Kim
Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 3 minuten
Het is al bijna weer zover: Pakjesavond. Dan zet Sinterklaas weer een grote zak vol cadeaus voor de deur bij iedereen die lief is geweest. Je kan natuurlijk gelijk alle cadeautjes openmaken, maar het is leuker om een spel te doen. Dan heb je een hele avond plezier van de cadeautjes. Lees het artikel

Pakjesavond: 5x leuke spelletjes

Leestijd: 3 minuten

Sinterklaas dobbelen


De klassieker onder de Sinterklaas spellen: dobbelen. Het enigste wat je nodig hebt is een dobbelsteen en wat spelregels. Je kunt ervoor kiezen om zelf de regels te maken. Mocht je dit een beetje lastig vinden zijn er online ook veel leuke spelregels te vinden voor het dobbelspel. Leg alle cadeaus op tafel en probeer zoveel mogelijk pakjes te verzamelen door het juiste aantal ogen te gooien.

Tip: Een grapje hoort er natuurlijk wel bij op een avond als deze. Een paar gekke cadeautjes doen het dus ook altijd goed!

Sinterklaas bingo

Dit spel kun je makkelijk met een grotere groep spelen. Je kunt hiervoor een echt bingo apparaat gebruiken, maar ook op internet heb je een bingomolen. Het jij het getal op je kaartje dat genoemd wordt? Dan leg jij een pepernoot op dat vakje. Bij een rij vol mag je een pakje pakken. Wie als eerste zijn hele kaart vol heeft mag er zelfs 2 pakken. Maar let op, wie er valse bingo heeft, moet natuurlijk wel een sinterklaasliedje zingen.

Sinterklaas spel 30 Seconds


Bij velen is dit spel tijdens een gezellig avondje een favoriet. Verdeel je gezelschap in een aantal teams. Je beschrijft het woord op het kaartje en je teamgenoten moeten raden wat het is. Het aantal woorden dat jullie goed hebben staat voor het aantal cadeaus dat jullie mogen pakken. Voor dit spel heb je behoorlijk wat cadeautjes nodig dus wij raden aan hier vooral veel kleine cadeautjes voor te kopen.

Sinterklaas opdrachtenspel

Bij dit spel krijg je jouw cadeautjes niet zomaar, er zit namelijk een opdracht aan verbonden. Op elk pakje zit een briefje waar de opdracht op staat. Wil jij de opdracht niet uitvoeren? Dan moet je het cadeautje terug leggen. Een opdracht kan bijvoorbeeld zijn: ‘Lees je laatste drie WhatsApp-berichtjes hardop voor’ of ‘Laat de laatste selfie zien die je hebt gemaakt’. Je kunt het zelf zo gek maken als je wilt! Als jij de opdracht goed uitvoert, mag je het cadeau houden en het openmaken.

Sinterklaas Jenga


Voor dit spel moet je even een beroep doen op je creativiteit. Op de Jenga-blokjes schrijf je verschillende opdrachten (je kunt als voorbeeld de opdrachten van het dobbelspel gebruiken). Als elk blokje een opdracht heeft,  bouw je de Jenga-toren. Zorg ervoor dat je aan de buitenkant niet ziet welke opdracht en bij het blokjes hoort. Om de beurt probeert iedereen een blokje uit de toren te pakken zonder dat hij omvalt. Je moet de opdracht die op het blokje staat uitvoeren. Bijvoorbeeld: ‘Iedereen geeft een cadeautjes door naar links’.  Laat jij de toren omvallen? Dan moet je een cadeautje weggeven

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welk spel lijkt jou het leukst?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel