Desmond
Vrije Tijd / Sport Leestijd: 4 minuten
Het Nederlands Elftal heeft zich voor het eerst sinds het WK 2014 weer gekwalificeerd voor een groot eindtoernooi. Na het missen van een EK en een WK is Oranje er op het EK 2020 weer bij. Wil jij de wedstrijden graag van dichtbij meemaken? Lees het artikel

Lekker goedkoop de wedstrijden van EURO ’20 volgen

Leestijd: 4 minuten

De voordelen van sporten zijn ons allemaal wel bekend. Maar dat betekent niet dat je zelf altijd staat te springen om het voetbalveld op te lopen om vervolgens 90 minuten lang jezelf fysiek uit te putten. Met een lekker drankje en hapje op de bank onderuit zitten tijdens het kijken van een wedstrijd op televisie is veel interessanter. Of wellicht vanuit het stadion in Londen zelf, waar in 2020 de halve finales en de finale van EURO ’20 gespeeld gaan worden. En de kans is wel heel erg groot dat Nederland daar aan mag gaan treden, zeker na het sterke optreden in de kwalificatierondes.



We geven je vandaag alvast de tips om zo goedkoop mogelijk van de wedstrijden te genieten, ongeacht of je naar Londen gaat of vanuit de voetbalhuiskamer naar de wedstrijden gaat kijken.

 

Besparen wanneer je de wedstrijden thuis gaat kijken

Alle groepswedstrijden, kwartfinales, halve finales en ook de finale worden binnen een maand tijd afgewerkt. Op 12 juni begint het voetbalgeweld, op 12 juli sluit het stadion Wembley de deuren en is EURO ’20 over. Dat betekent dat er héél erg veel voetbal is in bijzonder weinig tijd.

Wanneer je veel wedstrijden wilt kijken, betekent dit automatisch dat je weinig tijd overhebt ’s avonds om in de keuken te staan (eten koken en voetbal kijken tegelijkertijd is echt geen aanrader immers). Het lijkt aantrekkelijk om af en toe eens wat te eten te bestellen, maar wanneer je dat regelmatig doet tijdens de wedstrijden en dat een maand lang… dan lopen de kosten flink op.

Let daarom nu alvast op met de boodschappen die je haalt en maak een planning. Welke ingrediënten kun je nu al halen voor de voetbalmaand? Wat kun je ’s middags al voorbereiden om ’s avonds koud te eten? Op die manier bespaar je veel geld, terwijl je eigenlijk alleen maar hoeft te plannen.

Uiteraard kun je ook letten op de aanbiedingen in de winkels vlak voor de aftrap op 12 juni. Grote kans dat supermarkten leuke kortingen geven in de aanloop naar EURO ’20. Heb je een beetje kunnen (be)sparen, dan kun je direct drinken inslaan voor de volledige maand waardoor je flink kunt besparen.

Besparen wanneer je wél naar Londen wilt

Besparen op een vakantie is makkelijk. Maar als die vakantie precies valt in de periode waarin honderdduizenden voetbalsupporters naar Londen trekken en jij dezelfde richting op wilt, wordt het aanzienlijk lastiger. De beste tip die we je kunnen geven: nu boeken. Door nu alvast te kijken naar goedkope vluchten bij Momondo naar Londen bijvoorbeeld, kun je veel geld besparen. Ook op de accommodatie kun je besparen door nu alvast te boeken – en bij voorkeur een eindje van het stadion af.

De wedstrijden worden georganiseerd door de voetbalbond in Engeland zelf. Dit betekent dat het vervoer naar het Wembley Stadion goed geregeld is. En de sfeer is altijd goed in Wembley tijdens internationale wedstrijden uiteraard. Gaat de finale van EURO ’20 de spectaculaire opening van de CL-finale in 2011 overtreffen op Wembley?



Het is alleen nog de vraag of Nederland in de halve finales zal staan – en of de finale daadwerkelijk gehaald wordt. Sportweddenschappen bij Betway heeft Nederland een 9.00 odd om de titel te pakken (odd gezien op 27 november, 12:00 uur), net als Duitsland. Frankrijk en Engeland zijn titelfavoriet, België staat op de tweede plek. Daarmee is de kans volgens de bookmaker dus groot dat Nederland daadwerkelijk medio juli in Londen aan mag treden op het Europees voetbaltoneel. Of de titel er ook daadwerkelijk in zal zitten, dat is nog maar de vraag. Kaartjes voor de wedstrijden kunnen overigens alleen via de officiële UEFA-website besteld worden. Er zal extra controle zijn in Londen om ‘zwarte’ tickets te weren.

 

Zo goedkoop mogelijk – of misschien toch niet?

Besparen is een goed streven wanneer je iets meer budget over wilt houden. Maar om nou daadwerkelijk elke cent om te draaien wanneer je een leuke avond wilt hebben bij het volgen van de wedstrijden van het Nederlands elftal, dat is een heel ander verhaal. Probeer daarom wel op de uitgaven te letten, maar koop óók gerust iets lekkers voor bij je borrel tijdens de wedstrijd. Zeker wanneer je een leuke aanbieding kunt scoren natuurlijk!

 

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wie denk jij dat er Europees kampioen wordt in 2020?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel