Action, dan zie je wellicht nog wel een erg goedkope pop-up tent voorbij komen. Niet van heel goede kwaliteit, maar voor twee nachtjes, helemaal prima. Geen geluk bij bovenstaande winkels? Probeer het eens bij bijvoorbeeld vidaXL.

Vergeet een stuk grondzeil niet!

Zelfopblaasbaar matje
Schijnt de zon volop, dan drink je liever een drankje buiten de tent, dan dat je jouw luchtbed staat op te pompen. De pomp is trouwens ook weer extra bagage. Ventiel opendraaien van je zelfopblaasbaar matje en je bedje is gereed. Wel zo makkelijk!

Kussen zelfopblaasbaar
Een kussen, dat neemt veel te veel ruimte in beslag. Je trui gebruiken als kussen, dat kan. Maar misschien wel comfortabeler en net zo gemakkelijk is het zelfopblaasbare kussen.

Campingstoeltje
Voor je tentje zitten op een vuilniszak is misschien prima als het alle dagen geweldig weer is. Wil er een spatje regen vallen, dan verandert het campingterrein al snel in een modderpoel. Een campingstoeltje is dan zeker wel fijn.

Tip: Bang dat je na een dagje op de festivalweide je tentje niet meer kan vinden? Installeer op je smartphone de Tent Finder app. In de app kun je een pin zetten op de plek waar je tent staat. Na een dagje feesten even aanklikken en de app gidst je naar je slaapplek.

Primitief douchen

Er zijn heel wat festivalgangers die niet zo veel waarde hechten aan persoonlijke hygiëne tijdens het festivalweekend. Hier en daar een keer wat deodorant of met een wegwerpwashandje over het gezicht en voeten, voor jou net niet voldoende? Denk er dan eens aan om onderstaande dingen mee te nemen.

Solar campingdouche
Geen zin om in de rij te gaan staan bij de douches? Zijn de douches zo vies dat je er niet bepaald schoon uitkomt? Dan biedt een campingdouche de perfecte oplossing. Als je niet te koud wilt douchen, kies voor de solar campingdouche.

Wegwerpwashandjes en droogshampoo
Niet zo’n zin om tegelijk met een hele meute te douchen of ben je op je privacy gesteld en gruwel je nu al bij het idee van douchen op de camping? Met een voorraad wegwerpwashandjes, een bus droogshampoo, een bus deodorant en een parfumverstuiver kom je ook al een heel eind.

Slippers en tas
Waag je toch een bezoekje aan de wasruimtes? We hoeven het waarschijnlijk niet te zeggen, maar vergeet absoluut je slippers niet! Denk ook aan een tas die je gemakkelijk kunt ophangen en die nat mag worden.

Hapje en een drankje

Eigen consumpties zijn op het festivalterrein in de meeste gevallen verboden. Een ander verhaal is dat voor de camping. Daar is het meenemen van eten en drinken wel toegestaan. Verstandig is om dit, in zekere mate, te doen. De prijzen van een hapje en een drankje rijzen de pan uit op de festivalcamping. Kijk wel altijd van tevoren even op de website van het festival of bijvoorbeeld glaswerk en welke hoeveelheden (alcoholische) drank zijn toegestaan.

Knakworsten
Een flink ontbijt, is een uitstekend begin van de dag. Knakworsten vullen de maag, zijn eenvoudig in blik mee te nemen en zijn spotgoedkoop. Je hoeft ze niet eens op te warmen, koud smaken ze ook prima.

Barbecue
Wil je je worstjes toch liever warm eten of een eitje bakken? Koop voordat je gaat, voor een paar euro, een wegwerpbarbecue (mits een barbecue is toegestaan op het terrein) of ga voor een stevig, maar compact model van bijvoorbeeld MegaGadgets. Een gasbrandertje en een simpel pannetje vormen een prima alternatief.

Zeker handig

Bepaalde spullen stop je ook zeker in je tas, voor het geval dat.

EHBO
Een stevige kater? Je been opengehaald aan een tentharing? Met een paracetamol en een pleister verzacht je het ergste leed.

Duct tape
Een lek in je tent of bijvoorbeeld een flinke scheur in je broek, fiks je met een stuk duct tape. Stevig, niet duur en in veel gevallen super handig.

Powerbank
Niks zo vervelend als een lege telefoon. Zorg voor extra accu en stop die powerbank bij je spullen.

Vuilniszakken
Je maakt er een poncho van, je kunt er op zitten zonder een doorweekte broek te krijgen en uiteraard kun je er al je vuil in dumpen. Een absolute must dus.

Zaklamp
Die niet al te schone Dixies zijn overdag al een waar avontuur, laat staan ’s avonds laat zonder daglicht erbij. Een zaklamp maakt je toiletavontuur een stuk veiliger.

 

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Ga jij dit jaar ook naar een festival?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel