Richard
Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 3 minuten
De zomer is lang niet meer wat het ooit is geweest in Nederland. De zonnestralen blijven maar uit en de regen lijkt niet te stoppen. Van zomer is helaas nog steeds geen sprake. Heel erg zonde, maar we hebben er helaas geen invloed op. Het enige wat wij kunnen doen is er het beste van maken of vertrekken naar het buitenland. In deze blog geven we tips om de zomer in Nederland door te komen, ook al regent het pijpenstelen! Lees het artikel

Regen tijdens de zomer? Zo maak je er het beste van!

Leestijd: 3 minuten

Een spelletjes marathon

Wie is er niet opgegroeid met spelletjes? Of het nou bordspellen of dobbelspellen zijn of juist online games. Iedereen heeft weleens een spelletje gespeeld. De een is fan van online spellen terwijl je de ander blij maakt met een kaartspel. Daarom spelen sommige mensen blackjack in een casino online terwijl andere mensen bridgen aan de keukentafel thuis.

Het leuke aan een spelletjesmarathon is dat je kennis kunt maken met elkaars favoriete games. Het is juist leuk om een ander spel te leren kennen en daar beter in te worden. Ontwikkel je beste strategie en versla iedereen in jouw favoriete bord-, kaart-, of dobbelspel! Je zou zelfs nog voor geld kunnen spelen. Zet bijvoorbeeld bij ieder spel 1 euro in. Degene die de meeste spellen heeft gewonnen gaat met de volle pot naar huis.

Een film of serie marathon

Komt het weer eens met bakken uit de lucht? Laat dat vooral je humeur niet verpesten. Er zijn tegenwoordig zoveel streamingdiensten waar je series en films op kunt kijken. Zet voor de zoveelste keer jouw favoriete film op of ontdek juist nieuwe favorieten. Je kunt immers alle kanten op. Ligt natuurlijk ook een beetje aan waar je zin in hebt. Ben je bijvoorbeeld van de documentaires of kijk je liever naar romcoms? Het internet en de streamingdiensten staan er vol mee.

De bekendste in Nederland zijn natuurlijk Netflix en Videoland. Al zul je vast ook wel eens gehoord hebben van Amazon Prime, Disney+ of HBO Max. Stuk voor stuk streamingdiensten waar je de leukste films en series op kunt kijken. Maak je dus niet druk als het een dag met bakken uit de lucht komt. Er is genoeg online te vinden om te kijken en de dag mee te vullen. Je hoeft je echt niet te vervelen.

Wees eens creatief

Ben je het beu om binnen te zitten en wil je echt achter het scherm weg? Ga dan eens iets creatiefs doen. Dat kan ook binnen of in de schuur bijvoorbeeld. Zo heb je toch net een andere omgeving, maar zit je wel beschut als het regent.

Creativiteit is een breed begrip, waar we een heleboel onder kunnen schalen. Bedenk eerst zelf wat je leuk vindt om te doen. Dat is namelijk het belangrijkste, anders houd je het niet vol en maak je het niet af. De ene persoon droomt ervan om een eigen kast te ontwerpen, terwijl de ander dolgraag een keer wil schilderen.

De opties zijn eindeloos als we het over creativiteit hebben. Je zou namelijk ook een gedicht kunnen schrijven, kleding kunnen maken, leren breien of klussen in huis. Het gaat er immers om dat je de schermtijd ook een keertje laag houdt. Een dagje weg van alle beeldschermen is ook weleens goed voor je. Vooral als het veel regent tijdens de zomer.

Je kunt altijd nog een puzzel maken in een puzzelboek. Sudoku’s of kruiswoordpuzzels zijn vaak een favoriet. Of bezoek de kringloop of speelgoedwinkel en haal een puzzel van 1.000 stukjes. Dan ben je er ook zeker van dat je wat dagen zoet en onder de pannen bent! Genoeg te doen dus als het een hele zomer regent.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel