Lan
Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 4 minuten
Is jouw tripje ook geannuleerd? Veel landsgrenzen zijn helaas gesloten en meerdere luchtvaartmaatschappijen hebben hun vluchten geschrapt. Veiligheid gaat echter boven alles en hopelijk kunnen we weer snel reizen. Voor alle reisfanaten onder ons hebben we manieren gevonden om thuis ‘op reis’ te gaan. Lees je mee? Lees het artikel

Speciaal voor reisfanaten: films en boeken om bij weg te dromen

Leestijd: 4 minuten

Reisfilms

Het is erg jammer dat we voorlopig nergens heen kunnen, maar gelukkig zijn er genoeg reisfilms om je bezig te houden. Zo kun je alvast inspiratie opdoen en direct een trip boeken zodra het weer veilig is om het land te verlaten.

Onze aanraders:

Eat, Pray, Love

Elizabeth Gilbert had alles waar veel mensen van dromen: een mooi huis, een glansrijke carrière en een huwelijk. Het laatste verliep echter niet voorspoedig en na de scheiding weet Elizabeth niet goed wat ze wil in het leven. Ze besluit daarom op reis te gaan om dit te ontdekken. In de film geniet ze met volle teugen van het leven in Italië en wordt ze helemaal zen in India. Haar laatste bestemming is Bali, waar ze een bijzonder persoon leert kennen.

Into the Wild

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jon Krakauer. Into the Wild is een waargebeurd verhaal. Student Chris McCandless besluit om het geld op zijn spaarrekening te doneren aan een goed doel en als een zwerver rond te reizen. Onderweg komt hij interessante persoonlijkheden tegen en bereidt hij zich voor op zijn ultieme doel: in de natuur van Alaska leven, ver weg van de bewoonde wereld.

The Beach

Een jonge Amerikaan genaamd Richard is op zoek naar avontuur in Thailand. Hij leert Daffy kennen en hij praat over een geweldig eiland, dat bijna niemand kent. De volgende dag vindt Richard een kaart met instructies om dit stukje paradijs te vinden. Als hij Daffy erover wilt spreken, treft hij hem dood aan. Zal Richard erin slagen om het eiland te vinden?

Under the Tuscan Sun

De wereld van Frances stort in als ze wordt verlaten door haar man. Om het nog erger te maken, laat hij haar achter met schulden. Ze is noodgedwongen om haar huis te verkopen en is ten einde raad. Haar beste vriendin Patti geeft haar een reis naar Italië cadeau en Frances wordt daar verliefd op een huisje. Ze besluit het te kopen en zich te settelen in het prachtige Toscane.

Seven Years in Tibet

Klinkt wegzwijmelen met een jonge Brad Pitt jou als muziek in de oren? Dan raden we Seven Years in Tibet aan. Deze film gaat over een bergbeklimmer en zijn ontmoetingen met de jonge dalai lama Tenzin Gyatso.

Reisboeken

Lezen is een goede manier om je gedachten te verzetten. En een mooi reisboek verslinden is dan ook de perfecte manier om even weg te dromen.

Ultieme bestemmingen van Lonely Planet

Welke bestemmingen moet je zeker gezien hebben? De Lonely Planet reisexperts hebben de ultieme top 500 bestemmingen voor je samengesteld. Deze worden beschreven aan de hand van verhalen en prachtige foto’s. Van toeristische trekpleisters tot aan verborgen pareltjes: inspiratie genoeg!

365 dagen onderweg van Floortje Dessing

Floortje Dessing, wie kent haar niet? Wat hebben we toch genoten van haar reisprogramma’s. In haar boek ‘365 dagen onderweg’ neemt ze je weer mee op bijzondere reizen. Floortje deelt daarnaast ook veel persoonlijke reistips. Hierbij kun je denken aan manieren om van een jetlag af te komen of hoe je goedkope vluchten vindt.

Wie (niet) reist is gek van App Dijksterhuis

Volgens App Dijksterhuis brengt reizen veel voordelen met zich mee. Het haalt vooroordelen onderuit, houdt ons brein soepel, reikt creativiteit aan en maakt ons een stuk gelukkiger. In het boek ‘Wie (niet) reist is gek’ neemt hij je met een goede dosis humor mee naar exotische bestemmingen. Zijn reiservaringen verbindt hij daarnaast met psychologische inzichten, erg interessant!

De wereld in 27 vakantiedagen van Johannes Keuning

In een ideale wereld zouden alle mensen die geïnfecteerd zijn met de reiskoorts zoveel mogelijk rondreizen. Helaas zijn velen van ons gebonden aan een bepaald aantal vakantiedagen en een budget. Het boek ‘De wereld in 27 vakantiedagen’ is hét inspiratieboek voor de werkende mens. In dit boek laat je zien dat het mogelijk is om verre reizen te maken zonder een fortuin kwijt te zijn en direct al je vakantiedagen op te moeten nemen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welke reisfilm of boek raad jij aan?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel