Richard
Vrije Tijd / Sport Leestijd: 4 minuten
De wereld van voedingssupplementen, vitamines en speciale sportvoeding kan intimiderend zijn voor beginnende sporters die graag dergelijke producten aan hun dieet zouden willen toevoegen. Want waar moet je mee beginnen, wat heb je nu precies nodig en wanneer kun je dit soort integratoren het beste innemen? Als jij op zoekt bent naar de supplementen die je het beste kan innemen om spiermassa te kweken of je spiermassa te vergroten, ben je hier aan het juiste adres. Lees het artikel

Beste supplementen om spiermassa te vergroten

Leestijd: 4 minuten

Hier lees je namelijk 5 verschillende artikelen die als echte must-haves worden beschouwd door professionele sporters, fans van krachttraining en zelfs wetenschappers, die je met een Body en Fit kortingscode extra voordelig kunt aanschaffen.

Wat je sportieve doel ook is, het kan misschien zinvol zijn om je eens te verdiepen in het uitgebreide assortiment van voedingssupplementen dat er tegenwoordig op de markt beschikbaar is. Deze hulpmiddelen, of je ze nu in poedervorm, capsules, speciale snacks of superfoods inneemt, zijn uitstekende hulpmiddelen die je een handje kunnen helpen tijdens je trainingen. Onthoud wel altijd goed dat het hulpmiddelen betreft, en dat eigen inspanning, een gezonde mindset en hard werk ook broodnodig zijn om al je doelstellingen te kunnen behalen.

1.     Proteïne

Een van de meest verkochte supplementen die veel sporters innemen en die nuttig zijn voor veel verschillende doeleinden, zijn producten die eiwitten bevatten. Eiwitten zijn namelijk een van de – of misschien wel dé – belangrijkste bouwstoffen voor de spieren en dus essentieel voor professionele of beginnende sporters die willen werken aan hun spiergroei of hun huidige indrukwekkende spiermassa in stand willen houden. Supplementen die proteïne bevatten bevorderen spiergroei en ondersteunen het lichaam in de transformatie die het ondergaat tijdens alle trainingssessies en bezoekjes aan de sportschool. Er worden enorm veel producten aangeboden in veel verschillende vormen, waardoor je gegarandeerd een optie vindt die perfect bij jouw wensen past. Denk onder andere aan proteïnewater, collageenpoeder of artikelen die whey proteïnen of caseïne eiwitten bevatten.

2.     Glutamine

Ook niet onbelangrijk voor sporters is glutamine, een natuurlijk aminozuur dat het meest voorkomt in natuurlijk spierweefsel. Als je aan het sporten bent, heeft je lichaam steeds meer behoefte aan glutamine, en doe je er dus goed aan hier in te voorzien en wat extra ondersteuning te bieden in de vorm van een supplement, bijvoorbeeld in poedervorm. Ook helpt dit specifieke ingrediënt om vroegtijdige vermoeidheid tijdens het sporten te onderdrukken en draagt het bij aan de aanmaak van nieuwe spiermassa en het behouden van celvolume.

3.     Creatine

Er is veel onderzoek gedaan naar het gebruik van creatinesupplementen, waaruit is gebleken dat de positieve effecten onbetwistbaar zijn. Zo kan je als sporter na het innemen van extra creatine op een hoger niveau trainen en zal je over de capaciteit beschikken om intensieve activiteiten langer vol te houden. Extra creatine zorgt voor een toename van het niveau adenosinetrifosfaat (ATP) in het lichaam, een energiedrager die helpt bij enorm veel verschillende processen in onze cellen. Als je dus (tijdelijk) over een hoger niveau ATP beschikt, zal je grotere kracht kunnen leveren en deze inspanningen voor langere tijd vol kunnen houden, aangezien je meer energie tot je beschikking hebt. 

4.     BCAA

In de groep vertakte-keten-aminozuren, in het Engels branched-chain amino acid en dus BCAA, horen drie verschillende aminozuren: leucine, isoleucine en valine. Deze drie verbindingen helpen enorm tijdens het proces van eiwitsynthese in het lichaam, wat het creëren van eiwitten op basis van informatie uit je DNA mogelijk maakt. Ook doen ze wonderen voor achteraf het lichamelijk te herstellen en het doen toenemen van spiervezels. BCAA’s, die dus belangrijke bouwstenen vormen voor iedereen, zijn overigens ook geschikt als je een oplossing zoekt voor het verminderen van spierpijn na een diepgaande sportsessie.

5.     HMB

Dit laatste supplement, 3-hydroxy-3-methylbutaanzuur of HMB, is perfect geschikt voor iedereen die zich graag wil richten op intensieve krachttraining of bodybuilding, of voor sporters op leeftijd die het liefst zo actief mogelijk blijven. HMB is een metaboliet, dat wil zeggen afbraakproduct, van het eerdergenoemde aminozuur leucine, en komt relatief weinig in voeding voor. Een extra toename hiervan, bijvoorbeeld aan de hand van tabletten of speciale sportvoeding, ondersteunt aan de ene kant de creatie van spiermassa en gaat aan de andere kant spierafbraak juist tegen. Ook helpt HMB tijdens het proces van spierherstel na een heftige inspanning en is een ander veel gewaardeerd effect de vermindering van spierpijn.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel