Richard
Vrije Tijd / Sport Leestijd: 3 minuten
Nederland staat natuurlijk bol van de sportevenementen, maar de wereld is een stuk groter dan Nederland en er zijn veel meer nóg grotere en tot de verbeelding sprekende wedstrijden te beleven in andere landen. Om die te willen beleven is niets vreemds. Feit is, dat de prijzen om erbij te zijn, vaak exorbitant zijn. Hoe kun je toch buitenlandse sportevenementen beleven zonder de hoofdprijs voor een ticket te betalen? We bespreken een aantal opties die je zou kunnen overwegen. Lees het artikel

Hoe kun je buitenlandse sportevenementen beleven zonder de hoofdprijs voor een ticket te betalen?

Leestijd: 3 minuten

Kijk wedstrijden in lokale bars of pubs

Wil je de lokale ervaring van de wedstrijd in kwestie, maar kun je je een kaartje voor in het stadion niet veroorloven? Dan ben je niet de enige: er zijn zat fans die niet in het stadion aanwezig kunnen zijn, maar daarom samenkomen in een lokale bar of pub, om samen op schermen naar de wedstrijd te kijken. Je bent dan misschien niet bij de wedstrijd zelf, maar je ervaart wel de sfeer van de supporters en hun beleving bij de wedstrijd. Ook dat kan een hele bijzondere en verbroederende ervaring zijn die je niet snel meer vergeet. Dan kun je er ook nog eens makkelijk een drankje en hapje bij nemen!

Koop tickets buiten het stadion

Wil je toch graag proberen de wedstrijd in het stadion bij te wonen? Dan kun je nog proberen om op de dag van het sportevenement buiten het stadion aan een kaartje te komen bij een andere verkoper. Er zijn vaak verkopers die tickets aanbieden voor lagere prijzen dan de officiële verkoper. Dit is natuurlijk wel een gok. Ten eerste weet je nooit zeker of het gaat lukken om goedkopere tickets te vinden, en je moet ook goed opletten dat je niet opgelicht wordt. Het kan daarom lonen om je van tevoren te verdiepen in de opties en waar je wel en niet moet zijn om goedkoper aan geldige tickets te komen.

Sport Supporters

Streams van bookmakers

Wil je gewoon op je eigen scherm kunnen kijken naar een buitenlandse wedstrijd zonder ernaartoe te reizen met alle kosten van dien, maar kun je simpelweg de wedstrijd die je wilt zien nergens bekijken? Dat is helaas een veelvoorkomend probleem omdat er zo veel geld omgaat in uitzendrechten van sportevenementen. Niet getreurd, want het kan uitkomst bieden om wat geld in te zetten op de wedstrijd in kwestie. Op websites van verschillende bookmakers kun je een account maken en wedden op een wedstrijd om naar een livestream ervan te kunnen kijken. Zo kun je dus met behulp van sportweddenschappen in België bijvoorbeeld, live naar wedstrijden uit de Belgische voetbalcompetitie kijken, iets wat anders verdomd ingewikkeld blijkt te zijn. Wie weet gok je ook nog eens goed en verdien je er nog wat aan!

Je moet creatief zijn als je interesse bij buitenlandse sport ligt die je niet zomaar even op je eigen televisie kunt bekijken of liever intenser wilt beleven. Niets is helaas gratis in deze wereld, dus je moet er wel wat voor over hebben. Maar dat je sommige ticketprijzen te gortig vindt, is niets geks. Je moet immers hard werken voor je geld en je kunt het maar één keer uitgeven!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel