Richard
Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 3 minuten
Jouw partner is eindelijk op z’n knie gegaan. Heeft hij dan toch de vraag gesteld waar jij al jaren op wacht. Natuurlijk heb je volmondig ‘ja’ geantwoord, maar dan… Dan komt er vooral veel vreugde op je af, maar ook een ontzettend grote kostenpost. Waarschijnlijk kost het ook meer dan dat je ooit in gedachten had. Gelukkig kun je ook hier en daar wat besparen en er toch een mooie dag van maken. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel. Lees het artikel

Op deze manier maak je de bruiloft goedkoper

Leestijd: 3 minuten

Deel de kosten

Een bruiloft is ontzettend duur en kun je niet alleen bekostigen. Je zult hoe dan ook de kosten moeten delen. Ten eerste met je partner uiteraard. Het wordt tenslotte de bruiloft van jullie beide. Maar heb je er ook al aan gedacht om je ouders om een bijdrage te vragen? Vaak is vragen al overbodig, omdat ze het zelf al hebben aangeboden. In veel gevallen wordt de jurk door haar ouders betaald en het pak door zijn ouders. Als we het over een traditionele bruiloft hebben. Mochten je ouders akkoord gaan, neem je moeder en schoonmoeder dan eens mee naar Weddings Rotterdam. Dat is een prachtige bruid zaak, waar je bruidsjurken kunt halen. De prijzen zijn heel divers. Hopelijk hoef je je daar ook niet druk om te maken en worden die kosten al betaald. Je wil namelijk overal graag op besparen, maar niet op jouw uiterlijk van die dag.

Doe alles zelf

Met bruiloften is iedereen geneigd om alles uit te besteden. Aan de ene kant valt daar natuurlijk wat van te zeggen. Het is een enorme klus, die je er wellicht niet bij kunt hebben in je drukke leven. Dat begrijpen wij heel goed. Ben je er alleen van bewust dat je bergen met geld meer betaald als je iemand ervoor inhuurt. Sommige zaken zijn namelijk echt eenvoudig zelf te doen.

Laten we beginnen met de uitnodigingen. Er zijn hele formats die je kunt gebruiken en laten drukken. Daar hoef je echt geen creatieveling voor in te huren. Zulke dingen doe je gewoon lekker zelf. Daarna is het tijd om het thema te verzinnen. Heb je bijvoorbeeld een bepaalde kleur in gedachte voor de aankleding en decoratie? Deze kan bijvoorbeeld ook in lijn zijn met de bruidstaart en de kaart.

Als je dat weet kunt je zelf op zoek naar accessoires. Natuurlijk kun je sommige dingen wel beter uitbesteden. Wil je bijvoorbeeld een ballonnenboog? Daar kun je beter iemand voor inhuren, want daar ben je zelf wel te veel tijd en stress mee kwijt. Een welkomstbord met jullie namen erop is dan weer wel snel in elkaar geknutseld. Met weinig geld, kun je er qua decoratie echt iets moois van maken. Je moet immers ergens op besparen.

Gebruik je netwerk

Er is vast wel iemand in jouw omgeving die fotograaf is of er een kent. Op die manier kom je veel sneller aan een goede fotograaf voor je bruiloft en vaak ook voor een voordelige prijs. Het gaat dan toch vaak om een vriendenprijsje, wat jou heel gunstig uitkomt.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de catering en de bruidstaart. Je kunt wel online gaan zoeken naar een cateraar in de buurt. Toch zul je sneller een goed adres bemachtigen door je netwerk in te zetten. Er is vast al iemand in jouw omgeving getrouwd, die ook ergens een bruidstaart heeft besteld.

Wellicht ken je zelf wel iemand die taarten bakt en die graag een bruidstaart wil maken voor je. Zo is de kans groter dat je bij zulke adressen een voordelige prijs krijgt. Dat scheelt weer een hoop op het totale kostenplaatje.
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel