Richard
Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 2 minuten
Kom tot rust aan de kust. Wetenschappers raden sterk aan om regelmatig naar de zee te gaan. Als je er even tussenuit wilt om je batterij op te laden, is het strand een goede keuze. Tijdens een wandeling over het strand adem je gezonde zeelucht in en kan je genieten van een fantastisch uitzicht. Wat dacht je van een mooie zonsopkomst of zonsondergang? Gelukkig zijn er genoeg plekken bij de zee waar je kan ontspannen. Lees het artikel

Ontspannen aan zee

Leestijd: 2 minuten

Buiten zijn doet ons goed op mentaal en fysiek niveau, maar specifiek het strand, kent nóg veel meer voordelen.

Stress verminderen

Heb je behoefte aan rust en kalmte tijdens een stressvolle periode? Uit onderzoek is gebleken dat de geruststellende geuren en het rustgevende geluid van de zee zorgt voor een ontspannen gevoel. Het geeft rust in je hersenen. Bij de zee kom je dus écht tot rust. Je ontspant niet alleen, je wordt ook gelukkiger en krijgt meer energie. Water is het medicijn van de natuur tegen stress. De zee zit vol met gunstige moleculen die ervoor zorgen dat je je meer op je gemak voelt.

Wanneer naar de zee?

In principe kan je tijdens ieder jaargetijde ontspannen aan zee. Vaak kiezen mensen ervoor om in de zomer af te reizen naar het strand. De hoge temperaturen, het stralende zonnetje en het frisse briesje doen ons goed. Werken aan je kleurtje en ’s avonds een lange wandeling over de boulevard. Ook de herfst is een prachtig seizoen voor een bezoekje aan de kust. Tijdens de herfstperiode kan je misschien wel nóg meer ontspannen dan in de zomer. Heerlijk wandelen door de duinen en uitwaaien op het strand tijdens onstuimig weer. Na een lange wandeling zin in een lekkere kop koffie of warme chocolademelk met slagroom? Bezoek dan een gezellig strandtentje of restaurant.

Warme kleding

Als je in de herfst of winter naar het strand gaat ligt het voor de hand om warme kleding mee te nemen. Je kan laagjes over elkaar heen trekken om jezelf zo warm te houden tijdens koud en stormachtig weer. Ook kan je warme accessoires toevoegen aan je outfit. Denk bijvoorbeeld aan een muts of sjaal. Laat mutsen bedrukken met naam of kies voor sjaals bedrukken met bedrijfslogo als je reclame wilt maken op het strand. Doe je warme kleding in je weekendtas of koffer en maak je klaar voor een dag of weekend aan zee.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel