Fleur
Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 4 minuten
De scholen starten binnenkort weer en de jaarlijkse aanschaf aan schoolspullen moet weer gedaan worden. Iedereen ziet hier tegenwoordig tegen op, aangezien de kosten van schoolspullen steeds hoger worden. Boeken, schriftjes, tassen, agenda's en noem het op: allemaal zijn ze ontzettend duur! Maar hoe ga je dit dan oplossen met een klein budget? Precies dat hebben wij voor jou uitgezocht. Lees het artikel

School begint weer: tijd om schoolspullen te kopen zonder veel geld uit te geven!

Leestijd: 4 minuten


Wat moet je allemaal kopen?

Een fout die veel studenten maken is dat zij veel te veel schoolspullen kopen, wat natuurlijk niet alleen zonde is van het geld maar ook van de ruimte op je bureau. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met spullen die niet te missen zijn! Deze spullen zullen zeker van pas komen om jou schooljaar goed te laten beginnen:

  • Rugzak of handtas
  • Agenda
  • Multomap met tabbladen
  • Schriftjes in a4 formaat en a5 formaat
  • Etui
  • Pennen
  • Markeerstiften
  • Schoolboeken

Zoals je kunt zien, hoef je dus helemaal niet zo heel veel te kopen. Het aantal schriften en mappen hangt natuurlijk af van het aantal vakken dat je volgt. Maar over het algemeen is dit eigenlijk alles wat je nodig hebt. Pas wel op! Want winkels kunnen je verleiden om nog veel meer te kopen dan nodig. Maak dus voordat je gaat winkelen een lijstje met benodigdheden en koop ook alleen deze spulletjes. Dit bespaart een hoop extra verloren centjes!

Maar zo duur kan dit toch niet zijn? Hoe moet het dan anders?

Nou dat is dus zeker wel het geval. De allerleukste schoolspullen zijn namelijk altijd prijziger dan de kale en onbewerkte schoolspullen. En natuurlijk liggen de leukste spullen ook op ooghoogte in de winkels, waardoor je eerder geneigd ben deze aan te schaffen. Kijk dus eens wat er in de onderste planken ligt aan schoolspullen. Dit zijn dan wel de wat simpele schriften en schoolspullen, maar dat is geen probleem. Wij hebben daar namelijk de beste oplossing voor: pimp je eigen schoolspullen!
Dit is niet alleen hartstikke leuk om te doen, maar ook nog is een stuk voordeliger. Door effen schriften, multomappen, agenda en een etui te kopen bespaar je al een hoop geld.


Kijk in je kast of je nog wat leuke versiersels hebt liggen of vraag aan kennissen of zij nog wat hebben waar jij creatief mee aan de slag kunt. Naast dit, kun je natuurlijk in allerlei verschillende winkels nog andere leuke frutsels halen die van pas komen bij het knutselen. Zo heb je dus hippe schoolspullen, voor een voordelige prijs en helemaal naar je eigen smaak!

Ook een rugzak of handtas kan natuurlijk niet ontbreken, maar voor deze twee artikelen geldt hetzelfde. Pimpen die handel! Een tas de al bewerkt is of een uitgewerkt patroon heeft kost vaak veel meer dan een simpele tas die maar uit een kleur bestaat. Zoek daarom naar een tas die niet te druk is, zodat je hem zelf kunt versieren. Op deze manier bespaar je een hoop geld, aangezien rugtassen heel erg prijzig kunnen zijn! Maar dat is nu verleden tijd voor jou.


Pennen en markeerstiften zijn over het algemeen niet de meest dure schoolspullen, hierdoor kun je deze overal wel kopen. Let wel op, want pennen van 20 euro zijn natuurlijk niet nodig. Kijk naar low-budget schrijfmaterialen, aangezien die prima werken. Ook met low-budget schrijfmaterialen kun jij al je aantekeningen even goed bijhouden!

Dan blijven we dus over bij het laatste en ook wel cruciale school product dat aangeschaft moet worden, namelijk schoolboeken. Zonder schoolboeken kun je namelijk moeilijk aan de slag op jouw nieuwe opleiding. Wel een klein probleem is dat schoolboeken vaak erg duur zijn. Gemiddeld betaal je voor een studieboek ongeveer 70 euro. Maar dit is ook verleden tijd voor jou!


Koop je studieboeken tweedehands. Zowel online als op scholen worden er een hoop boeken aangeboden die amper gebruikt zijn, maar wel een stuk goedkoper. Vaak wordt een boek maar een bepaald semester gebruikt, waardoor die later niet meer van pas komt. Jij bespaart hier geld mee en doet andere ook weer een plezier! Dit is dus een perfecte win-win situatie.

Ben jij nu helemaal into the vintage style? Kijk dan online ook voor schooltassen en etuis. Er is een ruim aanbod online aan schoolspullen die er nog goed uitzien of juist die vintage look hebben. Ook deze kun je daarna nog zelf pimpen!

Waar moet je op letten als je schoolspullen gaat kopen?

De beste tip die wij jou kunnen geven is dat je vooral niet in de drukte van alle nieuwe scholieren je nieuwe spulletjes moet gaan inkopen. Wees slim en begin hier vroeg mee. Als je te laat bent zijn veel producten vaak uitverkocht en ben je dus meer geld kwijt aangezien er nog maar een klein assortiment over is. Hoe vroeger je erop uitgaat om de juist artikelen te kopen, hoe lager de rekening is en daar zijn we natuurlijk naar op zoek!

Het laatste wat nu dus op you to-do list staat is dus alles inkopen en pimpen! Maar gelukkig is dit hartstikke leuk. Nodig wat vrienden/vriendinnen uit en ga samen aan de slag!
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoeveel geld ben jij kwijt aan je schoolspullen?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel