Richard
Vrije Tijd / Sport Leestijd: 3 minuten
Het EK is weer onderweg, dus het zou prima kunnen dat je denkt: tijd voor mij om ook weer eens lekker het sporten op te gaan pakken. Dat snappen wij wel! Om je goed op weg te helpen zetten wij een aantal tips voor je op een rij zodat je met veel plezier en enthousiasme kan sporten. Lees het artikel

Geïnspireerd door het EK voetbal om zelf weer te gaan sporten? Wij hebben 6 tips!

Leestijd: 3 minuten

#1: Kies een sport die je leuk vindt

Het is misschien een inkoppertje, maar wel een hele belangrijke! Als je begint met hardlopen of gewichtheffen terwijl je daar eigenlijk geen zak aan vindt, is het een stuk minder waarschijnlijk dat je het vol gaat houden dan wanneer je een sport kiest waar je zelf echt enthousiast van wordt.

#2: Maak een trainingsschema

Het is verleidelijk om iedere dag te denken: ‘‘morgen, morgen is de dat ik ga.’’ Om dit meteen in de kiem te smoren moet je met jezelf goede afspraken maken: welke dagen ga ik, en wat ga ik dan doen? Zo is het mentaal ook veel minder een ‘keuze’ en veel meer een vast onderdeel van je dag. Alleen door consistent aan de slag te gaan zal je op termijn resultaten merken.

#3: Geef jezelf een boost

Als je eenmaal een tijdje aan het sporten bent en het gevoel hebt dat je minder voortgang begint te maken, kijk dan eens naar Deus, waar ze sportsupplementen voor kopen voor zowel ervaren sporters als starters. Deusotropin 4/12 is bijvoorbeeld een mooie optie.

#4: Zorg voor de juiste uitrusting

Als je zeker weet welke sport je wilt gaan doen, doe dan de investering om daar een goede set kleding en schoenen voor te kopen (of wat je dan ook nodig hebt). Het is altijd even doorbijten qua prijs, sportkleding kopen, maar als je online naar een goede deal zoekt dan valt het uiteindelijk best mee. Vergeet niet: uiteindelijk kost het je veel meer als je met matige middelen aan de slag gaat en vervolgens serieuze blessures oploopt. Op de kosten willen besparen is altijd goed, maar gun hier jezelf het beste.

#5: Luister naar je lichaam

Het klinkt saai, maar is wel van essentieel belang: luister goed naar je lichaam. Als je het gevoel hebt dat je op het punt staat om een blessure te krijgen of als een bepaald lichaamsdeel zeer doet, geef je lichaam dan de kans om te herstellen. Dat kan soms frustrerend zijn, maar op de lange termijn maak je het alleen maar erger als je het niet doet.

#6: Sport met anderen

Niets is zo gezellig als met anderen sporten! Vraag daarom ook of er iemand met je meedoet, zoals een partner, vriend(in) of familielid. Zo kan je niet alleen samen meer tijd spenderen, maar heb je ook nog eens het voordeel dat je elkaar kan motiveren om door te blijven gaan.

 

Met deze zes tips hebben we je hopelijk op weg geholpen. Geniet nog van deze sportzomer en veel succes!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog andere tips, laat het ons dan gerust weten.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel